Frisk, syrlig og rød ostekake

God søndag :o) Her har vi bakt og kost oss i hele dag, farsdagen må feires behørig  og enda har vi mange timer igjen av dagen :o) Herlig! Forrige lørdag bakte vi ostekake. Jeg elsker ostekake, men den aller beste kaken er den som har smaken av rød gele i ostekremen. Det er min favoritt :o) Siden jeg aldri har bakt ostekake før så var jeg og datteren min veldig spent på hvordan smaken ville bli, hun er nemlig like kresen på ostekake som jeg :o) Forventningspresset var med andre ord stor.  Men vi klarte det, vi fikset et kake som hadde akkurat den smaken vi ville ha. Gjett om vi er fornøyde….De små sjokoladebitene setter prikken over i en når det gjelder smak :o)

DSC_7651 DSC_7652

DSC_7657

Oppskrift ostekake: 

1 pakke bixit naturell kjeks
145 gr smør
200-250 gr Philadelphiaost (vi brukte hele pakken)
100 gr melis
1 ts vaniljesukker
1 pk. kremfløte
1 pk bringebærgele (annen gele kan også brukes)

Pynt:

1 pk gele  og små sjokoladebiter.

Tilberedning:Knus kjeksen og bland den sammen med smeltet smør. Fordel blandingen i en springform. Kan være lurt med bakepapir i bunnen. Sett formen på et fat og avkjøl i kjøleskapet.Lag geleén med halvparten av væsken og la den kjølne. Rør underveis så den ikke stivner i kantene. Visp opp osten og bland den med melis og vaniljesukker. Bland inn stivpisket fløte og den avkjølte geléen. Jeg bruker håndmikser til dette.Blandingen helles over kjeksen i formen og settes kjølig.Pynt:Vi har pyntet med små kokesjokoladetopper. De legges på osteblandingen når den er stivnet. Lag gele av den andre pakken og kjøl den ned. Når gelen er kald og ostekremen er stivnet, kan geleen helles over kaken. Settes kald til geleen er stivnet :o) deretter der det bare å kose seg.

DSC_7658 DSC_7668 DSC_7669

En stor takk til en av mine svigerinner som har introdusert meg for denne gode kaken, det er forresten også hun som har kjøpt de koselige kakefatene. Favorittkaken på favorittfatene :o) Neste helg skal vi feire flere bursdager, da skal vi bake kaken igjen :o) Tusen takk til alle dere som titter innom meg, det er utrolig morsomt å se at det er flere og flere som titter innom :o) Håper dere alle har hatt en herlig søndag så langt!

 

 

3 thoughts on “Frisk, syrlig og rød ostekake

 1. Millas blåbærtua says:

  Så flott den såg ut og sikkert god og men etter at eghar gravid med minstemor og ho er 5,5 år så blei eg så kvalm av ostekake at eg aldri har smakt det siden,Hihi sprøtt:)

  Ein fin kveld til deg:)
  Klem fra Lillian

 2. Elin says:

  Takk for kommentaren inne hos meg. Jeg skulle melde meg på din give away, men står at det er stengt for kommentarer.. Kjempe synd for hadde SÅÅÅ lyst til å være med.

  Kaka ser forresten kjempe god ut, ostekake er nesten det beste jeg kan få.

Comments are closed.