Gleden over kreative barn

Å være kreativ er morsomt, alle kan i en eller annen sammenheng være kreativ og vi er kreativ på ulike måter.  Barn har en herlig fantasi og en utrolig kreativitet. Det er rett og slett en utrolig opplevelse å følge med i barnas lek hvor det ene overgår det andre når det gjelder fantasi. Mange voksne sier at de ser nye ting når de er ute på tur sammen med barna sine, barna ser ting i et annet perspektiv, de ser de bittesmå detaljene vi voksne kanskje ikke tenker over. Når vi ser på bilder med samme motiv, men med forskjellige fotografer vil vi kunne merke forskjeller i bildene. Fokus, utsnitt, lys og farger, det er mye som har betydning for stemningen i bildene. Alt dette slo meg da jeg satt her og plukket ut bilder som min datter på tolv har tatt til dagens blogginnlegg. Hun har brukt mye tid på disse bildene, og det er mange flere enn de jeg viser fram i dag. Hun har plukket fram ting, stylet, lett etter fotomotiv, drasset rundt på kamerastativ og brukt speilreflekskamera med manuell fokus. Hun har knipset og vurdert, flyttet og justert på kameraet og ikke minst…. hun har kost seg. Hun har strålt av iver og glede over det hun har fått til.  Da hun var ferdig var hun veldig klar på at nå kunne jeg vise fram bildene på bloggen :o) Det synes jeg er tøft, og jeg har herved gleden av å vise dere noen av bildene hun har tatt :o) Husene fra Kremmerhuset er et yndet fotomotiv, det er gøy å leke seg med ulike vinkler, utsnitt og lys :o)

DSC_8888 DSC_8881 DSC_8892 DSC_8900

Jeg er opptatt av at kreativiteten ikke skal forsvinne når barna blir eldre, jeg vil at de skal ha den med seg inn i det voksne livet, men hvor enkelt er egentlig det. Er kreativitet noe vi er født med eller er det noe vi kan utvikle og lære oss. Klarer vi å ta vare på kreativiteten når så mye av fritiden aller helst skal organiseres…..Jeg undrer litt på det.

De blå glassfuglene våre fikk vi i gave for mange år siden, de er herlige fargeklatter i stua :o) Her er det jobbet med fokus og styling, hvor skal bladene ligge for at det skal se ut som fuglene står i en skog.

DSC_8914 DSC_8922 DSC_8923

Når vi titter på de minste barna som har et utrolig høyt energinivå,  ønsker vi noen ganger at vi bare hadde bittelitt av den energien. Det er jo også i denne alderen barna er som mest fantasifull og kreativ. Hva skjer når de blir trøtte og slitne, ja da er det ikke lenger like mange påfunn. Slik er det vel med oss voksne også, det er vanskelig å være kreativ når vi er slitne. Ungene våre begynner på skolen, de får lekser og så skal de være med på fotball, håndball og andre fritidsaktiviteter, mister vi noe av kreativiteten underveis på grunn av det høye aktivitetsnivået…. Jeg har ikke svaret på det, men jeg undrer meg.

DSC_8984

Ei herlig lyslykt også en gave :o) Med telys som går på batteri er det et veldig koselig og ufarlig innslag på jenterommet. Søte små detaljer fra lykten.

DSC_8988

Denne vinteren har organisert idrett blitt lagt på hylla her i huset. I stedet ble det kunstverksted en dag i uka på datteren vår og mange kvelder fri til lekser og kreative sysler. Dette har ført til mye tegning, maling, kinobesøk, boklesing, baking, sjakk, kortspill og ordentlig middag hver eneste dag…. Vi har plutselig hatt tid til mange andre aktiviteter enn tidligere og trene, ja vi gjør det også :o) Se her, jeg tror sannelig en tolvåring også kan ha glede over vakre orkideer :o)

DSC_8878

Og vakre flakonger med parfyme kan bli et vakkert fotomotiv :o)

DSC_8974

Og siden mor er noe opptatt av interiør er det jo mulig å finne noen ting her og der som kan bli kule motiv :o)

DSC_8859 DSC_8860

For meg som mamma er det viktig at barna mine har en fritid som er fylt med noe som gir dem glede og mestringsfølelse. Om det er mestring med tegneblyanten, dataspillet eller fotballen er ikke viktig. Det som er viktig er at de blir møtt som den de er og med de interesser de har. Hvorfor er det da de som er best i fotball som ofte er mest populære i enkelte klasser på barne og ungdomsskolen…. Jeg undrer meg på det også jeg, men det er en annen historie :o)  Håper dere har kost dere med bildene :o) Ha en strålende søndagsvkeld og tusen takk for at dere titter innom meg. Det gjør meg veldig glad! :o)

 

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

2 thoughts on “Gleden over kreative barn

  1. Villemo says:

    Så gode verdier du gir videre til barna dine!:) Dette likte jeg virkelig, kan ikke slutte å smile – vakkert, koselig, varmt og kreativt…tusen takk for at du delte dette med oss:)
    Ha en herlig mandag!

Comments are closed.