Gi meg et par joggesko og frisk fjell luft, jeg begynner å bli desperat

Sola skinner, høsten i fjellet er noe av det flotteste man kan få med seg, og her sitter jeg, ute av stand til å bevege meg på annet enn et fast og rett underlag. Ja, jeg vet, de færreste av oss kan springe rundt i fjellet en tirsdag formiddag og nyte høsten. Men når jobben er unnagjort kan faktisk de aller fleste ta på seg joggeskoene og komme seg ut i frisk luft og fylle på lageret med energi. Jeg føler meg heldig som har fått reparert foten min, ikke er det noen komplikasjoner og framtidsutsiktene ser lys ut med tanke på joggesko på beina. Det bare føles så alt for lenge til, og når det er noe man gleder seg til, ja så vet vi jo at da tar deg enda lenger tid….. Når man blir sittende på rompa i mange dager, da blir man sannelig kjent med hvor krevende dette faktisk er, både for kroppen og hodet. Kroppen trenger energi, ikke bare i form av mat, vann og søvn, men også av friskt luft, fysisk aktivitet og givende oppgaver. Selv om det kjennes langt igjen, og jeg nesten ikke kan vente etter å komme meg ut, snart, der framme, ååååå jeg gleder meg. 

Nature - Norway

Da sola skinte inn gjennom kjøkkenvinduet i dag ble jeg nesten irritert. «Jasså, så du skal liksom være så blid og fornøyd i dag du da», sa jeg til den.  «Men det er greit det, for det har nemlig jeg også tenkt å være i dag, selv om jeg ikke kommer meg ut med joggesko på beina». Der og da bestemte jeg meg for at nå skal jeg gjøre det aller beste ut av dagen, få gjort unna noe av alt det som gjerne blir utsatt og utsatt og glede meg over at sola skinner. Jeg startet med en tur på vaskerommet, satte opp vinduet og massevis av friskt luft strømmet inn til meg der jeg brettet og strøk klær. I tillegg lyttet jeg på podcast, har du ikke prøvd det før bør du forsøke. Det finnes utallige typer podcaster avhengig av hva du er interessert i. Mine favoritter er for tiden tips og råd innenfor grundervirksomhet og jeg må si at det gir et skikkelig energipåfyll og lytte til flinke folk som forteller om sine erfaringer og deler dette med andre. Jeg blir rett og slett gira, prøv det når du er ute på en trimtur, dobbel glede!

Norway - Steinkjer

Før jeg satte meg ned for å skrive blogginnlegget, gikk jeg tur på verandaen, jeg drakk kaffe i sola og sydde igjen dårlige sømmer på noen klesplagg og festet noen knapper. Vips var haugen med ubrukelige klær, brukbar igjen. Det er energipåfyll å få gjort oppgaver man ofte legger til side, nedprioriterer og har en unnskyldning for ikke å gjøre. Akkurat det samme gjelder fysisk aktivitet. Jeg er overbevist om at mange av dere som leser dette innlegget er verdensmester i å fortelle dere selv at dere kan ta trimturen i morgen, det passer helt sikkert mye bedre enn i ettermiddag.  Det er jo så travelt i ettermiddag, ungene skal kjøres på trening eller det er fotballkamp, så var det et foreldremøte jeg må rekke rett etter kampen til eldstemann og vi må jo handle brød til i morgen også. Ja, jeg har vært der jeg også, og dessverre, alt for mange ganger er jeg der fortsatt…. Tusenvis av unnskyldninger for utsette trimturen.

IMG_0429

Når de hektiske ettermiddagstimene er over, synker vi som noen potetsekker ned i godstolen, fordi vi fortjener det…. Vi tenker at trimturen, den kan vi ta i morgen, da er det ikke noe spesielt som skjer. Vi går rett og slett i energitappe fella. Får vi ikke fylt på mer energi, da klarer vi ikke å gjøre alle de tingene vi har så lyst til å gjøre. Den hobbyen vi har så lyst til å begynne med, den blir bare liggende der, vi har jo ikke tid, det er så mye som skal ordnes og etter det er jeg så sliten, må bare hvile litt først. Mosjon kan bli en vane, akkurat like mye som at det å si til seg selv at man ikke har tid, kan bli en vane. Hvilken vane vil du aller helst ha….. Som et utgangspunkt hadde det sannelig vært kjekt med litt av energien som ungdommen har, takk min sønn, for at jeg får låne bildet av deg. 

IMG_0393

Mitt budskap til deg i dag er derfor, ikke la deg lure når du er ferdig med dagens oppgaver. Har du sittet på rompa på kontoret i hele dag, da er det ikke godstolen du trenger i kveld, men en herlig og energigivende trimtur i frisk luft. Den trenger ikke vare så lenge, kanskje kan du gå 20 minutter til og fra møtet du skal på i stedet for å kjøre. Virker beina dine, så kom deg ut, tenk så heldig du er som kan velge å gjøre det! Noen kvelder trenger vi å sitte i godstolen å slappe av, men det er ingen som har behov for det hver kveld…. Gi meg et par joggesko og frisk fjell luft, jeg begynner å bli desperat….. Jeg kan nesten ikke vente. Et lite glimt av hverdagslykke vil du helt sikkert sitte igjen med etter en kjapp tur med joggesko på beina. Herlig! Kanskje har du et eller flere gode tips til hvordan du kommer deg opp av godstolen og ut i frisk luft etter en lang dag. Jeg blir kjempeglad om du vil dele det meg. Du kan enten sende meg en epost til Nina@bye9design.com eller legge igjen en kommentar her på bloggen. Jeg gleder meg til å høre fra deg!

 

Klem fra Nina