Farger i hagen

I dag har jeg skikkelig søndagsstemning. Det er jo ikke verst å forlenge helgen slik som dette av og til :o)  Etter en knalldag med sol og varme i går, våknet vi til regn og gråvær i dag. Slik er Trønderværet, vi får håpe solen titter fram etterhvert slik som den gjorde i går :o) Ingenting slår varme sommer morgener med kaffe ute i hagen. Det er så god stemning når dagen våkner til liv. Enda merkes natteluften, med litt rå, fuktig luft. Det er dugg i gresset og varmen har ikke fått skikkelig tak enda. Fuglene kvitrer, de strever med sitt, katten ligger og ruller seg i gresset og har ikke behov for å trekke inn i skyggen riktig enda. En ny dag ligger foran oss som kan fylles med både nødvendige gjøremål, og ting vi bare har lyst til å gjøre :o) Fridager er herlige :o) Men i dag måtte kaffen tas innendørs og jeg kan sitte her å kose meg med å skrive bloginnlegg :o) I hagen min har det blomstret noen uker nå, jeg liker farger på blomstene og dette treet er favoritten :o) Japansk prydeple er flott som solitær tre, eller tuntre, det liker seg best hvor det er litt lunt. Det vokser litt uregelmessig så det kan med fordel beskjæres for å få en fin form om du ønsker det. Etter blomstring kommer det bittesmå, mørkerøde epler på det :o)

 

DSC_0930

 

Storkenebb finnes i mange varianter og er en hardfør og gammeldags plante. Du husker den kanskje fra bestemors hage. Den tåler det meste, men trives best i sol og vel drenert jord. Som bunndekker er den flott da den ikke blir så veldig høy. Jeg har plantet den sammen med høye stauder og med denne planten trenger jeg ikke luke ugress….. Storkenebb blomstrer fra juni til september avhengig av hvilken sort du har valgt. Skjær bort blomsterstilkene etter blomstring, da kan det hende den vil blomstre litt til. Og visste du at dette er en blomst for humler og sommerfugler :o)

DSC_0943

 

Klokkebusken er en av mine favoritter i hagen. Men den krever litt stell for å bli fin. Jeg har forsøkt den på flere steder i hagen og den er desidert finest i blomsterbedet som ligger lunt, i halvskygge og med godt drenert jord. Den kan med fordel beskjæres hardt for å fremme enda mer blomstring året etter. “Her” finner du tips om beskjæring.

DSC_0927

Peonene mine er over 20 år gamle. Det er nesten så de blomstrer mer og mer for hvert år og det liker vi jo :o) Jeg vurderer å skaffe meg en som har hvite blomster, men det er visst ikke så enkelt å finne her oppe, men jeg leter :o)

DSC_0946 DSC_0945 DSC_0944

Enda står tulipanene i full blomst her i hagen. Disse fylte, hvite tulipanene ble plantet for noen år siden og er sent blomstrende. Slutten av mai, begynnelsen av juni står disse i fullt flor. Jeg vet ikke hva de heter, men fylte tulipaner er vakkert…..

DSC_0949 DSC_0952 DSC_0953

Cosmos planten vår har jeg vist dere tidligere, men jeg vil likevel avslutte med dette vakre bildet som datteren min har tatt :o) Nydelig! En herlig plante som blomstrer igjen og igjen, hele sommeren, hvis du er flink til å knipe bort det som er vissent :o)

DSC_0957

Flere hagebilder og inspirasjon finner dere ved å klikke på hage og blomster under kategorien på høyreside. Bruker du mobilversjon må du skrolle deg nedover siden til du finner kategoriene :o) Fortsatt siler regnet ned utenfor så nå tror jeg sannelig det blir en ryddesjau på vaskerommet :o) Jeg har i tillegg funnet noen nye bloggevenner som har dilla på å sy, jeg ble så inspirert at jeg tror sannelig jeg skal finne fram symaskina dersom været holder seg, he, he :o) Tusen takk til alle dere som titter innom meg! Hjertelig velkommen til nye følgere! Håper dere vil trives her :o)

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

 

4 thoughts on “Farger i hagen

 1. Hanne says:

  Herlige sommerbilder Nina, jeg blir rett inspirert her jeg sitter (og det er jo ikke noe nytt inne på bloggen din:). Jeg må styre unna de vanskeligste plantene enda tror jeg, men jeg har en tanke om å få plantet noen hortensia. Etter at vi fikk skade på vannrøret inn til hustet måtte vi grave opp deler av hagen, blant annet et gammelt bed som vi har sådd igjen med gress. Og nå leker jeg med tanken om å plante i dette bedet, Hortensia først og så får vi se hvordan det går:) Og Peonene må være svært takknemmelige for de kom jammen opp i år også og jeg venter på blomstring, så kjekt:)

  Ønsker deg en fin andredag, her er det grått og litt vått (slik det har vært hele pinsen) og jeg lurer på å få gjort unna litt husarbeide. Men blogging først;)
  Varm klem til deg
  Hanne:)

 2. MissMette says:

  Hei Nina :)
  Så nydelige bilder og vakre planter du har :) Likte såååå god det Japanske prydeple treet ღ og peoner er fantastisk flott… Håper en gang at jeg får til en hage med masse fint :) Regn og overskyet her også de siste dagene, men håper at sol og sommer kommer igjen :) – i mens maler vi litt på huset, det må dessverre også gjøres… Ønsker deg en fin, fin ukestart – klem fra Mette

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   Tusen takk :) prydepletreet er utrolig vakkert i full blomst. Skulle gjerne hatt flere :) håper på litt mer stabilt med sol og varme her også :) vi er nettopp ferdig med å male hus, viktig jobb :) klem

Comments are closed.

Translate »