Fargefontene i hagen

Det har vært noen veldig fine sensommer dager denne uka. Sola skinner og det er faktisk godt og varmt. Det meldes om ny blomstring for rosene enkelte steder i landet og om gressplener som klippes i oktober. Uansett, naturen gjør seg nå klar for vinteren med de vakreste farger. I hagen min blomstrer det fortsatt og jeg har kost meg med å ta en tur rundt for å titte på noe av det som fortsatt står og skinner. Bli med en tur du også da vel :o)  Først tar vi turen innom Hortensiaen som har stått og blomstrer siden mai. Jeg tror jeg har funnet favorittplassen til denne typen, jeg har prøvd flere steder i hagen, men de ender opp med å bli pistrete etter en stund. Denne skjønnheten får stå i en stor krukke under et syrintre. Her får den litt sol og litt skygge, og den skjermes fra det verste regnet. Med hull i krukka kan den også trekke til seg fuktighet fra jorden om jeg har glemt å vanne. Denne har vært hvit i hele sommer, men se så vakker den er nå :o)

DSC_4248

Små leirkrukker med takløker bruker jeg som bunndekker i store krukker. Et bittelite blikkfang og overraskelse, når man man tusler rundt og lar blikket søke etter det som finnes i hagen :o)

DSC_4250

Jeg har mange stauder i hagen og da noen disse ble plantet var jeg ikke forutseende nok til å notere meg navnene…. Men jeg er på leting og har som mål å kunne navnene på alle plantene etterhvert :o) Dette er en av de høst blomstrende skjønnhetene, jeg liker så godt den duse lilla fargen.

DSC_4254

Langs deler av kanten, i det varmeste blomsterbedet, har jeg plantet små, flerårige lavendel planter.  Jeg kjente etter da jeg tok dette bildet, røttene har nå tatt godt tak i jorda og jeg håper de berger vinteren :o)

DSC_4256

Som gull skinner denne stauden, tar jeg ikke aldeles feil så er dette en type høstfloks, men det skal dobbelsjekkes. Den er uansett helt nydelig dere den står og strekker seg mot sola.

DSC_4257

Staudebedet står i le ved husveggen og har en lett blanding av flere typer stauder. Her blomstrer det fra tidlig vår til sen høst. Jeg har plantet i forskjellig høyde og to til fire planter av hver sort. Bedet ble veldig frodig og flott og det er helt unødvendig å luke ugress….. DSC_4263Skal Hostaen blomstre nå….. Jeg tror ikke det nei…. Men her er den i alle fall i full gang og mange knopper er på tur. Denne usedvanlige varme høsten har nok satt i gang en ny prosess til plantene, håper bare ikke det blir mye skade når nattefrosten kommer. DSC_4262

Det ble ikke så mange blåbær i år på de nyplantede blåbærbuskene, men se på fargene….

DSC_4268

Blomstrende persille…..

DSC_4270

Og basilikum…..

DSC_4272

Et sikkert høsttegn er dette….. Kanskje er de ekstra fornøyd denne verten som er stubben til et gammelt kirsebærtre.

DSC_4276

Forrige helg var det meldt storm og noen av de krukkene som står igjen utendørs ble samlet foran kjøkkendøra. Her er det godt og sitte med en kopp kaffe mens høstsola varmer.

DSC_4289 DSC_4295 DSC_4296

 

Da er det lørdag og helg for min del. Fredags ettermiddag og kveld tilbrakte jeg i et galleri her i byen som heter Fenka. Her kan man gå i timevis og titte på bilder og annen kunst, få høre historien bak bildene og ikke minst treffe mange koselig mennesker. Jeg er så betatt av dette galleriet og historien bak at du om ikke lenge kan vente deg et blogginnlegg derfra :o) Håper dere får en herlig dag alle sammen!!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

4 thoughts on “Fargefontene i hagen

 1. amdesign says:

  Hei på deg Nina!!!
  Det har vært en fantastisk sommer og september!!!
  men nå merker jeg at høsten kommer snikende.
  Det blir tidligere mørkt, og jeg har gjort litt om både ute og inne.
  gøy med litt andre farger nå.
  Flotte blomster du har i hagen.
  jeg tok inn noen buketter fra den hortensian i går. Den har også byttet farge, fra rosa til grønn! Passet veldig godt inn i de nye interiør tingene mine :)

  God helg til deg og dine.

  Klem fra Anne-Marit

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   Ja, er vi ikke heldige som har hatt en så flott september :o) Så koselig å gjøre litt om og det er faktisk også godt med noen innekvelder også nå når høsten kommer :o) God helg til deg og dine også! Klem

Comments are closed.