Fargekick på barne og ungdomsrom

Farger er tøft, farger gir energi, farger er morsomme og farger kan være godt for kropp og sjel. Her i Norge er vi jo så glade i den lyse, nordiske stilen med rolige farger, barnerommene er gjerne innredet med lyse farger, jordfarger, naturmaterialer, og ellers det som står i stil med resten av det nordiske interiøret :o) Men de fleste unger liker farger, masse farger, og skal barnerommet brukes til lek og moro er det godt med farger rundt seg. Lekene er fargerike i seg selv og det kan derfor være greit å ha dette i bakhodet når det skal innredes. Store skuffer og skap med dører som kan lukkes er lurt å ha når leker skal gjemmes unna. En åpen hylle med de fineste tingene framme er koselig. Er du en av dem som bruker tallerkenhyller til bøker, husk at det er masse farger i bøkene også :o) Det kan derfor være lurt å velge nøytrale bakgrunner for å unngå at rommet blir “rotete” av farger. Her kommer det noen bilder av morsomme barnerom med massevis av farger, legg merke til at det ofte er noen få hovedfarger. Basen er gjerne hvit. Først ute er dette dekorerte rommet hvor tema høyst sannsynlig er trær :o)

unnamed unnamed (1)

Noen barn må dele rom og her kommer en smart løsning for to gutter som deler rom. Smarte løsninger og skikkelig guttete innredning og farger :o)

unnamed (2) unnamed (3) unnamed (4)

Denne fargekombinasjonen hadde jeg ikke kommet på av med selv….. Tøff, ikke sant :o) Den må imidlertid være gjennomført om det skal lykkes. Flere farger blandet inn her, kunne fort blitt rotete.

Pretty-in-Pink-Teen-Bedroom-582x356 Asian-style-Girls-Room-582x356

Her har vi nøytrale bakgrunner med knallfarger på de store detaljene, morsomt og effektfull.

unnamed (5) unnamed (6) unnamed (7)

Her har vi hvit base og lys pastell på de store tingene. Noen av disse fargene tas igjen i detaljene. Utgangspunktet for fargevalget er som dere ser, teppet på gulvet.

unnamed (8) unnamed (9)

Her er det fargene på vimplene på tapetet som er brukt som base for øvrig fargevalg. Morsomt og lekkert!

unnamed (10) unnamed (11) unnamed (12)

En real ungdomshule…. med moderne vri og elementer av den stilen vi kjenner igjen her i Norge. Svart, hvitt, trær…. og overraskelse, innslag av knallfarger som gult og oransje.

unnamed (13) unnamed (14)

Til slutt et lekerom nok mange kunne tenke seg. Masse farger, god plass, et rom for å være aktiv i. Det lyser energi av rommet og ville kanskje blitt vanskelig å legge seg å sove i….. Sakkostolene innbyr imidlertid til litt sløvetid med ei god bok :o)

unnamed (20) unnamed (21)

Ta en nærmere titt på rommene og flere andre hos Home Designing. Her i huset begynner de lekne barnerommene å ta over for mer nøytrale ungdomssrom hvor det funksjonelle er viktig. Utfordringen er imidlertid fortsatt å finne gode oppbevaringsløsninger som er praktiske og som gjemmer bort og skjuler :o) I dag regner det her hos oss og feber og forkjølelse herjer, noe som jo er helt normalt etter skolestart….. Det positive er at vi er på bedringens vei og så får vi håpe at det fortsatt blir mange flotte høstdager :o) Håper dere alle får en superduper tirsdag!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

2 thoughts on “Fargekick på barne og ungdomsrom

Comments are closed.

Translate »
%d bloggere liker dette: