Hagekos og litt jobb i dag

DSC_0188

Med sol fra klar himmel ble det kaffe og frokost i hagen i dag :o) Jeg kan ikke tenke meg noen bedre start på dagen enn det. Og det er ikke hvilken som helst dag heller… for 23 år siden ble jeg mamma for første gang :o)  Dagen skal ikke feires før i morgen så i dag har jeg kost meg ute i hagen. Etter frokost ble det en tur på hagesenteret og du verden så mange vakre blomster som sto klar for å bli med meg hjem….. Men, i dag skulle det handles hekkplanter og bare det…. jeg har nemlig sett værmeldingen og den lover ikke så veldig godt for neste uke…. Når det fortsatt er fare for nattefrost er det greit at de skjøreste blomstene får komme under tak om natten, men det gidder jeg ikke holde på med. Når jeg planter sommerblomster så skal de stå ute også om natten :o) Derfor, kun hekkplanter i dag. Nå er bakken dekket med hvitveis, det er helt fantastisk med vårens første blomsterteppe. Vi er så heldige å ha tett i tett med hvitveis rett bak huset vårt. Det er bare å plukke så mye vi vil. DSC_0175

Ved ytterdøren står et bord med to stoler, litt snirklete rygg og vakkert mønster på bordkanten rundt. Rustikke planker i sete og bordplate, her står det året rundt med forskjellig dekor avhengig av årstidene :o)

DSC_0161

DSC_0163

Rett ved ytterdøren har jeg pyntet med tusenfryd, disse har stått ute selv om det har vært kaldt om natten og de har klart seg veldig godt.

DSC_0168

Vårlyngen er så hvit og fin. Lyser opp ved ytterdøren sammen med tusenfryden :o)

DSC_0169

 

Dette er en helt ny plante for meg. Rutelilje eller Fritillaria som den også heter, er en vakker løkblomst som blomstrer på våren. En nydelig lilje, med skjøre gressløklignende blader. Løkene kan settes ut i hagen når den er avblomstret og mange har lyktes med å få de til å komme igjen år etter år. Det skal finnes hvite også av denne, men de er visst vanskelig å få tak i. Også denne har jeg hatt ute om natten en stund nå, det ser ut som den tåler kalde netter slik som påskeliljer og tulipaner. Pass bare på at den ikke tørker ut.

DSC_0176

DSC_0178

 

DSC_0190

En herlig utedag går mot slutten, noen nye fregner har kommet på nesen og litt farge har det blitt på store og små. Deilig med slike dager :o) Håper dere alle får en flott lørdagskveld! Tusen takk for at dere titter innom meg :o) Kjempekoselig!!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

One thought on “Hagekos og litt jobb i dag

  1. Maria - Sabelhagens olivlund says:

    Fint hos dig, snyggt med kungsängsliljan i korgen och kransen bakom som fond. Kungsängsliljor fritillaria, är så fina, jag hade dem förr men de har tyvärr försvunnit.
    Söt bukett, här börjar vitsipporna blomma över nu.
    Kram Maria

Comments are closed.