Fredagens bukett fra egen hage

Det er fredag og langhelg og jeg har plukket inn blomster fra hagen. Peoner er en fantastisk blomst, store, vakre og med mange fine farger. Den vi har i hagen er over 20 år gammel. Fortsatt lever den i beste velgående, og hvert år gleder den oss med overdådig blomstring :o) Peoner som snittblomst er enkle å få til. Snitt blomsterstilken rett av og sett den i kaldt vann. Begynner den å henge med hodet er det bare å la selve blomsten hvile på kanten av vasen, eller la den flyte i en vann med skål. Pass på at det ikke er blad i vannet, det forkorter levetiden. På denne årstiden er det deilig å ha sin egen hage. I alle fall når den er fylt med blomster som kan plukkes inn :o) DSC_1071

Litt sommerpynt må til i sofakroken. Ny pute med blomstermotiv i “tåke”lilla og en heklet duk som ble knallfin ute på hagebordet. Jeg tenkte å ha den på salongbordet, men det passet liksom ikke helt. Det er så lenge siden jeg har hatt duker på bordet og da må det treffe blink dersom den skal få ligge i ro.

DSC_1061 DSC_1056

Fargerik skål som jeg falt for :o) Litt gladfarger på sommerbordet er ikke så dumt :o)

DSC_1059

Her troner dronningen midt på bordet, til glede for oss :o)

DSC_1065 DSC_1072

De hvite duppene er også fine som avskårne i vase, de holder faktisk ganske lenge. Også her er det rent, kaldt vann som gjelder.

DSC_1077 DSC_1078

Lilla, tror sannelig jeg kan plukke fram denne igjen til advent :o)

DSC_1063 DSC_1078-001

Diamanten blant blomstene mine akkurat nå.

DSC_1084

Snart er det klar for en ny blomst, fanget av datteren min som svinser rundt med kameraet :o)  DSC_1091

 

Vi har hatt nok en fantastisk dag i Trøndelag. Skikkelig godt å tenke på at vi nå har tre herlige fridager foran oss. Forhåpentligvis med godvær disse dagene også :o) Etter en herlig seier for fotballjentene våre i varmen, skal vi nå kose oss med hjemmelaget pizza og kanskje en aldri så liten bloggerunde :o) Håper dere har hatt en fin fredag alle sammen! Kos dere så mye i kveld!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

 

 

4 thoughts on “Fredagens bukett fra egen hage

 1. Maria - Sabelhagens olivlund says:

  Vacker pion i snygg vas! Så fint kudden, skålen och pläden matchar.
  Ha en fin helg
  Kram Maria

 2. Tove says:

  Så fine bilder Nina!!!!!
  Alt det nye du har kjøpt ser skjønt ut,herlige farger :)
  Og så deilig å plukke inn fra egen hage da,spesielt peonene da som er så vakre!!!Selv plantet jeg tre silkepeonervi fjor,hvorav to har kommet opp igjen…men det blir ikke blomster første året.Det kan visst ta både to og tre år!!!Kjøpte meg en ny i år,så får man smøre seg med tålmodighet og vente,så kan jeg etterhvert gå i min hage og plukke inn peoner – det blir stas :)))
  Stas er det jammen også med langhelg,nå skal det koses eller Hur?????Gleder meg til gode dager sammen med familien-kos deg du også!
  Toveklem :)

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   Tusen takk Tove!! Så koselig med slike tilbakemeldinger. Ja, jeg måtte bare ha litt farger, og spesielt tåkete lilla og tåkete grønn er jeg svak for :o) Her blir det å ta igjen husarbeid fra forrige uke og forberede seg på nok ei uke der jeg bare skal hjemom for å sove. Men når neste helg kommer da, roer det seg igjen og snart er der ferie for ungene :o) Kos deg masse! Klem

Comments are closed.

Translate »