Sy gardin til syrommet

I går fikk jeg hjem nye Tildastoffer som det rett og slett bare måtte gjøres noe med, og nå er gardinene til syrommet kommet på plass. Jeg er veldig fornøyd selv :o) Gardinene er foret da jeg ville ha et kontraststoff siden jeg skulle ha det brettet slik som dere ser på bildet. Slike gardiner kan lages helt stramme ved å sy nøyaktig etter vindusmålene. Jeg har valgt å legge til litt ekstra bredde for å få litt bølgeeffekt da det passer bedre inn på dette rommet og med dette stoffet.

Sy gardin til syrommet

For å hekte opp stoffet har jeg sydd på hemper av bånd og festet knapper på selve gardinet. Vurderte å sy på hvite perleknapper, men jeg synes disse er så morsomme og gir litt ekstra piff til gardinet når det skal henge rett ned :o)

Sy gardin til syrommet

Har du lyst å sy slike gardiner selv gjør du følgende: Ta mål av vinduet, bestem deg for om du vil ha de innenfor vindusrammen eller utenfor. Vil du ha stramme gardiner må du være veldig nøyaktig med målene. Det er ikke nødvendig med for, men det gir en fin effekt. Sy stoff og for rette mot rette. Husk at du ikke må sy sammen løpegangen der gardinstangen skal inn :o) Jeg satte av 4,5 cm til løpegang på hver side. Hvor mye du setter av ovenfor løpegangen er avhengig at hvor høyt gardinstangen er festet. Hempene kan du lage av de bånd eller tråder du ønsker. Legg disse mellom foret og stoffet og fest med knappenåler, da får du sydd disse fast samtidig som du syr sammen for og stoff. 


Siden vinduet mitt ikke er så høyt ble det plass til 5 knapper med 10 cm. mellom hver. Vreng gardinet gjennom hullet du har satt av til løpegangen. Sy deretter de to sømmene som markerer løpegangen. Fest knappene i hovedstoffet. Jeg la gardinet på et stort bord og prøvde meg fram med bretting av stoffet slik at du får så stor åpning som du ønsker. Lykke til! :o)”

Sy gardin til syrommet

Dere har kanksje skjønt at jeg er litt Tildafrelst så litt Tildadekor passet bra i vinduskarmen min :o)
Sy gardin til syrommet
Jeg synes det er veldig praktisk med disse små blanke boksene med skrukork på, du vet alltid hva de inneholder, og litt dekorativt er det jo også.
Sy gardin til syrommet
Nå har jeg et nytt lite syprosjekt på gang. Det skal bli en liten overraskelse til en av dere når jeg passerer 5000 visninger på siden min.
Jeg håper dere får en søndag som lader batterier og gjør dere klar for en ny uke! Her i Trøndelag er det grått og kaldt, men jeg har fortsatt tro på at sola snart kommer hit :o)
EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

2 thoughts on “Sy gardin til syrommet

  1. toves sammensurium says:

    Så flink du er da,dette var en morsom gardin-vri!Tilda-stoffene…ja alt i Tilda er helt uimotståelig…det ene skjønnere enn det andre:)
    Du syr tydeligvis en del siden du har eget sy-rom,det må være deilig:)
    Toveklem:)

Comments are closed.