Hagen står i full blomst

Det er ikke til å komme forbi, hagen i august er fantastisk og det må foreviges og blogges om. Farger, dufter, summing, lyder som forsterkes når vinden tar en pause, plagsomme veps, sola som varmer eller regnet som plasker ned og den bittelille kattungen som ble hysterisk redd da den satt potene ned på gresset for første gang….. Åååå, det er så godt med sommer, jeg vil ha sommer hele tiden, i alle fall når det er godt vær :o) Noen av sommerblomstene berget gjennom ferien vår. Det var sannelig godt gjort med den tørken vi hadde her da vi var på tur. Her står en av mine favoritter, den finnes i mange farger og blomstrer til langt på høst. I bakgrunnen skimtes så vidt den krukken jeg brukte til å samle opp hvite pyntestein tidlig i vår. Et regnskyll fylte opp krukken med vann og siden fikk den stå slik :o) Den ble både til pynt og til nytte, her stopper ofte kattene og drikker litt vann før de spaserer inn i skyggen igjen :o)

DSC_3458Enda blomstrer lavendelen, denne har fått tilstrekkelig med vann i løpet av sommeren og står fortsatt i sin lilla skrud. DSC_3465

Her er den nyeste rosen i hagen. Heritage, David Austin, den har massevis med knopper og jeg venter i spenning på om de vil slå ut i blomst eller om de ikke tålte omplantingen….. Heritage er en buskrose som med fordel kan få noe å støtte seg til. Den dufter nydelig og er remonterende. David Austin rosene er høyest på rangstigen i engelske hager, kjennetegnet er at de er moderne buskroser med gammeldagse blomster. Tenk, det finnes så mange som 190 ulike Austin roser, og stadig dyrkes det fram nye. Har du lyst til å lese mer om denne rosetypen finner du mye spennende på denne linken til Bogrønt.

DSC_3468

Hagebenken står ute i vær og vind, året rundt. Jeg elsker de slitte detaljene :o)

DSC_3469

Høstfloksen har begynt sin blomstring, enda er det noen knopper som ikke har åpnet seg helt. Sola er tilbake igjen etter noen dagers pause og da står den nok i full flor om ikke lenge :o)

DSC_3473

Denne hvite høstfloksen ser nesten ut som en porselensplante :o)

DSC_3487

Med sol og varme skjer det mye i bærbuskene :o) Bringebærene modnes med rakettfart og smaker deilig :o)

DSC_3474

Fargene på hageblåbær bladene er nydelige, og etterhvert blir det nok blåbær å smake på også :o)

DSC_3475

Stikkelsbærene er modne…. men hva skal man gjøre med dem…. Jeg spiser noen rett fra busken, men det er veldig mange av de så det begrenser seg :o) Jeg vil ikke lage syltetøy av de og jeg koker ikke saft… Gode forslag mottas med takk :o)

DSC_3476

Epletreet bærer tungt i år. Jeg var innom plantasjen før ferien og oppdaget at de hadde pinner for å binde opp frukttrær med. Men kjøpte jeg det…. Neida, og nå henger grenene så tunge at de nesten rører bakken…..

DSC_3477

Tistler er vel ikke favorittplanten til så veldig mange, men du verden så vakre de er når de står i blomst og man går tett på som her…. Det er alltid bier på disse blomstene, så jeg gjorde nok en god gjerning da jeg plantet disse i fjor vår :o)

DSC_3485 DSC_3486

 

Mens bildene av hagen får pryde bloggen i dag, og sola nok en gang varmer Trøndelag, så holder jeg et godt tak i malerpenselen og gjør et forsøk på å bli ferdig med badet på hytta :o) Det er lørdag og helg. Kaffeduften sprer seg straks over hele hytta, kanskje er det så varmt at jeg kan tusle barføtt ut på trappa og kose meg litt. Jeg elsker sommeren! Ha en herlig lørdag alle sammen! Jeg er så utrolig takknemlig for at dere titter innom meg! Hjertelig velkommen til nye følgere, det er skikkelig stas at dere vil følge meg!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

 

2 thoughts on “Hagen står i full blomst

 1. am design says:

  Hei på deg Nina!!!
  Så mange fine blomster du har i hagen din.
  Sommeren er fantastisk!!! Jeg er spesielt glad i forsommeren, når hele sommeren ligger ubrukt foran oss, og jeg gleder meg allerede til den igjen!!!
  Også har jeg startet nedtellingen til neste sommers Danmarkstur!!!
  Nå gleder jeg meg faktisk litt til høsten, med en god varm kopp te, mens regnet pisker på ruta, som jeg ikke trenger å tenke på å vaske før til våren.
  Til alt startet opp igjen på tv (Ja, jeg er en tv-slave ;) !!!) Til å rydde, male og ordne litt inne igjen!!!
  Derfor er jeg glad for at vi har flere årstider, for da er det hele tiden noe å glede seg til!!! Tenk snart er det JUL igjen,og den synes jeg er helt magisk!!!

  Ønsker deg en fin ukes start!

  Klem fra Anne-Marit

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   Høsten er superherlig på sitt vis. Det gjelder bare å nyte den på riktig vis og det høres det ut som at du klarer :O) Hi, hi, Tv slave, men så lenge du får gjort andre ting også er det jo greit! Gleder meg også til å komme igang med maleprosjekter, har ei trapp mellom tre etasjer som skal bli hvit :o) Klem

Comments are closed.

Translate »