Førjulsmarked og julestemning i trehusbyen Levanger

Førjulsmarked og julestemning i trehusbyen Levanger
Førjulsmarked og julestemning i trehusbyen Levanger

Førjulsmarked og julestemning i trehusbyen Levanger

Så var førjulsmarkedet over for denne gang. Jeg bare elsker slike markeder som dette. Stort sett alt som selges er håndverk fra lokale produsenter. Her er det ikke ballonger og lakris, men julekaker fra den lokale bakeren, strikkeplagg, skinn, kortreist mat, julekranser, julepynt, julekort, kunsttrykk, nisser, vinposer, honning og mye mer. 

På bildet ser du Liv Iren som har sydd de flotteste nisser, kremmerhus og vinposer. Og så er det meg da, med kortene og kunst trykkene mine. Her er vi foreviget lørdag formiddag av byantikvaren vår. En engasjert og dyktig dame som var med og dro igang igjen dette førjulsmarkedet for tre år siden. Vi gliser godt og er strålende fornøyde med været og alle menneskene som strømmer til torget. 

Førjulsmarked og julestemning i trehusbyen Levanger

Kunst trykk

Det er alltid spennende å se hva som slår an hos kundene når jeg trykker opp produkter. Etter ønske fra Liv Iren som deler bod med meg, trykket jeg opp naturakvarellene mine på tykt, matt akvarellpapir i A4 størrelse. Og jeg skal love de fikk ben å gå på. Alle trykkene er nydelige både med og uten ramme, og perfekte julegaver eller venninnegaver.

Jeg har nå trykket opp et begrenset antall av fuglen, haren og konglen. Disse blir lagt ut for salg i nettbutikken i løpet av helgen og vil kunne fås ferdigtrykt i A5 eller A4 format på tykt matt akvarellpapir. Alle ferdigtrykte kunsttrykk er signerte. 

Du vil også få mulighet til å kjøpe disse bildene som print du kan skrive ut hjemme. Du velger da selv hvilken papirkvalitet du benytter. Disse printene er ikke signerte ettersom jeg gjør det etter at de er ferdigtrykte. Nydelige som julegaver eller som gaver ellers i året også.  

Førjulsmarked og julestemning i trehusbyen Levanger

Nisser, kremmerhus, vinposer og et vakkert julekort

Vi synes det er veldig koselig å dele bod og det er morsomt når kundene titter innom og skryter av det vi lager. Klart det er morsomt med litt ros for det man har lagt ned mye tid i å lage. Hvem liker vel ikke det? I fjor kjøpte jeg nisser som dette, for å ha på hytta. I år ble det handlet både kremmerhus og vinpose og litt julegaver, men hysj, jeg kan ikke si så mye mer om det.... 

Jeg synes fuglekortet tok seg godt ut sammen med de flotte produktene til Liv Iren. Dette var også et av kortene jeg ble utsolgt for nesten med en gang. Flere kort ble trykket opp til lørdag, og tror du ikke de gikk unna med et svisj disse også. 

Førjulsmarked og julestemning i trehusbyen Levanger
Førjulsmarked og julestemning i trehusbyen Levanger

Overraskelse

Noen besøkende i juleboden er mer overraskende enn andre. Dette besøket hadde jeg rett og slett ikke sett for meg i det hele tatt.... Jeg hadde nettopp knipset noen bilder av boden og tingene vi har laget og sendt over til min lillesøster og min mamma. Lillesøsteren min bor sør i landet og moren min bor i en naboby litt lenger nord for oss. Da jeg tittet opp etter å ha sendt bildene, sto hun der rett foran meg. Etter at jeg hadde tørket noen gledestårer og summet meg litt, ble vi foreviget inne i boden :) 

Her er altså mamman min (hun med rødt skjerf) og meg. Dette er damen som er en raser på strikking og tilfører familien det vi trenger av strikkeprodukter. Dette er også damen som har testet strikkemappen min, skriver ut kortene hun trenger til bursdager og andre anledninger og er blitt en kløpper på håndtering av pdf filer og bruk av skriver. Sammen med en venninne tok hun toget til Levanger for å overraske meg og kose seg med en liten førjulstur. Det klarte hun :) 

Førjulsmarked og julestemning i trehusbyen Levanger

Vinterstemning

I fjor regnet og blåste julemarkedet omtrent bort. Alt av kort måtte pakkes inn i plast for ikke å bli ødelagt. Besøkende på julemarkedet kunne omtrent telles på en hånd disse dagene. I tillegg var det Black Friday på kjøpesenteret hvor det til gjengjeld var stappfullt og ny salgsrekord ;)

Heller ikke i år kom det mange besøkende til julebodene på torget, Black Friday, og også i år var det yrende folkeliv og trangt om parkeringsplassene på kjøpesenteret. Men denne gangen kunne vi ikke skylde på været. Lørdag ble en fantastisk dag med strålende sol og vinterstemning. Minusgradene begynte igjen å ta tak utover dagen og siden har det vært nydelig vintervær her hos oss. Når det er slik som dette, bevilger jeg meg trimtur med hunden når det er dagslys og vintersola stråler som dette. 

