Hagepynt du lager selv

Kreativ torsdag innleggene er tilbake etter en liten pause og i dag har jeg funnet noen godbiter til alle dere som liker å pynte litt i hagen eller på uteplassen.  Hagepynt du lager selv, noen ting er enkle å lage, noe krever litt mer tålmodighet. Disse blomstene og krussedullene er laget med utgangspunkt i renserihengere :) I tillegg kan du pynte med farget metalltråder, eller du kan benytte metalltråder som er plastbelagt. Pynten vil bli preget av vær og vind så det kan være lurt å tenke på at det skal tåle litt. Har du lyst til å forsøke å lage noe lignende så finner du fremgangsmåten til disse og andre figurer på J.goodedesign. 

making-garden-art

Har ungene vokst fra lekebilene kan de gjenbrukes som morsomme små blikkfang et passende sted i hagen :) Kanskje kan du plante en jordbærplante på lasteplanet. Det blir nok populært til små krabater som kommer innom :) Bildet er lånt fra House of Hawthorne. 

Vintage-Truck-Planter-5929

Jeg vet mange har flotte fuglebur stående til pynt, se så vakkert det kan bli når det fylles med blomster. Dersom du ikke ønsker at buret skal ruste kan det være lurt å henge det under tak…. Du kan legge plast i bunnen slik at det ikke blir skadet av blomsterjorden. Via empressofdirtnet.

enhanced-3442-1394815431-9

Disse hagekulene er flotte blikkfang mellom grønne planter i blomsterbedet. Disse er laget av glasskuler, runde glassbiter, fargede eller blanke og silikon for utendørsbruk. Fremgangsmåten finner du via empressofdirt.   Litt enklere kan du gjøre det ved å benytte takkupler, både runde og de som har ujevn overflate. Slike kupler kan du nok finne for en rimelig penge på bruktbutikker.

enhanced-12060-1394812865-1

Eller du kan lage noen flotte og fargesprakende kuler med mosaikk biter. Via DIY Garden art Ideas. 

diy-garden-art-b-5

Fuglehus i hagen er koselig, i alle fall når det er bittesmå fugler som kanskje kommer på besøk. For noen år siden hadde vi ganske mye skog bak huset. Hvert eneste år laget flere kråkefamilier rede i trærne, det var sannelig litt av et leven i perioder…. Et år fikk vi besøk av en flaggspett, men det var egentlig ganske morsomt :) Enten du har planer om å ta vare på fuglelivet eller bare lage noen morsomme blikkfang i hagen så kan jo disse husene være til inspirasjon :) Via hgtvgardens.

last ned

Ståltråd er både flott og enkelt når du vil lage noe raskt og som i tillegg er dekorativt. Ikke trenger det å være så mye farge og bling på det heller dersom du ikke liker det. Se så flott disse krussedullene ble i kassene med nyplantede urter. Både til nytte og til dekor. Langt flottere en tørre blomsterpinner :) Ta en titt innom den flotte bloggen Blomsterverkstad.

f0126464e71a008807b6f51df9a96845

Håper du fikk lyst til å komme deg ut i hagen og lage noen morsomme, vakre eller nyttige blikkfang. Jeg har virkelig lyst til å lage noe med ståltråd, så her kan det gå hardt utover kleshengerne…. Håper dere får en flott torsdag!

Klem fra Nina