Gratis startpakke til deg som vil lage fotoalbum selv

Gratis startpakke til deg som vil lage fotoalbum selv


Gratis startpakke til deg som vil lage fotoalbum selv

Print ut startpakken, ta den med deg ut i sola og nyt en kopp kaffe mens du klipper

Gratis startpakke til deg som vil lage fotoalbum selv

Har du noen gang tenkt på å lage fotoalbum? Du vet, en slik perm du kan holde i, sider du kan bla om, bilder du kan ta en titt på i sofakroken sammen med ungene, små tekster som forteller en liten historie om bildene du ser. Kanskje blir du stresset bare ved tanken..... Alle disse bildene.... All den tiden det vil ta å sette hundrevis av bilder, for ikke å snakke om tusenvis av bilder inn i en album. Hva i alle dager er vitsen?

Gode grunner til å lage fotoalbum selv

Jeg kan gi deg mange gode grunner for å ta fotoalbumet i bruk igjen. Den aller viktigste grunnen er rett og slett at du gjør bildene tilgjengelig for flere enn deg selv. For tenk deg om, hvor mange har tilgang til de bildene du har lagret rundt omkring? Hvem har passordene for å komme inn på mobilen din slik at de kan ta ut bildene du har tatt dersom det skulle skje noe med deg? Hvem vet om den minnebrikken med bilder du har gjemt et sted. Eller den eksterne harddisken med bilder. Visste du forresten at enkelte eksterne harddisker må lades med jevne mellomrom for ikke å bli ødelagt.... 

En annen grunn til å lage fotoalbum er gleden over å lage det. Dykke ned i gamle bildearkiver, mimre litt, plukke ut noen bilder, skrive ned små historier og lage enkle, men fine albumsider. Det er faktisk ikke nødvendig å skrive ut alle bildene du har tatt. Det klarer seg i massevis med et lite utvalg. Det er heller ikke nødvendig å lage kunstferdige sider med mange lag, slik som mange av oss kjenner scrappe hobbyen. Nei, det er fullt mulig å gjøre det veldig enkelt og likevel få til de flotteste albumsider. Jeg har laget en gratis startpakke til deg som vil lage fotoalbum selv. Helt uforpliktende kan du teste ut journalkort og tags. 

Ta gjerne en titt på blogginnlegget: "Du vil lage et fotoalbum, hvorfor?"

Hvorfor denne gratis startpakken - og hva er Project Life®.

Jeg vet at det er en ganske høy terskel for mange å teste ut noe nytt. Det er derfor jeg har laget denne gratis startpakken til deg. Jeg vil at du skal få oppleve den herlige følelsen det er å ta vare på minnene dine. Jeg vil også at du skal få oppleve at det ikke trengs spesielle ferdigheter for å få til et herlig og vakkert fotoalbum. Jeg vil også at du skal få oppleve hvor praktisk det er å skrive ut journalkort og tags selv. 

Selv har jeg virkelig sansen for den enkle og flotte metoden som også er kjent som Project Life®. Det går rett og slett ut på at du putter et utvalg bilder ned i plastlommer av ulike størrelser og retninger. Deretter fyller du på med slike kort som du finner i startpakken her. Noen er fine i seg selv og trenger ikke mer pynt og stash. De lager litt luft mellom alle bildene og gjør sidene ekstra fine. Noen steder vil du kanskje fortelle litt ekstra om bildene dine. Da kan du bruke kortene hvor det er plass til å skrive ned tekst. Små tags med farger, mønster og tekster kan brukes til å dekke over deler av bildet som du ikke vil ha med. Eller for å framheve ekstra det som skjer i bildet.  


Javisst tar det tid å lage en fotoalbum, men les dette før du gir opp....

Project Life® er rett og slett en superenkel, kreativ, og herlig dekorativ måte og lage fotoalbum på. For deg som har gitt opp tanken på å lage fotoalbum slik de var på 80-90 tallet..... Ikke gi opp! Dette er en langt enklere og raskere metode. Likevel må jeg sende ut en liten advarsel... Dette kan bli så gøy at du glemmer av tid og sted og plutselig rakk du ikke sjekke bildene de andre har lagt ut på instagram og facebook. Ja, du kan til og med risikere å finne en ny hobby. Ja, til og med en hobby som ungene kan delta i om du har noen.

Albumene i Project Life® serien er flotte ringpermer der du kan sette inn og plukke ut sidene som du vil. Hver side er fylt med plastlommer i ulike størrelser og retninger. Du kan jobbe med en perm i gangen, selv om du i utgangspunktet kanskje hadde sett for deg en ferie album og ett album til hvert av barna. Dette gjør at du ikke sitter igjen med mange album hvor bare en eller to sider er fylt opp. Når du har fylt opp en hel album, kan du vurdere å fordele sidene over til flere album. For eksempel en felles til barna og en hvor du fyller på videre med ferie og felles minner. Når den felles permen til barna er fylt opp, kan du fordele sidene til hvert enkelt barn. 

Start enkelt, start i det små

Denne måten å jobbe på gjør at du ikke trenger kjøpe inn så mye utstyr når du skal starte opp. Det er nok med ett fotoalbum og en bunke plastlommer i ulike størrelser. Dersom du finner ut at det ikke ligger for deg å lage fotoalbum, da sitter du ikke igjen med en haug av nesten tomme album. Det er også derfor det kan være smart å printe ut bilder selv i starten. Du skriver ut noen få, istedet for å kaste deg på tilbudet om å få fremkalt 700 bilder til en god pris. Er du nybegynner vil du bli overveldet over alle bildene som ligger der i bokser og venter på å bli satt inn. Du kan lese mer om tips for nybegynnere i blogginnlegget: . Nybegynner med project life? Slik kommer du igang. 

For å hjelpe deg enda mer på vei, har jeg laget en gratis startpakke til deg som vil lage fotoalbum selv. Fire sider med det du trenger for å lære deg og venne deg til å bruke journalkort som pynt, luft og historieforteller til bildene dine. Disse arken kan du skrive ut gang på gang. Du trenger ikke engang melde deg på nyhetsbrevet for å få tilgang til disse. 

Jeg tuller ikke om tidsbruken.... 

Men altså, jeg tuller faktisk ikke når det gjelder dette med tidsbruk. Du kan rett og slett glemme tid og sted fordi dette er gøy. Den fantastiske følelsen av å ta vare på minner og historier som er viktig for deg og dine, ikke for alle andre. Mange av oss bruker så mye tid på sosiale medier, tv serier, netflix osv. at vi faktisk hevder at vi ikke har tid til å lage fotoalbum. Jada, jeg går støtt og stadig i den felle jeg også, men jeg jobber knallhardt med å prioritere annerledes. Derfor har jeg prioritert å lage fotoalbum i 2018.

Hva er viktigst for deg? Andres bilder og statusoppdateringer eller din egen families minner? Når det er sagt så er det mange som har det travelt av andre grunner. Da er det kanskje ikke riktig tidspunkt å starte med fotoalbum hvis det får deg til å føle deg stresset. Men visste du at det kan være balsam for sjelen å mimre litt og kose seg med en hobby som gir mening ;). 

“Much of the stress that people feel doesn't come from having too much to do. It comes from not finishing what they've started.” David Allen

Har du spørsmål eller inspirasjon du vil dele må du veldig gjerne legge igjen en kommentar under innlegget, eller sende meg en epost. Du kan også bruke dette kontaktskjemaet. Lykke til med å ta vare på din historie og dine minner! Gratis startpakke til deg som vil lage fotoalbum selv