Fødselstavler – perfekt som babygave eller dåpsgave

Fødselstavler - perfekt som babygave eller dåpsgave

Fødselstavle - fødselsplakat - fødselsprint - kjært barn har mange navn

Fødselstavler er supre gaver når et nytt lite liv er født. Det tar vare på minner om fødselsdag, klokkeslett, hvor det ble født, og hvor lang og tung den lille babyen er. ​Det finnes utallige varianter, store og små. Til mine fire barn ble det ikke laget slike plakater som dette, men dåpsfat fikk de alle. Etter hvert ble det populært med broderte fødselstavler, noe som krevde både broderi ferdigheter og en porsjon tålmod og tid. Men de siste årene har de altså dukket opp i papirformat. Felles for de fleste tavlene er at du bestiller de på nett, og får de ferdig tilsendt i posten noen dager senere. Jeg har gjort det både enkelt og rimelig for deg.... Nå kan du nemlig printe ut disse fødselstavlene selv, på en helt vanlig skriver. Ingen ventetid, ingen frakt, ingen porto, og det beste av alt, du betaler for ett print og skriver ut så mange eksemplarer du selv ønsker. Babyboom i familien, print ut til alle sammen :) Kjøp deg en bunke tykt papir av god kvalitet og gi bort som flotte gaver. 

Fargene er inspirert av....

Da jeg skulle fargesette dette bildet, ville jeg ha blåtoner til gutte tavlen. Det finnes uendelig mange blånyanser og det kan derfor være vanskelig å finne farger som blir en god match. For å finne de flotteste nyansene som passer sammen, plukket jeg ut et bildet jeg likte. Jepp, det ble friske, saftige og søte blåbær i en kopp.

Reven har fått farger direkte fra dette bildet. Brunfargene finner du igjen i bunnen av koppen. De lyse, lilla og grå fargene finner du igjen i plankene. Blåfargene er hentet fra koppen og blåbærene. Og til slutt er bokstavene fargesatt med de samme fargene. 

Fødselstavler - perfekt som babygave eller dåpsgave

Slik fungerer det

Fødselstavlene er laget i A4 format. Da er det rett og slett bare å legge inn teksten du vil ha, og skrive den ut på en helt vanlig farge skriver. Om du har tilgang til en A3 skriver så kan du slå til og skrive den ut som en plakat. Har du lyst til å bruke disse flotte tavlene som kort i stedet.... Ikke noe problem. Velg størrelsen på utskriften når du skal skrive ut, og du får et kort som er i A5 størrelse, det vil si halvparten av et A4 ark.  

Friske rosafarger inspirert av saftis og roser

​Selvfølgelig må det være en rosa fødselstavle også. Jeg spekulerte en stund på om jeg skulle velge duse rosa og lilla nyanser. Valget ble imidlertid enkelt ettersom jeg fant et herlig bilde av friske saftis og roser..... Fra dette bildet plukket jeg en blanding av friske og duse farger. Jeg er veldig fornøyd med resultatet, det ble friskt og godt å se på.

Fødselstavler - perfekt som babygave eller dåpsgave

Papirkvalitet

Du kan skrive ut på helt vanlig kopipapir. Dersom du vil ha bedre kvalitet og finere resultat, velger du et tykkere papir. Jeg printer gjerne slike plakater på mellom 210 - 250 gram. Matt papir er lekkert, men det er en smak sak. Jeg bruker også print med litt glossy overflate. Du får kjøpt papir du kan printe med nær sagt overalt. Bokhandlere, hobbybutikker, spesialforretninger, Clas Olson, nettbutikker osv. Noen papir er syrefrie og holder seg lenge uten å bli gul, disse får du kjøpt der du finner alt annet av scrappe utstyr. Ettersom jeg har vært en "printer" en stund nå, har jeg kjøpt inn noen bunker med papir i forskjellig kvalitet. Da har jeg alltid papir for hånden om jeg finner noe jeg har lyst til å skrive ut. Du kan lese mer om printing og papir "her". 

Sort og hvitt - kontraster som barnet tidlig legger merke til

​Jeg valgte også å lage et i sort hvitt. Fortsatt er den enkle og rene nordiske stilen rendyrket i mange hjem og denne plakaten passer perfekt inn. Sort og hvitt er jo de første kontrastene som barnet selv klarer å fange opp. Disse fødselstavlene er forresten perfekte å sette sitt eget preg på med de fargene du foretrekker. Om du velger å printe disse ut som kort, kan du fargelegge disse. 

Nydelige pasteller

Jeg falt pladask for denne skjønne elefanten og fuglevennen hans. Jeg har tidligere laget et bursdagskort av dette motivet og kommer nok til å bruke det til flere prosjekt framover. Dette er en pakke med to tavler, forskjellen er fargene på skriften. En er i lyse rosatoner, mens det andre er i blånyanser. ​

Det har vært supergøy å jobbe med disse printene. Nå er det tid for å lage flere print til kjøkkenveggen. Jeg ser for meg enkle, stilige motiver, sort mot hvitt, litt franskinspirert må det også bli. Fikk du forresten med deg tekoppene som ligger i nettbutikken nå? Rett før påske ga jeg bort disse kortene til de som er følgere av fredagshilsenen. Om ikke lenge legges det ut nye god biter, bli med du også da vel. Du kan melde deg på fredagshilsenen nedenfor dette innlegget.