Førjulsmarked og julestemning i trehusbyen Levanger

Julepyntet torg

Bodene omkranser torget og dette bildet kunne vært hentet fra hvilket som helst europeisk julemarked. Mens jeg stod i min julebod fikk jeg bilder fra julemarkedet i Grenoble hvor en av sønnene mine studerer. De er gode på julemarked i mange europeiske byer. Flere steder åpner julemarkedene samtidig som byene pyntes til jul, og så holder de åpent i flere uker fram til jul. Her holder vi på i tre dager, så er det over, avløst av andre arrangement på torget og rundt omkring i grendehusene. Så, er du fra området og ikke fikk med deg årets julemarked, da må du notere deg det til neste år. 

Gode hjelpere sørger for å holde liv i tønnene med bål hele dagen. Det er laget sitteplasser av paller med granbar og sitteunderlag. Besøkende kan kjøpe seg kaffe, kakao og gløgg for å varme seg på. Og det er mange muligheter for å nyte noe spiselig utendørs også disse dagene. Her ser du boden vår i bakgrunnen. 

Førjulsmarked og julestemning i trehusbyen Levanger

Vi tenner våre lykter når det mørkner

Ingenting er vel så koselig som når mørket faller på og lysene i lykter og lenker kommer til sin rett. Fra innsiden av boden ser vi rett ut på bålene som flammer i tønnene sine. Vi ser lysene fra de andre bodene og vi ser julegrana som er tent på torget. Jeg må innrømme at slike dager som torgkone faktisk er både stemningsfullt og hyggelig. Det har mye å si at jeg deler bod med Liv Iren, vi gledet oss lenge til disse dagene. Dette er noe helt annet enn det vi gjør til vanlig, og nå kan vi vel også begynne å kalle dette for en førjulstradisjon. Jeg er ganske sikker på at vi stiller opp til neste år også. 

Førjulsmarked og julestemning i trehusbyen Levanger
Førjulsmarked og julestemning i trehusbyen Levanger
Førjulsmarked og julestemning i trehusbyen Levanger

Noen dager derpå

Det tar på og være torgkone tre dager i strekk. Vi holdt oss varme og hadde det bra, spiste lunsj fra bakeren og koste oss med både sjokolade, pepperkaker og mandariner. Så kom hverdagen igjen og jeg ble nesten litt slapp. Alt vi hadde gledet oss til og forberedt oss til var plutselig over. Nå skulle jeg igang med førjulsforberedelser hjemme, for ikke å snakke om alt som skulle legges inn i nettbutikken, bilder som skulle ordnes, blogginnlegg som skulle skrives og alt annet som følger med å jobbe alene. 

Men det ble ikke futt og fart med en gang nei, først måtte godstolen testes ut og hadde det ikke vært for Idefix så kunne det vært at jeg fortsatt satt der..... Men en liten kar som Idefix, han trenger trim og vil ut. Så selv om matmor motvillig lot seg trekke ut, må hun innrømme at det var verd turen. Vinterlyset er fantastisk, og litt etter litt har overskuddet funnet tilbake og nå er jeg i full gang med planlegging av 2018. 

Og du, trenger du gaver, gavelapper, julekort eller noe annet fint i papir, så ta gjerne turen innom nettbutikken min. Er det et kort du har sett deg ut på ett av bildene som ikke ligger i nettbutikken enda, så kan jeg forsikre deg om at dette kommer i løpet av helga. 

Førjulsmarked og julestemning i trehusbyen Levanger

2 thoughts on “Førjulsmarked og julestemning i trehusbyen Levanger

    • bye9design says:

      Tusen takk for koselig kommentar Edny! Ja, vi hadde skikkelig førjulstemning og det er koselig å stå slik sammen i en bod. Liv Iren har så flotte produkter, det er nesten så jeg får lyst til å begynne å sy igjen selv :)

Comments are closed.