Fredagsstrikk – vårlige oppskrifter

Langfredag og påskefri, tid for å gjøre ting vi ikke ellers gjør eller rett og slett tid for å strikke :) Påske, om den er tidlig eller seint så markerer den et skille i årstidene. Med påske kommer våren og selv om det fortsatt kan bli en del dager med snø og slaps og minusgrader, nå er jeg inne i den årstiden jeg liker best :o) Nå er det tid for å strikke plagg som kan brukes på varme dager og plagg som kan benyttes på kjølige sommerkvelder. Jeg oppdaget at Nille hadde noen flotte oppskrifter på sommersjal og en kul kosejakke. Jeg aner ikke om det er mulig å kjøpe garnet til oppskriften hos Nille, det kan se ut som de har et fast sortiment og ikke tar inn alle garntyper som benyttes i oppskriften. Dette nydelige sjalet i bomullsgarn finnes du gratis oppskrift på hos Nille. Design Gerd Auestad.

sjal strikk selv

Denne blåfargen er aldeles skjønn og jeg elsker perlestrikk. Denne kunne lett blitt en sommerfavoritt for min del. Kosejakke i perlestrikk via Nille

perlestrikk

Jeg bruker sjelden duker for tiden, men spisebrikker er koselig å benytte og de har jeg en del av. Denne var lekker selv om den er strikket i ullgarn :o) Spisebrikke i Alpaca soft med bestikk lomme Nille-blog

Gant_bordbrikke

Jeg er egentlig ikke så veldig glad i mye hullmønster på strikkeplaggene mine, men denne var utrolig søt da :o) Peach Macaron fra Drops design strikket i Muskat.

23b-1

Nok et plagg jeg tror kunne blitt en sommerfavoritt. Et nydelig sjal/poncho strikket i Brushed Alpaca Silk. Det ville vært nydelig til en sommerkjole og pynter opp en singlet. Absolutt noe jeg skal vurdere som strikketøy i vår :o) Embrace av Drops Design.

6-1

 

Alle oppskriftene er gratis og du finner de ved å klikke deg inn på linkene over hvert bilde. Nå skal vi ut og spise frokost, jeg elsker Frankrike, Paris og croissanter. For ikke å snakke om den fantastiske kaffen de har :o) Vi er snart klar for å bestige Eiffel tårnet og jeg skal glatt innrømme at jeg grugleder meg…. Høydeskrekk er ikke noe å tulle med, men denne utfordringen skal jeg forhåpentligvis klare. Ha en deilig fredag!

 

One thought on “Fredagsstrikk – vårlige oppskrifter

  1. Maria - Sabelhagens olivlund says:

    Tack för inspirationen. Skulle gärna sticka Peach-koftan. Så söt!
    Glad Påsk
    Kram Maria

Comments are closed.