Hvorfor fjellsko og Åre er en god kombinasjon

Hvorfor fjellsko og Åre er en god kombinasjon

Hvorfor fjellsko og Åre er en god kombinasjon

Skisesongen er knapt over før fjellskoene ble funnet fram og løypenettet i Åre ble prøvd ut. Ok, kanskje overdriver jeg litt nå, det er noen uker siden stolheisene i de ulike bakkene sluttet å frakte mennesker med ski på beina opp til toppene av slalombakkene. Men jeg er overbevist om at det ikke tok så veldig lang tid før de første fjellfolkene fant fram skoene sine. For Åre er som skapt for mennesker som elsker fjellet og mer enn gjerne knyter fjellskoene på seg og går på tur. Vi har allerede hatt noen turer på fjellet i nærheten av der vi bor, og denne helga kom vi endelig i gang med turene rundt hytta. Lørdag var vi på over 1000 meter og søndag ble det rett i overkant av 800 meter. Helt siden vi kjøpte hytta og begynte å gjøre oss kjent med det utrolig spennende og flott tilrettelagte løypenettet i fjellene rundt Åre, har vi gledet oss til å komme i gang. Denne sommeren er Åreskutan målet, og lørdag var vi sannelig ikke langt unna. Vi tok oss opp til over 1000 meter og da er det ca. 2 kilometer igjen opp til toppen. Enda er det så mye snø der oppe at vi må vente noen uker til før vi tar turen helt opp.

Hvorfor fjellsko og Åre er en god kombinasjon Hvorfor fjellsko og Åre er en god kombinasjon Hvorfor fjellsko og Åre er en god kombinasjon

Fra hytta vår i Sadeln er slalomløypene og tilførselsløypene, som er litt mindre bratte, ett godt utgangspunkt for å komme seg oppover og oppover. Siden jeg foretrekker langrennsløypene framfor slalomski, var det gøy å se alle bakkene som resten av familien har kjørt i vinter. Jeg kan konkludere med at det slettes ikke ga noen lyst til å sette utfor disse bakkene med ski på beina. Ingen skal derfor være redd for å møte meg i bakkene neste vinter heller.  

Snøen ligger fortsatt enkelte steder, skiltene vitner om at her er det masse aktivtitet om vinteren og siden vi er ganske høyt, har ikke våren kommet for fullt enda overalt. Vi har vandret over snøflekker og trampet gjennom, sklidd nedover fjellsider som fortsatt delvis er dekt med snø og vi har jumpet over sildrende bekker som enda er dekt med snø. Men for det meste har vi trasket av sted på tørre stier og sett at enkelte steder begynner det å sprette og bli grønt. Det var god temperatur begge dager og hvem kan vel ikke la være å glede seg over den herlige duften av solvarm lyng og småkratt. 

Hvorfor fjellsko og Åre er en god kombinasjon

For deg som kjører slalom i Åre, kjenner du deg igjen? Her er vi ved avstigningen til Sadelekspressen, i dag var det bare vi to, mannen min og jeg. For noen uker siden var det yrende liv med massevis av fargerike mennesker som hoppet av og satte utfor her hvor jeg står og tar bildet. Noen stoppet kanskje også og tok en pause ved gapahuken her. Og bamsen litt lenger ned, selveste Åre bjørnen, han står her fortsatt og viser vei nedover den enkleste løypen. Skiltene som viser hvor slalomsporene fører, er tatt ned for sesongen, nå er det turstiene som gjelder.

Hvorfor fjellsko og Åre er en god kombinasjonHvorfor fjellsko og Åre er en god kombinasjonHvorfor fjellsko og Åre er en god kombinasjon

Hvorfor fjellsko og Åre er en god kombinasjon

Hvorfor fjellsko og Åre er en god kombinasjon

Løypene rundt Åre er veldig godt tilrettelagt for alle som elsker å gå på tur i fjellet. Det er skiltet med navn og lengde og for den som liker å bruke apper på telefonen, finnes det en egen med kart og løyper. Noen løyper er korte, andre er så lange at du må sette av en dag, noen er bratte og andre er enkle. Det finnes noe for alle, uansett hvilken form du er i. Det er også utrolig gøy for den som er interessert, å bruke treningsapper med høydemåling og kart, slik at du ser hvor langt du har gått, hvor høyt du har vært og hvor lang tid du har brukt. På denne tiden av året vil jeg anbefale gode fjellsko da det er mye vann i og rundt stiene, snøsmeltingen pågår fortsatt og enkelte steder vil du nok kunne tråkke i både gjørme og myr. Pakk litt niste og drikke i en sekk, fyll på med en dose nysgjerrighet og glede over å komme deg ut i naturen. Du vil rett og slett få en opplevelse du vil glede deg over lenge. Nå har du nok også skjønt hvorfor fjellsko og Åre er en god kombinasjon. 

Hvorfor fjellsko og Åre er en god kombinasjon

Hvorfor fjellsko og Åre er en god kombinasjon

Hvorfor fjellsko og Åre er en god kombinasjon

Hvorfor fjellsko og Åre er en god kombinasjon

Ha en super mandag, og husk, det gir et fantastisk energi kick å komme seg ut i fjellterreng. Oppover og oppover og til slutt bli premiert med en utsikt du ikke vil glemme. Er du på utkikk etter en ny hobby, jeg anbefaler fjellturer!

Klem fra Nina