Gratis strikkeoppskrifter

vaskekluter_23(1)

Gratis strikkeoppskrifter på nett er sannelig litt av en luksus, ikke sant. Har du restegarn liggende er det supert å lete litt rundt for å få inspirasjon til noe å lage. Det som kan være lurt å sjekke ut før du går i gang, er hvilken garntype som er benyttet i oppskriften, størrelse på strikkepinner og strikkefasthet, da slipper du leie overraskelser. Disse oppskriftene fant jeg på hjemmesiden hos Hillesvåg Ullvarefabrikk. I slutten av innlegget får du vite litt mer om historien bak denne fabrikken. Og helt til slutt legger jeg ved noen linker til andre strikkeinnlegg jeg har skrevet. Ved å trykke på bildene komme du inn til oppskriftene. Vi starter med disse enkle, men supersjarmerende klutene i herlige farger. Dette er jo en fargekombinasjon som den reneste sukkertøyposen, gladfarger. Til orientering så har jeg vært inne og gjort noen fornyinger i dette innlegget i september 2015. Oppskriftene er derfor like aktuelle nå som da det ble skrevet første gang.

Dette pleddet skal strikkes med pinne nr. 20. Jeg har allerede lastet ned oppskriften, men ikke kommet igang. Av erfaring kan slike strikketøy som dette bli tungt, så det er nok lurt å ha noe som støtter det opp mens du strikker. 

trollpledd_1(1)

Jeg har strikket noen kurver som dette selv, men med en litt annen oppskrift. Denne kurven er tovet og passer jo supert til et lite strikketøy.

strikketoyskurv-tovet_68(1)

Det er ikke så vanskelig å strikke en puff når man vet hvordan det skal gjøres.

puff-troll(1)

En søt liten jordbærveske kan kanskje bli favoritten til en liten jente. Det ser iallefall ut som denne lille jenta koser seg. 

jordbaerveske_38(1)

Kaldt på beina. Her er strømper til båtsesongen og tøfler til barnehagen

                                                                batsokken-fjord trolltofler-barn_35

Visste dere at Hillesvåg Ullvarefabrikk er et norsk familieaksjeselskap som ble grunnlagt i 1898 av Mikkel Myhr. I Hillesvåg ved Osterfjorden fant han en tomt og en elv med rikelig vannføring til å drive maskinene. Mikkel Myhr trengte konsultasjon på fagkompetanse for spinning av ull. Med faglig bistand fra de nærliggende bedriftene Dale Fabrikker og Ytre Arne Fabrikker, fikk han i gang produksjonen.

I den første tiden kom bøndene med ullen sin og fikk igjen garn laget av sin egen ull. Fra 1953 ble det utvidet til sentralt ullkjøp. Fabrikken hadde også eget veveri hvor det ble laget vadmel, sjeviot og ulltepper.I dag arbeider det om lag 20 personer i bedriften fordelt på produksjon, administrasjon og salg. Garnet og ullen som produseres under merkenavnet Hifa, blir solgt i Hifa-butikken – fabrikkens eget butikkutsalg, i nettbutikken www.ull.no og hos utvalgte forhandlere rundt omkring i landet. Jeg liker historien bak slike produsenter som dette, det er litt morsomt å vite hvordan garnet er laget og hvordan generasjoner har holdt på med produksjon av dette garnet. 

Jeg har laget mange innlegg med strikkeoppskrifter og garn fra ulike produsenter i Norge og utlandet. Har du lyst til å ta en titt på disse finner du de under menyen strikkeglede. Eller ved å trykke på linken. 

For å sikre det at du ikke går glipp av flere slike innlegg, kan du melde deg på sammen med resten av gjengen som får en fredagshilsen fra meg.  Ha en herlig dag!                  

Klem fra Nina

4 thoughts on “Gratis strikkeoppskrifter

 1. Rosehagen says:

  Hei og god formiddag;)
  Flotte strikkemønster du har plukket frem;) Den jordbærvesken var jo bare supersøt;) Alltid kjekt å finne slike gratismønster på små og litt større ting. Trenger jo plutselig et nytt strikketøy;)
  Her er det en lat start på dagen, kaffekopp nr 2, men jeg er klar i treningstøy;) Ha en fin dag på jobb;)
  Klem fra Ann-Mari

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   Tusen takk Ann-Mari. Ble en grei dag på jobb, men litt kjedelig å måtte sitte inne i godværet :o) Jeg synes også den jordbærvesken var så søt :o) tenk så glad en liten jente vil bli for den :o) Treningstøy på, det blir det trening av :o) God natt til deg! Klem

Comments are closed.

Translate »