Gavetips til konfirmanten – lag et fotoalbum med gode minner

Gavetips til konfirmanten - lag et fotoalbum med gode minner
Gavetips til konfirmanten - lag et fotoalbum med gode minner

Gavetips til konfirmanten - lag et fotoalbum med gode minner

Det nærmer seg mai og snart står årets første konfirmasjoner for tur. Hvem har vel ikke tenkt tanken på å lage noe helt spesielt til konfirmanten, noe som som han eller hun kan ha glede av i mange år. Pengegaver er selvsagt kjærkomment, men vil du gi noe helt spesielt, så gi bort et album fylt med gode minner. 

Mine fire barn eller alle konfirmert, men dessverre tenkte jeg ikke en gang tanken på å lage slike album til dem. Imidlertid laget mannen min et slide show på pc med utvalgt bilder fra baby til ungdom. Dette blir veldig godt å ha når jeg nå skal igang med å lage disse albumene. I dag skal du få en liten titt på den første siden jeg er i gang med i min datters album. 

Fotoside med miniatyrbilder

I 2005 hadde vi med gjengen vår til Tyrkia. Som så mange andre, bestemte vi oss for å slå til og få tatt en serie med familiebilder. Resultatet ble en album fylt med store og små bilder av ungene og oss selv. Jeg bestemte meg for å starte med miniatyrbildene og lage en liten serie til hver av barna. 

Jeg startet med min datters bilder. Hvert eneste bilde viser tydelig at dette er hun ikke komfortabel med. Da vi satt sammen og tittet på bildene i dag, var det noe av det første hun la merke til. Jeg husket så godt denne dagen, og fotograferingen. Dette var altså så utrolig skummelt. Men samtidig er hun jo så fin i sin rosa kjole i solnedgang og blomsterhage. 

Jeg har brukt journalkort og tags fra April pakken - "Ta vare på minnene". Ettersom mange av bildene har akkurat samme farger, og mye farger, er det fint å lage rammer rundt de. Her har jeg brukt det friske, stripete kortet som bakgrunn for gjengen min. Det passet godt som bakgrunn til det grønne gresset. 

Det søte kortet med sommerfugl kan brukes til å skrive tekst på, eller som her, som en ramme rundt et lite bilde. Og cute kortet passer jo perfekt i denne sammenhengen. 

Gavetips til konfirmanten - lag et fotoalbum med gode minner

Lag litt luft rundt bildene

Selv om jeg liker farger, massevis av farger, så liker jeg at det er luft rundt bildene slik at motivene løftes fram. Her har jeg brukt en blanding av tekst, mønster og farget bakgrunn. 

Når du lager et minnealbum til barna, så husk å ha med bilder av deg selv også, slik som her. Mamma og pappa ble også foreviget, og jeg synes teksten på dette journalkortet passet godt. Selv om vi ikke tror det selv, he, he, så går jo årene sin gang.... 

Let etter bilder der dere gjør noe sammen, og husk at det ikke må være perfekte bilder. Legobygging, trøstebilder, hverdagsbilder av dere sammen. Det er utrolig koselig å ta vare på slike minner. 

Gavetips til konfirmanten - lag et fotoalbum med gode minner

Pynt med tags

Dette er ikke den siden med mest bruk av tags og pynt. Men nederst til høyre har jeg først brukt et hvitt kort, deretter en sommerfugl tags før jeg la bildet på. Jeg syntes det ble litt kjedelig med helt hvitt kort, og synes disse friske fargene, men samtidig enkle pynten passet godt. Sirkelen har farger som går igjen i de andre journalkortene jeg har brukt. 

Gavetips til konfirmanten - lag et fotoalbum med gode minner

Journalkort med plass til små historier

Ikke alle sider har behov for mye tekst. Denne siden kunne nok klart seg uten, men ettersom jeg skal lage flere sider fra ferieturen, kan jeg skrive litt av hennes historie fra turen her. Alle motivene i dette kitet til fotoalbumet, er laget med tanke på at det skal passe sammen og kunne klippes, limes og mixes slik at siden blir akkurat som du vil ha den. 

Gavetips til konfirmanten - lag et fotoalbum med gode minner

92 forskjellige journalkort og tags i aprilpakken

Aprilpakken inneholder 92 forskjellige journalkort og tags som passer fra baby, småbarn og til ungdom. Det friske fargene og motivene kan mixes som du vil. Pakken sendes som pdf fil på epost umiddelbart. I motsetning til ferdig pakker med journalkort, må du printe ut og klippe selv. Fordelen er at du kan skrive ut sidene gang på gang og bruke de til mange album. Du kan ta en nærmere titt på hele innholdet i pakken her. 

Det er skikkelig gøy å leke seg med farger og motiver når du setter sammen bilder til albumsidene. Printpakken for April kan brukes både til vanlig scrapping, til Project life eller lommescrapping, slik som jeg har gjort her, eller til å lage egne kort.

Project life Norge har fått testet ut April pakken, og her kan du se resultatet når en av deres bloggere laget de første sidene i minne albumet. 

Gavetips til konfirmanten - lag et fotoalbum med gode minner


Dette har jeg brukt: 

Journalkort og tags fra aprilpakken - "Ta vare på minnene" fra Bye9design 

Fotoalbum og plastlommer fra Becky Higgins Project Life. (Affiliatelink) 

Skriver og fotopapir fra Canon. 

160 grams papir til å skrive ut journalkort og tags.