Forsommerens små DIY prosjekter

 

 

Forsommerens små DIY prosjekter
Via White gunpowder

Lag en seilbåt av drivved

De lange lyse dagene vi nå er inne i, er som skapt for små, kreative forsommerprosjekter. Mange steder i landet har vi allerede fått kjenne på sola og varmen, det er så fantastisk godt når vi bare kan stikke en tur ut i hagen eller på verandaen, uten å måtte lete fram varme klær. Med varmen og lyset kommer ofte ønsket om å lage noe fint vi kan ha nytte av, enten til å pynte oss selv med, eller til å pynte rundt oss. Langs sjøkanten finner vi mange skatter som kan brukes til flotte prosjekter for både liten og stor. Da jeg så den flotte seilbåten laget av drivved og blåstripete seil, kom sommerfølelsen for fullt. Om den kan seile på sjøen aner jeg ikke, men den vil bli super som pynt i en maritim innredning eller kanskje som bordpynt til krabbelaget eller sommerpartyet. Framgangsmåten finner du ved å trykke på linken under bildet.

Samler du på skjell når du er på ferietur…..

Sommersmykker mot solbrun hud, laget av deg selv eller noen av ungene. Koselige små prosjekter som du kan starte med allerede nå, så er du klar for ferien. Hobbybutikkene har massevis av forskjellige anheng som du kan kombinere med skjell du har funnet på ferieturen. Jeg vet at mange av dere samler på skjell og steiner når dere er på ferietur. Finn fram minnene og lag noe av det som du kan ha glede av i hverdagen. Heng et skjell fra siste ferie tur rundt halsen, kanskje blir det litt mimring over stedet du fant nettopp det skjellet. Det er ikke så vanskelig å lage slike smykker som dette, men dersom du skal lage hull i skjellene som på disse bildene, må du ha syltynne bor eller syler for å få til det. Be om hjelp i hobbybutikken til å finne fram utstyr, kanskje har du allerede noe du kan hjelpe deg med. Finn et bånd i din favorittfarge som gjør smykket fargerikt, på bildet nedenfor er bånd og en smykkestein i samme farge.

Forsommerens små DIY prosjekter

Lag et ankel smykke med skjell

En lang skinnreim som du snurrer rundt leggen, et bittelite skjell i hver ende og vips, du har et lekkert smykke til strandturer, sommerselskapet eller rett og slett hjemme. Du kan også bruke bånd med farger som matcher sommerkjolen, eller en topp. Har du mange skjell kan du lage smykker med bånd i flere farger. Du kan lage helt enkle armbånd i samme stil som ankelbåndet.

Forsommerens små DIY prosjekter

Lag et vindspill av glassbiter

Ikke alle liker tanken på musikk i hagen eller på verandaen, men vakre farger og gjenbruk av glassbiter du finner i fjæra kan være et morsomt prosjekt. Disse glassbitene henger fast i en bit drivved. Det er laget hull i glassbitene og i drivveden for å feste trådene og ser du nøye etter er den en bitteliten glassperle i hver ende for å pynte litt ekstra. Du kan bruke vanlig tråd, men for at uroen skal kunne henge utendørs i vær og vind, kan fiskesnøre være et godt alternativ. Bruk en liten dash med lim – gjerne fra limpistol – for å hindre knuten å gli opp. Glassbitene vil ikke lage så mye lys som metallbiter gjør. Vil du ha syngende lyder i hagen kan du bruke metallrør, flaske kapsler, gammelt bestikk, hermetikk lokk som du maler og pynter i friske sommerfarger. Du kan også bruke skjell eller steiner du har samlet. Bruk fantasien og heng opp ferieminner eller andre små ting du har samlet på i bokser og esker.

Forsommerens små DIY prosjekter
Via home sweet homemade

Mal på steiner

Steinmaling er veldig populært og en morsom aktivitet for unger og også voksne. Jeg falt pladask for denne kaktusen, er den ikke flott da dere? Fyll en gammel terrakotta potte med småstein, mal kaktus steinene med akrylmaling og sett den i “kaktusjorda”. Jeg synes dette er en perfekt plant å ha på hytta, eller verandaen. Den kan stå et sted og skape farge glede og den trenger jo ikke vann. Du kan male roser på steinene, eller kanskje hele familien kan males og settes til pynt. Du kan male små hus og lage en bitteliten by. Finn fram maling, steiner, en gammel blomsterkrukke og sett i gang et morsomt prosjekt for deg selv eller sammen med barn eller barnebarn. Jeg lover deg det blir en morsom stund.

Forsommerens små DIY prosjekter

Malte fjær for tenåringsjentene

Veldig mange tenåringsjenter elsker å male, dekorere og pynte. Drømmefangere er også populære prosjekt i denne alderen. Hva med å male fjær i de vakreste farger og mønstre. Bruk de til å lage en personlig drømmefanger, eller sett de i en krukke eller vase på pulten eller vinduskarmen. Du kan også lage et fantastisk fint bilde ved å lime dekorerte fjær på et lerret. Mal lerretet i en av fargene til fjæra eller la det være helt hvitt. Sett sammen mange fjær til et fargerikt bilde, eller lim på én fjær og la det være enkelt. Du kan male på en tekst du liker og gi det bort som en hilsen til noen du er glad i. Du kan benytte akrylmaling også på fjær. Her er malingen blandet ut med noen dråper vann som gir en akvarell lignende effekt.

Forsommerens små DIY prosjekter
Via free people

Fargerikt sommer fat med konfetti

Har du liggende konfetti etter barneselskap eller andre anledninger. Da kan du benytte restene til et supersøtt og fargerikt sommer brett. Det du trenger er selvsagt konfetti, så trenger du et fat eller brett i tre. Her er det benyttet et trehvitt fat som er malt hvitt. Først er brettet dekket med decoupage lim, deretter er konfettien strødd over limet, glattet utover og dyttet på plass. Nå konfettien er fordelt jevnt, er det helt på et nytt lag med decoupage lim som gjør at confettien fester seg til fatet og det blir en vaskbar flate. Framgangsmåten finner du ved å trykke på linken under bildet. Limet som er benyttet her får du kjøpt via hobbybutikker også i Norge.

Forsommerens små DIY prosjekter
Via Delineate your dwelling

Da ønsker jeg deg en god og kreativ helg. Jeg skal forsøke å oppdra den lille hundevalpen vår, det blir med andre ord ikke aktuelt med så mange andre prosjekter denne helga.

Translate »
%d bloggere liker dette: