Fest og sommerstrikk – gratis oppskrifter

Mai kom med oppholdsvær, noen solglimt, men sur og kald vind. Jeg har hatt veranda døren åpen i dag, men enda har det ikke vært varmt nok til å ta med kaffekoppen ut. Strikketøyet har ikke vært rørt i dag, nå rydder og ordner jeg slik at det meste er klart for ommøbleringen til konfirmasjonen. Nå er det mindre enn to uker igjen og jeg gleder meg veldig :) Men i kveld kan det tenkes jeg tar fram strikkepinnene igjen, for endelig ble koden knekt på genseren jeg holder på å strikke. Den jeg har startet på igjen for tredje gang…. Det viste seg nemlig at det ikke var samsvar mellom oppskriften og bilde av genseren. Det ble oppgitt alt for tykke pinner og resultatet ble ikke som forventet, mer om det senere :) Nå har jeg funnet fram gratis oppskrifter på fest og sommerstrikk til dere. På festlige dager er det flott og kunne pynte seg litt ekstra og når plaggene er hjemmestrikket er det ekstra stas. Denne lille frøkna føler seg nok veldig fin og det har hun all grunn til :) Wendy Darling, strikket i Drops Cotton Merino Via Drops. 

6-1

 

Denne nydelige festkoften ble designet med utgangspunkt i en lue. Er den ikke flott….Denisekoften er designet av Denise Samson og oppskriften får du via Familien 

20140917 Familien 400

Til sommerens selskap kan det være godt med noe lett over skuldrene. Nydelig florlett sommersjal med hullmønster. Clear Sky i Kid-silk fra Drops

036bd71d0d80032bef4fd567ee23c6d9

 

Denne myke og nydelige ponchoen må da passe perfekt til en kjølig vårdag eller sommerkveld. Oppskriften får du gratis hos Familien.  Design Dalegarn Foto: Nils Skogstrøm

poncho_dale

 

Helt til slutt i dag vil jeg tipse dere om den flotte damen som strikker i sirkler. Dere har kanskje allerede hørt om henne. Stine Sæther Uldal som driver sitt eget strikkefirma Happy Knit Tea Time.  Dere kan lese et intervju med henne og hvordan hennes strikkesuksess startet via Familien. 

shapeimage_1

 

Håper dere alle har hatt en flott start på mai så langt. Jeg har i alle fall kost meg, snart er jeg halveis i en ny bok jeg fikk til bursdagen, huset blir mer og mer klart for konfirmasjon, stolene er i hus slik at det blir sitteplass til alle gjestene, kaker og mat er bestilt og i morgen skal friluftskonfirmantene overhøres :) Ha en super dag videre!

Klem fra Nina 

2 thoughts on “Fest og sommerstrikk – gratis oppskrifter

  1. Inger Marie says:

    Så flotte strikkede plagg…både til små og store:)
    Stine S Uldal…spennende!
    Ønsker deg fin Maihelg:)

Comments are closed.