Gå tusenårsstien opp til toppen

I 2011 feiret Levanger 1000 års jubileum :o) I den forbindelse ble det gitt en pengegave til et prosjekt som skulle komme kommunens innbyggere til gode. Helt sør i kommunen vår ligger tettstedet Åsen. En dugnadsgjeng hadde satt i gang et storveis prosjekt med å etablere sti opp til en av toppene ovenfor sentrum av Åsen. Nærmere bestemt, Stokkvola. Stien kalles på folkemunne «tusenårrstien». Navnet fikk den da dette prosjektet vant pengegaven. Midlene gjorde det mulig å lage en bred, tilrettelagt tursti helt opp til toppen som rager 516 meter over havet. Det er helt fantastisk at det nå faktisk er mulig å nå toppen med barnevogn eller rullestol. Men dette hadde ikke latt seg gjøre uten de utallige dugnadstimene frivillige har lagt ned. Nå har jeg vært på min tredje tur opp denne stien og håper du blir med meg på en liten vandring :o) Kom igjen da…… Vi starter i skikkelig skogterreng, stien går oppover og oppover og vi kan nok bli litt andpustne, men da er det bare å stoppe….

DSCN4156

Ta deg tid og nyt det du kan se rundt deg, ved siden av stien, ei lita rogn som forsøker å overbevise oss om at den skal vokse seg stor og sterk :o)

DSCN4158

Kanskje dukker slike overraskelser opp :o) Det var tett i tett med multebærkart, noen var modne så det ble en liten smaksprøve :o) Tenk så fint det hadde vært om de som går her ikke fyller bøttene sine med bærene som står nærmest, da kan det bli en liten smaksprøve på flere :o)

DSCN4164

Snart flater stien ut og så må du litt oppover igjen før du kan sette deg ned her og nyte utsikten innover i landet. Det kan nok være lurt å ta med sitteunderlag på dager med regn slik som denne :o)

DSCN4169

Vi klatrer videre og da dukker det sannelig enda en benk opp, akkurat tidsnok for slitne små bein.

DSCN4173

Er du interessert i fugler kan du ta en titt på denne plakaten. Titter du ned i kassen under, finner du en bok der vi som går tur kan skrive ned navnet på fuglene vi ser på turen vår oppover :o)

DSCN4178

Så bærer det videre oppover en bakke og rundt en sving eller to eller var det kanskje enda flere og endelig ser vi…. nei ikke toppen, men en nydelig plass der vi kan ta en pust i bakken. Her er det ordnet to romslige gapahuker hvor vi kan sitte i ly for regnet. Har du lyst til å grille kan du forsyne deg med ved som ligger klar, men husk at vi må slukke og rydde etter oss. Bidlet nedenfor er tatt fra den ene gapahuken.

DSCN4185

Her er det sannelig ikke verst å ta en kopp kaffe fra termosen :o) Tenk deg bare hvordan utsikten er uten alle disse skyene :o)

DSCN4189

Gapahukene er flotte, de tåler nok en støyt, kanskje skal de stå her i over hundre år og samle historier fra oss som ferdes innom her :o)

DSCN4191

Så tar vi enda noen bakker oppover og noen svinger til og så er vi på toppen :o) Det er sannelig verdt strevet! Jeg har vært her i tåke, da så vi ingenting annet enn stien foran oss, jeg har vært her i nydelig sol da kunne vi se uendelig langt. Når du får være med meg i dag er det slik som dette, du kan vel ane at dette er en utsikt som bare må oppleves :o) Også her finner du en gapahuk og det er sannelig godt, for her blåser det kaldt i dag og nå begynner det sannelig å regne også. Men pytt, hva gjør vel det? Vi nådde toppen og nå er det bare nedoverbakker hjemover.

DSCN4202

Her passerer vi den første gapahuken, en vakker plass på jord :o)

DSCN4210

Jeg håper du likte turen. Kanskje har du også en slik plass i nærmiljøet. Kjører du gjennom Levanger en gang så ikke nøl, her kan du ta en stopp og få en nydelig tur :o) Klikker du deg inn på linken her, finner du mer om stien og hvordan du kommer deg dit :o) Ha en strålende dag alle  sammen!

4 thoughts on “Gå tusenårsstien opp til toppen

 1. Reidunn says:

  Så flott tur Nina!!
  Mange fine naturopplevelser på vei opp:)
  Deilig å bli belønnet med så fin utsikt!!
  Ha en fin dag:)
  Klem Reidunn

 2. Millas blåbærtua says:

  Så nydelig plass det såg ut med vakker natur og alt,godt å gå slike turer og nyte naturen;)
  Her sovna femåringen i fanget mitt,sjokk så då blei da bloggrunde:)

  Nyt dagen!
  Klem fra Lillian

Comments are closed.