Hagen som gir glede

Sola skinner fra skyfri himmel og da begynner det igjen å krible i pågangslyst og tanker om kreative gjøremål ute i hagen. Jeg innrømmer glatt at hagearbeid er aller best når det er såpass varmt at man ikke fryser neglesprett på seg når man luker ugress og planter sommerblomster. Derfor kribler hagegleden ekstra i meg i dag. Sola skinner, det er ikke alt for varmt, men det er trivsel og glede over de livgivende solstrålene som har vært borte alt for lenge. Jeg har tidligere vært ganske “traust” med valg av planter i hagen min, men etterhvert som jeg blir påvirket av hagesentre, blader og andre bloggere, så dukker det stadig opp nye planter jeg kunne tenkt meg å prøve ut i hagen min. Sitrontre er en av disse. Nå vet jo jeg at det vil være bortimot en umulighet å få et sitrontre til å trives i en hage så langt nord, men i et drivhus eller i en stue med masse lys kan det vel være mulig :o) I alle fall et lite tre, et som kan spre litt glede og sommerfølelse :o)

6abdad2ed970d7126b8c55edb08030eb

 

Klatrende gule roser på et værbitt gjerde. Jeg tar meg stadig i å titte ekstra på rosebuskene som blomstrer rundt omkring i hagene nå, spesielt har jeg sansen for de som blomstrer med massevis av små roser slik som dette :o)

51b3f08447205d98f0ab0959eedf7144

 

Mer sommerfølelse enn dette er det vel vanskelig å få…..Hvitmalt stakittgjerde og vakre roser…. Se mer på bloggen til Italian girl.

47c3e37c49d55d25ee820414d211b8a3

 

Jeg liker godt store hager med åpne flater og store trær, det må gjerne være moderne og minimalistisk, det er rett og slett lekkert. Men mine favoritthager er likevel de med små spennende rom, steder man kan stikke seg litt bort med en god bok og en kopp kaffe uten at hele verden ser deg. Litt kontrollert “overgrodd” må det gjerne være, Slik som dette… tenk å sitte her og kjenne på nydelige blomsterdufter :o)

3db27e7952682ded3b1e6e2c4d2ab17d

 

Jeg har alltid ønsket meg et plantebord i hagen. Egentlig er det kanskje ikke fordi jeg skal bruke det så mye, det er vel mer fordi jeg blir så betatt av slike bilder som dette….

a7c712b82d0329a1b4e9f1cc428a5bbf

Men se her, nå begynner det å bli fransk stemning…. lavendel og oliventrær er jo stadig like populært her nord. Jeg har flere lavendelplanter som vokser villig i solveggen hos oss. Det er ikke alle som er flerårige, så sjekk det før du handler.

292067ce2e203007910e88e14c11931d

Grønne oaser i hagen er lekkert synes jeg. Se få flott dette steinbedet med mose og vintergrønne planter er. Det ligger nok en god del jobb i å få det så fint, og vedlikeholde det, men du verden så vakkert…..

 

 

b105b15f5e8ab0246057fc0f34ba4435

Krukker og grønt på verandaen er lekkert. Flere høyder på krukkene og satt sammen i grupper blir det skikkelig flott!  Et nakent, kjedelig hjørne på verandaen kan straks bli det fineste…. Kurver til plantene er koselig, det gir en mykere og mer uformell stil en stramme krukker. Her bugner det over av planter….. lekkert.

f7391dc4f9e5689b99f32176baa3a76f Etter en lang dag i  hagen må det jo være perfekt å avslutte den på et sted som dette.

1ba96cc7544b09a3b42b66e61aff1976

Kilde: Pinterest

Akkurat nå sitter jeg godt plantet på verandaen vår i leiligheten, her er det mange grønne gressplener rundt oss, men jeg har ikke ansvar for noen av disse :o) Når jeg så vet at plena er nyklipt når jeg kommer hjem, kan jo jeg kose meg med å titte litt på vakre hager, lete etter inspirasjon og drømme meg litt bort i ideer som kanskje kan gjennomføres en vakker dag :o) Håper dere alle får en herlig lørdag!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

6 thoughts on “Hagen som gir glede

 1. Lammelåret says:

  Det er veldig kjekt med lavendel, for de trenger man ikke ta inn om vinteren. Jeg glemmer alltid plantene, så det var supert å oppdage at lavendelen tålte vinteren!

  Ønsker deg en fin lørdagskveld!

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   Ja, jeg blir like glad hvert år når jeg ser de har overlevd, men denne siste vinteren var både tørr og kald så da måtte de gi tapt. Men nå er nye plantet :o) fin kveld til deg også :o)

 2. Maria - Sabelhagens olivlund says:

  Härlig inspiration! Jag lyckades övervintra min lavendel i kruka ute i vinter, är så glad för det.
  Fin kväll till dig
  Kram Maria

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   Så kjekt :o) Jeg har plantet mine i et blomsterbed, og de har trivdes i mange år. Denne vinteren var det så tørt og kaldt at de måtte gi tapt, men nå har jeg plantet nye :o)Herlig kveld til deg! Klem

 3. Hanne says:

  Jeg blir også inspirert av vakre hager, den kontrollert “overgrodde” hagen er min drømmehage:) Men jeg kjenner min begrensing, jeg får ikke til lavendel i krukke en gang og overvintring av planter har aldri skjedd her, med unntak av peonene som tydligvis overlever alt;D Men det stopper meg ikke, jeg har alltid planter stående ute. Og i år er det hortensiaen som er den mest medgjørlige – det er helt greit det, hortensiaen er en vakker plante:)

  Ønsker deg ei god ny uke kjære du
  varm klem:)

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   Hortensiaen er en av de som trives best her hos meg også. Forøvrig har jeg massevis av stauder og de ordner seg jo for det meste selv, bare jeg luker litt ugress og vanner av og til. Lurt å vite om de trenger mye lys eller lite lys, samt hvilken jordtype de trenger. Alt for mange sette plantene i feil jordtype og da trives de rett og slett ikke :o) Klem

Comments are closed.