Gavetips til kaffenyteren

Gavetips til kaffenyteren
Gavetips til kaffenyteren

Gavetips til kaffenyteren

Det er både gøy og koselig å gi bort gaver. Spesielt når gaven oppleves både nyttig og ønsket. Selv liker jeg veldig godt å gi bort gaver som har et tema og i dag er det kaffetema i pakken. Den viktigste ingrediensen er selvsagt kaffen. Du kan velge malt espresso om du vet mottakeren liker en sterk og god kaffe. Du kan kjøpe kaffe fra et kaffebrenneri for en mer eksklusiv gave. Du kan legge ved hele kaffebønner om du vet mottakeren har kvern, eller du kan legge ved en helt vanlig kaffepose. Kanskje kjenner du en som liker å gå i fjellet og gjerne bruker kokekaffe og svartkjel. Så flott, da vet du hvilken kaffe du skal legge ved.

Gavetips til kaffenyteren

Kaffekoppen

Har du kjøpt en dyr kaffe eller budsjettet er nådd, da er en pose kaffe sammen med et kort mer enn nok. Vil du imidlertid fylle på med litt mer, så er kaffekoppen noe jeg i alle fall, ville blitt overlykkelig for. Jeg digger nemlig kopper og kan gjerne fylle skapet mitt med forskjellige fine kopper om jeg ikke er streng med meg selv. Kopper finnes jo med utallige motiv, farger og fasong. Finn en morsom kopp, stilig kopp, pen kopp, romantisk kopp, rose kopp, tema kopp, espresso kopp, latte kopp, alt etter hva din mottaker liker og prisnivå du har satt deg. 

Gavetips til kaffenyteren

Hva mer kan du fylle gaven med

Kaffeutstyr og tilbehør

Noen kaffedrikkere liker å putte smak i kaffen sin. Det finnes siruper av forskjellig slag, smaksatt med både vanilje, karamell, sjokolade og annet. Det finnes også forskjellig utstyr for spesielt interesserte kaffedrikkere. Du finner mye spennende i kjøkkenbutikker, men ikke gå avsted og kjøp melkeskummere og diverse annet fancy utstyr dersom mottakeren drikker svart kaffe..... En cappuchino og latte drikker derimot... så undersøk litt før du går til innkjøp av morsomme duppeditter. 

Hjemmelaget eller kjøpt

I denne pakken har jeg lagt ved et sett med kopp- eller glassbrikker, som jeg har strikket og tovet selv. De er raske å lage om du kan strikke, og det kan gjøres rimelig,  avhengig av hvilket garn du bruker. Jeg har strikket i svart og grått i tykk ull. Dette passer både hjemme og på hytta, til funkis og landlig hjem. Du kan også strikke brikker i bomullsgarn med pastellfarger, skarpe farger, hvitt eller sort. Du kan strikke med og uten mønster og du kan legge ved brikker i flere forskjellige farger. Kan du ikke strikke eller hekle? Da kan du sy brikker eller kjøpe ferdige brikker. 

Bøker og sjokolade er også noe som passer perfekt i en kaffegave. En pose kaffe, en god bok, en koselig kopp og vips har du en gave som mottakeren vil huske deg lenge for..... 

Gavetips til kaffenyteren

Blomster

Blomster er alltid kjærkommen gave for mange. Jeg elsker blomster og jeg blir like glad for en håndplukket bukett med markblomster som en dyr bukett fra blomsterbutikken. Omtanken er for meg det viktigste. Er du så heldig å ha en hage med massevis av blomster, ikke vær redd for å bruke det du har der. Sett sammen en vakker bukett med blomster og blader. Er det vinter, kan du drive fram fruktgrener innendørs som du kan ta med. En gave som viser omtanke for mottakeren er ekstra koselig å få. En pose med kaffe, en nydelig kopp med hjemmestrikket bordbrikke og en duftende blomsterbukett, kan det bli bedre? 

Gratis kaffekort med konvolutt og forslag til hva du kan skrive om 

Jaaaa, det kan bli bedre, for du kan legge ved et kort. Du kan skrive på en personlig hilsen, et koselig dikt eller et morsomt rim. Til kaffetemaet passer det jo med noen velvalgt kaffeuttrykk, du finner en hel rekke forslag om du googler kaffe quote eller kaffe tekster. Har du kjøpt inn en helt spesiell kaffe, kan du skrive i kortet hva dette er og hvordan den skal tilberedes. For eksempel: Espresso macchiato er en kopp espresso "merket" med en skje av skum fra steamet melk, mens latte macchiato er en kopp steamet melk "merket" med en liten dash av espresso. Sitatet er hentet fra FrieleOgså her finner du masse nyttig informasjon om du googler.

Du kan også skrive inn en kort historie om kaffen. Kortet ligger i bloggens bibiliotek. Du kan skrive det ut så mange ganger du vil på en helt vanlig fargeskriver. Jeg vil anbefale papir på over 200 fram. Selv bruker jeg mellom 230 og 250 grams papir. Det følger med konvolutt med samme farger som på kortet, den kan printes på helt vanlig kopipapir. Meld deg på fredagshilsenen under blogginnlegget og ta i bruk kortet med en gang. Jeg har forresten laget en livesending om dette på facebook..... Jeg holdt nesten på å knuse koppen. 

Gavetips til kaffenyteren