Gammel fjell landsby i hjertet av Provence

La Garde Freinet, en gammel provencalsk landsby i hjertet av fjellkjeden Les Maures. Denne sjarmerende fjell landsbyen har klart å beholde sitt autentiske preg. Dette er med andre ord, ekte fransk….. :o) Pittoreske gater, gamle hus, den øredøvende lyden av gresshopper, stillestående varme, og duften av trær… Vi kjører langs Middelhavet, ikke langt unna St.Tropez, og vender nesen  oppover og inn i landet. På svingete veier, bærer det oppover og oppover, på turen ser vi skog, masse skog. Eiketrær, kork og kastanjetrær pryder veikanten oppover. Naturen er vill og vakker. På slutten av 1200 tallet lå en liten landsby på toppen over Garde Freinet, Fort Freinet. Takket være arkeologiske utgravinger de ti siste årene, ble Fort Freinet funnet. Fortsatt er det mange godt bevarte hemmeligheter fra dette stedet. En ting vet vi, det er en fantastisk utsikt over fjellkjeden Maurene og Middelhavet. Et godt sted å holde utkikk etter fiender. Vi starter turen vår gjennom de gamle gatene….

DSC_1694

DSC_1659

Fniser litt av navnene på gatene…..

DSC_1660

Og beundrer det gamle, enkle kirketårnet.

DSC_1661

Vakkert med eføy som vokser oppover veggene….

DSC_1663

Og morsomme små biler fra en gang for lenge siden :o)

DSC_1664

Gamle murvegger med fransk sjarme :o)

DSC_1665

Og høyt der oppe er dagens mål. Les Croix des Maures. Vi går på kryss og tvers oppover langs en steinete sti, og jeg skal love det var varmt….. Vann må alltid være med på slike turer.

DSC_1672

Utsikten blir bedre og bedre jo lenger opp vi kommer.

DSC_1674

Så er vi ved målet.

DSC_1677

Vi blir belønnet med en fantastisk utsikt over Maurene, et yndet mål for fotturister. Det lukter herlig, det lukter badstue, det er så varmt at luften dirrer, i ny og ne dukker helikopterne opp og sveiper over tretoppene. Det er på stadig utkikk etter røyk og ild.

DSC_1679

DSC_1689

Korktrærne er morsomme og kronglete, store korkflak kan skimtes mellom grenene.

DSC_1690 DSC_1691

Søt vindusdekorasjon :o)

DSC_1696

Koselige cafeer og restauranter. Det var utrolig godt med iskald drikke etter den lille fjellturen vår :o)

DSC_1697 DSC_1698

Stiger er populære som dekorasjoner også her, men i tillegg ser vi store korkflak som deler av pynten :o)

DSC_1699

 

Denne lille byen er populær for sine små restauranter som ligger ved torget og langs de gamle gatene. Selv har vi ikke spist der, men dersom maten smaker like godt som stemningen på stedet, ja da er den god :o) Dette er en naturperle jeg absolutt vil anbefale. Men ta på gode sko…. Vi møtte et par hvor madammen hadde på sandaler med hæler, hvorvidt hun koste seg på turen skal jeg ikke ha noen formening om :o) Ha en deilig søndag alle sammen!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20