Hage – opphøyde blomsterbed og kasser

Via rhs blog

Jeg har over lengre tid gått og drømt om høye blomsterkasser for å dele opp hagen, avgrense platter og uteområder og gi hagen et mer spennende utseende med høydeforskjeller. Bygger du blomsterkassene selv, kan du lage de både så høy og så bred som du selv ønsker.

Fordeler med blomsterkasser er at du kan avgrense røttene til de plantene du setter ned. Noen planter sprer seg ved hjelp av rotsystemet og blomsterkasser hindrer dette. Bygger du selv kan du isolere kassene slik at mindre hardføre planter har større mulighet for å overvintre. Du kan også benytte blomsterkasser som levegger og for å hindre innsyn. Noen steder trives ikke busker og hekkplanter på grunn av jordtypen. En blomsterkasse gjør det letter å blande i riktig jordtype og gjødsel, uten at næringen forsvinner ned i bakken.

Via rhs blog

Rundt sitteplasser hvor det er behov for litt avskjerming, er det både hyggelig og pent med blomsterkasser eller høye blomsterbed slik som dette. Her kan du kombinere vann og planter. Bed du murer opp i høyden som dette gir et ryddig og stilig uttrykk og er ikke forbeholdt de store hagene. Også små hager kan med fordel rammes inn og deles opp av slike høye bed som dette.

Via mylandscape

Linken under dette bilder fører inn til framgangsmåten for å bygge et bed som dette. Her kan du dyrke urter og vanlige blomster. Fordelen er at du slipper å ligge på kne når du høster inn eller luker. Et spennende og praktisk innslag i hagen.

 

via offgrid

Jeg drømmer om et bed som dette, hvor en levegg skjermer for vind og innsyn. For den som ønsker en enklere og rimeligere utgave, er det nå pallekarmer og levegger som kan monteres på karmene, til salgs hos plantasjen.

Via modern garden

Via Pinterest

En liten bakhage har blitt til den reneste oase. Her en kombinasjon av store blomsterkasser og krukker.

Via Pinterest

Perfekt for hager med flere nivå. En kombinert sitteplass og blomsterkasse. Lekkert. For den som liker strå og stilrene planter, ville det blitt rålekkert i en slik kasse.

Via modern garden

Håper du fikke noen ideer som du kan spinne videre på i din hage. Selv har jeg et lite problemområde rett ved siden av kjøkkenplattingen. Her faller blomsterjorden ned under platten og det må støtt og stadig fylles på med ny jord for å holde det fint. En forhøyet kasse ville blitt perfekt, både for skjerming og for å ta vare på jorden til plantene. Ha det godt så lenge og tusen takk for at du tittet innom meg!

Psssst…. Ta en titt innom den nye “Om bye9design” siden jeg har laget i helgen…..

Klem fra Nina 

Translate »