Fire steg for å organisere hjemmet ditt

Våren er allerede kommet mange steder i landet og det er deilig å komme seg ut i sola. Våren er den tiden på året da jeg synes det er perfekt å få organisert og gjort rent innendørs. Javel, noen ganger frister det mer å være ute, men en og annen gråværsdag får vi nok helt sikkert og da er det bare å slå til… Å skape orden i hjemmet ditt kan være et omfattende prosjekt, spesielt hvis vanene dine – eller uvanene – har kommet noe ut av kontroll. Men det finnes heldigvis måter å sortere og begrense ditt forråd av ting på som vil hjelpe deg til å bli mer organisert i hverdagen.

Sjekk ut disse tipsene for hvordan du kan skape orden i hjemmet:

Første steg – Bestem hvilket rom du ønsker å rydde på

Hvis du får en idé om å reorganisere hele hjemmet ditt i løpet av bare én dag, kan det fort bli kaotisk og føre til unødig stress. Fokuserer heller tid og oppmerksomhet på ett og ett rom – sett av noen timer hvor du ikke føler deg presset til å rekke over for mye.

Start med å få et overblikk over rommet. Bruker du plassen effektivt? Anvender du alle tingene du har i rommet? Er det noe du kan kvitte deg med?

printable goal sheets _ tpn10

 

Andre steg – Først organiserer du, deretter kjøper du

Hvis du investerer i lagringsløsninger før du har organisert eiendelene dine, vil du bare komme i fare for å skape mer rot. Først når du har funnet ut hva du vil kaste og hva du vil beholde, vil du skjønne hvilke lagringsløsninger du har behov for, og hvilke produkter du trenger for å dekke behovene.

De beste løsningene er de som går godt sammen med resten av interiøret i rommet. INTEGO, skuffekabinett fra Staples kan for eksempel tilføre et minimalistisk uttrykk. Eller du kanskje ønsker vintageinnredning? Da kan møbler i antikk stil fra LandRomAntikk være ideell.

printable goal sheets _ tpn6

 

Tredje steg – Boksmetoden

Om det er maksimal minimalisme du ønsker å oppnå, prøv fire- bokser- metoden. Få tak i fire bokser og merk dem med følgende betegnelser: KAST, BEHOLD, GI BORT og OMPLASSER. Hvis du klarer å organisere alt du rydder, i fire slike kategorier, vil det hjelpe deg langt på vei i sorteringen.

Underveis i opprydningen finner du kanskje ut at du ønsker å beholde alle sakene du sorterer, men de har bare endt opp i galt rom. Denne feilsorteringen kan lett skape forvirring. Men dette kan også lett gjøres noe med. Spør deg rett og slett om de sakene du rydder i, befinner seg i det rette rommet. Hvis de ikke er det, plasser dem der de hører hjemme.

Fjerde steg – Endre perspektivet ditt

Hvis du er en selverklært rotekopp, kan det være vanskelig å endre perspektivet ditt på rydding og orden. Men det er absolutt mulig. Så snart du har sett resultatene av din første ryddeøkt, vil du bli overrasket over å se hvilken effekt dette kan ha på ditt daglige liv. Så snart du får kontroll med organiseringen, og utvikler gode metoder for å sortere saker i hjemmet ditt, vil du garantert bruke mindre tid på å lete etter det du først ikke finner.

printable goal sheets _ tpn7          Foto: The Plumed Nest. 

Ikke ta på deg for mye

Hvis du setter av en hel dag til å skape orden i hjemmet ditt, kan det faktisk ha en negativ effekt og lede til ineffektivitet. Et godt tips er heller å sette av et par timer nå og da og fokusere på ett og ett rom. Sett på musikk i bakgrunnen som kan inspirere deg eller finn noen kreative måter for å gjøre ryddingen morsommere. Og lag deg ikke umulige mål. Det finnes knapt hus som ser ut som de glansbildeaktige husene i interiørkatalogene. Og litt uorden kan faktisk tilføre hjemmet ditt en koselig atmosfære. Bruk riktignok ikke dette som en unnskyldning. Finn bare den rette balansen mellom å skape orden og tilføre hjemmet ditt en lun atmosfære – hvor du virkelig føler deg hjemme.

 

2 thoughts on “Fire steg for å organisere hjemmet ditt

  1. Rosesommer says:

    Er på randen til å starte rydding både her og der. Takk for inspirasjon. Alt som kan dytte meg igang mottas med takk. (Og faktisk fikk jeg kvittet meg med litt utslitt tøy o.l. idag da jeg så vi hadde ledig plass i søplekassa før henting

Comments are closed.

Translate »
%d bloggere liker dette: