Frydkofta og andre kofter

http://www.viking-garn.no/kataloger/katalog-1416-1

Frydkofta og andre kofter

I sentrum av Levanger ligger det en butikk for kreative. Her finner du garn og oppskrifter, stoffer og mønster, symaskiner og alt hva hjertet måtte begjære av ting du kan lage noe av. I utstillingsvinduet mot gaten, er en genser utstilt. En nydelig genser i hvitt med rosa mønster i bærestykket. Hver gang jeg har passert har blikket blitt trukket mot denne genseren. Like ofte har jeg sagt til meg selv at det er bare tull at jeg skal ønske meg en slik, jeg blir da aldri ferdig med den uansett...

En kveld jeg passerte vinduet for sikkert hundrede gang, tok jeg et bilde av den. Bildet ble sendt moren min, hvorpå jeg fortalte at her, her er genseren jeg ønsker meg. Ikke visste jeg hva mønsteret het, min strikkegale mamma hadde heller ikke sett den før. Ettersom butikken var stengt og jeg ikke skulle innom der på en stund, la hun bildet ut på en strikke side. Og vips kom svaret. Det er genserversjonen av Fryd kofta jeg har forelsket meg i.... 

Frydkofta og andre kofter

Frydkofta

Strikkede gaver altså, kan det bli bedre....

Bye9design

Frydkofta

Det tok ikke lang tid før jeg fikk melding fra min mor om at hun gjerne ville strikke kofta til meg. For jeg bestemte meg nemlig for at det er koften jeg ville ha.  Tidlig på høsten 2017 var Frydkofta mi ferdig. Jeg er veldig fornøyd med fargevalget og kofta. 

Oppskriften finner du hos Viking garn.  

GARNALTERNATIV: Viking Alpaca Fine ( 85% Superfine Alpaca, 15 % Highland wool ), Viking Baby ull ( 100 % merino ull , superwash ), nøster à 50 g.


Elida kofta

Nydelig kofte fra viking garn. Gråblå og naturhvit. ​GARNALTERNATIV: Viking Alpaca Fine (85% alpakka, 15% highland wool), Viking Baby Ull (100% merino ull, Superwash), nøster à 50 gr.


Loppakofte fra pinneguri

Loppa koften fra pinneguri måtte jeg ta med i dag. Har du sett for en flott fargekombinasjon. Jeg har helt dilla på gråblå grønne farger for tiden. Synes det er helt nydelig..... GARNFORSLAG: Rauma finullgarn​


Stella kofte 

Nydelig, innsvinget kofte i lekre farger. Se mønsteret på fram og baksiden. Det er benyttet samme mønster, men bunn og mønster farger er byttet om. Koften er strikket i Ask, et to-trådet drøyt, og luftig karde garn fra Hillesvåg.  ​


Åsemors kofte

Nydelig jakke fra Sissel Høivik hvor du kan kjøpe hele garnpakken og mønster. Jakken har en innsvinget fasong og mange fine detaljer. Legg merke til silkebåndet som er sydd på i front. Enkelt og vakkert mønster i lys gråblå og limegrønn som gjentas på hele bolen. Til variasjon byttes bunnfarge og mønsterfarge plass på forstykker, bakstykke og ermer. Koften er strikket i garnet Ask fra Hillesvåg, det ryktes at Sidsel Høivik har fått spesial farget noe av garnet til sine produkter. 


Ikke glem å ta en titt på strikkejournalen - du kan ta den i bruk med en gang


Ingenting er som den gode følelsen du får når du er på jakt etter nytt garn og ny oppskrift. Når endelig garnet er i hus og du kjenner det kribler i hele deg etter å komme i gang. Noen ganger klarer du ikke å vente og er i gang med et nytt prosjekt før du er ferdig med et annet. Det er ikke så dumt å ha ett eller to prosjekter liggende, avhengig av vanskelighetsgrad og hvor du skal ha med deg strikketøyet ditt. 

I strikkejournalen finner du egne sider hvor du kan legge inn prosjekter du har lyst til å strikke, garnlageret ditt, oversikt over uferdige prosjekt (Ufoer) strikkekalender og mange andre sider som kan være til glede og nytte for deg. Det fine med denne strikkejournalen er at du kan tilpasse den og redigere tekster slik at den passer akkurat til ditt behov. Du kan laste opp bilder fra din pc/mac og legge inn i strikkejournalen. 

Strikkejournalen sendes som pfd fil og i stedet for å fylle en bok med sider du ikke trenger, kan du skrive ut de sidene som passer for deg. Dobbelsidig eller enkle sider, mange sider eller få sider. Det er du som bestemmer :)