Fastelaven feires med ris og kremboller

Fastelaven feires med ris og kremboller

Fargerike fastelavensris 

Hvert år kjøper jeg ferdige fastelavensris fra Sanitetsdamene. Denne tiden av året skal være fargerik. Javisst er det lekkert med fjær i pasteller og farger som matcher interiøret. Javisst kan jeg lage disse risene selv, men da blir det ingen støtte til saniteten og jeg foretrekker det. Ettersom det er bjørkeris og allergifremkallende, har vi fikset den saken ved å ikke gi det vann. Dette riset er fra et tidligere år, du kan se innlegget her.

I Danmark pynter de riset med en annen vri

Tradisjonen med fastelavensris finner vi også i nabolandene. Dette riset er pyntet med karnevalsmasker, prinskroner, sorte katter og annet småtteri som gir farge og liv til riset. Morsomt og kreativt. 

Papirblomster og godteri

Lekkert pyntet med godteri og papirblomster i flotte blå og lilla farger. 

Fastelaven feires med ris og kremboller

Via Hverdagsmaden

Fastelavenskatter

Nytt for meg, men fastelavenskatter har tydeligvis vært en tradisjon her i Norge også. Fastelaven er jo også karnvalstid. Slå katten ut av sekken, maskerade, kle seg ut, massevis av farger, alt dette hører til fastelaventiden. ​Selv om jeg bare har hørt om å slå katten ut av sekken, så er det gøy med slik pynt som dette på riset. Får litt Halloween følelse, noe å tenke på for pynting til høsten :) 

Fastelaven feires med ris og kremboller

Via Hverdagsmaden

Pasteller

Det er lekkert med pasteller og fjær som matcher interiøret. Lager du ris selv, kan du jo pynte med dine favorittfarger. Jeg ser for meg at dette riset kan stå noe lenger i stua, enn ett fargesprakende. ​

Boller med krem - fastelavensboller

I vår familie er hjemmebakte boller med krem og syltetøy det som er ekte fastelavensboller. For andre er det boller med innebakt vaniljekrem. Jeg fikk rett og slett vann i munnen da jeg så disse fastelavensbollene. Nam..... og så lekkert da! Ha en riktig god feiring!

Translate »