Fredagstrikk – morsomme figurer

Har du også lagt merke til alle de morsomme figurene som er heklet :) Som mange av dere vet så kan ikke jeg hekle, men det skal ikke hindre meg i å lage morsomme figurer…. Jeg har jeg derfor lett fram oppskrifter på noen strikkede figurer. Kanskje dette kan hjelpe litt på fantasien til å skape egne figurer også. Oppskriftene er gratis, de er på engelsk og du finner de ved å følge linken til hvert bilde. Dersom du ikke forstår alle ordene kan du gjøre som meg. Jeg har testet ut noen av ordene/begrepene på “google translate”, og det fungerer. Husk at det også finnes kalkulator på nett som omgjør engelsk måleenhet til norsk. Denne skjønningen ble jeg helt betatt av….. Ta også en titt på flere av de flotte produktene til Little Cotton Rabbits. 

6a00d83451d24769e20133f3f896e8970b-400wi

Med tre gutter i huset har jeg lært at dinosaurer er spennende, både de skumle og de søte :) Vi har lest drøssevis med bøker, sett skumle filmer og en hel rekke figurer finnes i leketøysamlingen. Men strikkede dinosaurer har vi ikke og nå er gutta for store til slikt, men kanskje ved en senere anledning :)  Via Kaffaknitted.  På den bloggen finner du mye annet flott også.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Babar er det vel noen som kjenner. Denne er jo helt konge :o) Via Ravelry

22aad606c509e737ff4a78e44082bcb6

Ugler er morsomme og disse søte kan lages med restegarn og knapper som er blitt til overs. Via Ravelry

DSC_0591_medium2

Se på dette skjønne ekornet. Strikk ett ekorn eller en hel familie, varier med fargene, lag en annen farge på halen eller gjør som her :o) Oppskrift via Ravelry

fd84d1806dc9d7ca0c943f2d2bbfe712

Strikkede cupcakes… så søte :o) her er det bare fantasien som setter en stopper. Se hvordan du gjør dette via Patchworkchicken.

c87d0976001bc701aa0ed939ae37ac55

Her er en kjempesøt elefant… Jeg må innrømme at jeg ikke helt forsto oppskriften på engelsk, så jeg tror jeg holder meg til den hjemmesydde varianten av elefanter. For deg som vil teste denne ut finner du oppskriften via Womans day.

54eb64e6bbcf3_-_craft-project-knitted-toy-elephant-mdn

 

Jeg vet at veldig mange av dere er flinke med heklekroken, derfor måtte jeg ha med denne populære karen. Olaf :) Skulle det være noen av dere som vet om en strikke oppskrift av denne kjekkasen, ja, da hadde jeg blitt kjempeglad om dere ville ha delt den med meg!

Olaf-just_olaf_medium

 

Nå har jeg funnet godstolen, hjemmelaget pizza smakte veldig godt denne fredagen også og nå skal jeg rett og slett gjøre ingenting….. Tror jeg da, for jeg holder nemlig på og ordner i bloggearkivet mitt. Litt etter litt fylles menysidene mine opp med nye bilder og linker til tidligere innlegg. Så, har du lyst til å bli bedre kjent med bloggen min eller kanskje finne flere strikke oppskrifter, eller tips til vårens bordpynt eller kanskje et reisetips, så velkommen til å ta en titt :) Ha en herlig fredagskveld!