Fargerik feiring i stua i dag

Jeg har lært noe nytt i dag! Ikke at det er så mye å skrive om, men likevel må jeg nevne det, jeg har aldri tenkt over at  Fastelaven, som jeg bestandig har trodd heter nettopp det, likevel ikke gjør det. Det heter Fastelavn. Jeg har altså i alle mine år tatt med en e for mye, vel og merke i god tro. Trolig må jeg bruke like mange år på å venne meg av med å bruke den bokstaven jeg har tatt med for mye. Men en ting er sikkert, jeg kommer til å legge merke til alle som heretter skriver fastelavn feil, hi, hi :o) Kanskje vet du allerede mye om fastelavn og hvorfor vi feirer det, men jeg må ha med litt om det som står i Wikipedia:

“Fastelavn betyr kvelden før fasten», det vil si de siste tre dagene før fastetiden. Det er alltid en søndag, 49 dager før 1.påskedag. Til fastelavn knytter det seg mange, til dels eldgamle, skikker som fra først av hørte til en hedensk vårfest. Skikkene henspiller derfor på overgangen fra vinter til vår. Best bevart er fastelavnsriset, som ble brukt som en fruktbarhetsvekker. Det var dermed jorden foran plogen, trær, dyr og familiens kvinner som fikk seg en runde med riset. Andre skikker var utkledningsleker, våpenkamper, brenning av rituelle bål og å spenne nakne jomfruer foran plogen.”

Ja, ja, det er godt at vi i dag bruker riset bare til pynt :o) Tradisjonen tro kjøper jeg fastelavnsris av sanitetskvinnene og det ble et skikkelig fargekick i stua i dag. Siden dette er bjørkeris er det ikke noe for allergikere, men så lenge det står uten vann og ikke begynner å sprette, ja da har det ikke vært noe problem her i huset :o)

DSC_9149

Er det ikke herlig med slike farger da dere, jeg blir skikkelig glad av så mange farger :o) Jeg måtte jo også finne fram en grønn pute for å skikkelig sette farge på det meste i dag :o)

DSC_9146

Jeg vet av noen flere som liker disse fjærene og fargene veldig godt….. Normalt går ikke kattene på bordene, men da jeg hadde snudd ryggen til etter fotograferingen, hørte jeg noen rare lyder. Å joda, der sto kattefrøkna og prøvde å få med seg ei fjær, hun strevde så fælt med å få de løs at jeg nesten, men bare nesten, lot henne få en. Jeg husker godt påskepynten i fjor, den ble rett og slett ribbet for fjær, jeg fant de igjen på de merkeligste plasser, pjuskete og godt tygd :o)

DSC_9144

Datteren min har vært  hos m&m i London, det passet jo helt utmerket som pynt sammen med de fargede fjærene :o)

DSC_9159 DSC_9142 DSC_9161 DSC_9140 DSC_9162

Denne vasen er en av favorittene mine. Den ble kjøpt hos en lokal blomsterforhandler her i byen for mange år siden og brukes fortsatt flittig. Det er så morsomt med denne bølgede kanten som gjør den litt spesiell :o)

DSC_9164 DSC_9175

 

Nå er bollene ferdigstekte og avkjølte, sen middag er spist og vi skal snart pynte bollene med krem og syltetøy. Mmmmm det skal bli godt. En herlig søndag nærmer seg slutten, tenk at jeg kunne sitte ute og spise lunsjen min i solveggen i dag også :o) Det er jo helt utrolig. Jeg hadde til og med tatt med meg hageboken ut for å lete etter tips til ny hekk som skal plantes i år :o) Håper dere alle har hatt en strålende søndag så langt! Tusen takk for at dere titter innom og hjertelig velkommen til nye følgere!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

4 thoughts on “Fargerik feiring i stua i dag

 1. Edny Raknes Reiten says:

  Så stemningsfullt, fargerikt og fint du har det i stua for å feire fastelavn. Det er nok mange som skriver med e ja. Og jeg visste jeg hadde brukt ordet i et innlegg selv, så nå måtte jeg gå tilbake til februar i 2012 for å sjekke;) Men det var heldigvis fastelavn, ja;)

 2. Reidunn Kristiansen says:

  Må le litt jeg:)
  I dag har jeg konsentrert meg veldig om å skrive det ordet riktig:)
  Jeg hørte på et program på radioen at det skulle skrives uten den e-en.
  Ja vi lærer så lenge vi lever:)
  Så herlig med det fargerike innslaget du har!! Likte godt den vasen din:)
  Ønsker deg ei fin ny uke!!
  Klem fra Reidunn

Comments are closed.

Translate »