Gyldne farger og høststemning - pocketscrapbooking

Vi besøkte Oslo i strålende høstvær og fantastiske farger. Vigelandsparken, kledd i høsten gyldne farger, er rett og slett et vakkert syn. Jeg har etterhvert blitt mer bevisst på hvilke typer bilder jeg knipser, ettersom jeg gjerne vil fortelle hele historien og få fram stemningen vi opplevde når jeg lager albumsidene. Når vi er ute på tur og ser oss om, tar jeg gjerne bilder av omgivelsene, uten mennesker. Disse kan brukes både som bakgrunn, og "fyllbilder". Når jeg nå skal lage en historie om denne dagen, er det gyldne farger og høststemning med pocketscrapbooking som får fokus. 

Videre fanger jeg mange øyeblikksbilder av menneskene rundt meg, uten av de er arrangert. Når jeg setter sammen albumsidene, vil mange av bildene fortelle hva vi gjorde uten at vi nødvendigvis må sette ord på det. Med detaljbilder fra omgivelsene får du en helhet i albumet som er verdifullt. I dette tilfellet setter bildene av sinnataggen, skulpturene og de vakre løvfargene ramme rundt de viktigste bildene, det vil si, bildene av familien min. 

Når sant skal sies så setter ikke Sinnataggen ord på "stemningen" i parken denne dagen. Selv om vi hadde med oss både en treåring og babytvillinger, var stemningen god og det var mange morsomme opplevelser. Du kan imidlertid bruke et slikt bilde for å fortelle en historie om den dagen det meste gikk på tverke. 

Gyldne farger og høst motiv til fotoalbumet

Frisk luft og skarpe farger

Det er noe med den friske luften og de skarpe fargene om høsten. Den gir energi og så mye å se på. Liker du å ta bilder er det en perfekt tid å leke med farge og kontraster. De mørke statuene i Vigelandsparken mot de knalloransje bladene. Jeg er bare så fornøyd med det bildet.

Nå er ikke jeg annet enn en hobbyfotograf som elsker å ta bilder av det jeg selv og familien opplever. Men altså, jeg elsker detaljer. Jeg har lite tålmodighet med redigering av bilder før jeg printer de ut, men justerer litt på lyset når de er mørke. Av og til hender det at det dukker opp ting på bildene som ikke nødvendigvis trenger å være med, da er det supert å kunne bruke tags og pynt og stash til å dekke over med i albumet. Pocketscrapbooking er forøvrig supert ettersom du kan lime på stash også utenpå lommene. Det gjør at bildene inne i lommen ikke blir ødelagt av lim og diverse. 

Tilbake til turen vår. Det ble en flott tur i parken, vi hadde herlig lunsj på Frognerseteren, fikk se det gamle tv tårnet på Tryvann og selvfølgelig ble det en tur til Holmenkollen. Flotte dager med storfamilien i høstferien, gode middager, massevis av prating, bittesmå babyer, shopping og et vellykket forsøk på å ta tbanen alene sammen med min datter. Jeg lastet ned "ruter" appen og heldigvis fungerte alt med betaling, ettersom det ble billettkontroll på turen. Ingen selvfølge dette for en som ikke er vant med kollektivtransport. Mange fine bilder og gode minner er nå klar for albumet sammen med pynt og stash fra høstpakken. Jeg gleder meg. 

Gyldne farger og høst motiv til fotoalbumet
Gyldne farger og høst motiv til fotoalbumet

A year of memories - Høst

Oktober pakken høst, er gyldent innslag til fotoalbumet ditt. Med gyldne farger og høstmotiv kan du friske opp bildene dine, eller dempe de ned. Journalkortene passer perfekt til pocketscrapbooking lommene, og du kan printe ut så mange du vil på en vanlig fargeskriver. Selv foretrekker jeg delvis glossy A4 ark på 160 gram, som jeg får kjøpt i store pakker via Staples. Journalkortene er laget med motivene både i vertikale og horisontale retninger i størrelse 4x6 ". I tillegg er det med to kvadratiske i størrelse 4x4 " og et kort i 3x8". 

Jeg synes disse kortene passer så godt sammen med noen av skulpturbildene jeg tok i Vigelandsparken. Jeg tror sannelig det skal bli en hel side med de grå fargene kombinert med disse høstkortene. 

På noen av journalkortene kan du skrive inn tekst til bildene dine før du printer ut kortene. Perfekt for deg som vil skrive lange tekster ettersom størrelsen på bokstavene blir redusert og gjør plass til all den teksten du vil legge inn. Pass bare på at du ikke skriver så mye at du ikke klarer å lese uten forstørrelsesglass. ;) 

Det følger med mange tags i størrelsen 1" samt gavetags og andre merker til å pynte bildene med. Alle delene i pakken fås også i png format til digital scrapping. 

Gyldne farger og høst motiv til fotoalbumet

Bye9design printshopGyldne farger og høst motiv til fotoalbumet

Bye9design printshop


Min metode for valg av bilder

Det er ikke alltid like enkelt å velge ut bilder når det er mange å velge i. Når jeg går gjennom bildene jeg ønsker å sette i album, lager jeg meg alltid en ny mappe på min pc hvor jeg legger inn en kopi av bildene. Jeg jobber aldri med mer enn 20 -30 bilder hver gang. Deretter velger jeg ut plastlommene i albumene, og hvilken størrelse og retning lommene skal ha.

Når det er gjort, begynner jeg å printe ut bilder som passer til lommene. Aller først printer jeg bildene som skal ha stort format. Med utgangspunkt i disse velger jeg hvilke som skal printes i mindre format, stående eller liggende. Bildene jeg plukker ut forteller enten en sammenhengende historie fra en opplevelse vi har hatt. Det kan også være enkeltbilder fra forskjellige tidspunkt, men fra samme type opplevelse, reise eller ferie. 

Helt til slutt velger jeg ut journalkortene og pynten. Som alltid er det bildene som har fokus og som er viktigst i mine album. Men jeg lager alltid plass til minimum to Project life kort på hver albumside i 12x12 " albumene. Et kort med motiv og et kort hvor jeg får skrevet inn en liten historie om det som har skjedd. I tillegg pynter jeg med tags og skrift, både for å understreke det som er historien, men også for at bildene får en flott effekt med litt stash på. 

Gyldne farger og høst motiv til fotoalbumet
Du vil kanskje også like