Halloweeeeeen bordpynt

Det Keltiske folket, som levde på de Britiske øyer og i Nord-Frankrike for mer enn 2000 år siden, markerte overgangen til et nytt år den 1. november. Kelterne mente at det gamle året døde om kvelden den siste dagen i oktober. Denne dagen markerte slutten på sommeren og innhøstingen, en tid der mange menneskeliv gikk tapt. Kelterne mente også at grensen mellom det levende og det døde var kvelden før det nye året. Dette var natten da spøkelsene returnerte til jorden for å skape bråk og ødelegge avlingen. Mange tror at Halloween er av amerikansk opprinnelse, men det er den altså ikke. Under den store sultkatastrofen i Irland 1854-1860, emigrerte 700 000 irlendere til USA. De tok med seg tradisjonene med Halloween. Kvelden før Allehelgensdag kalles Allehelgensaften eller All Hallows Eve, derav det forkortede navnet Halloween.

Skal du feire Halloween og trenger tips til bordpynten så ta en titt her :o) De to første bildene har jeg hentet fra “A perfect setting” Ta gjerne en titt innom bloggen, her er det rett og slett gjennomført Halloween pyntet.

7db893bb4cba06799f7e6675ba2442f5

DSCN1199

Her er en lysere mer barnevennlig variant :o)

7ce413edd9d3077431a67cff862d3d0c

Her i huset har ungene fått lov til å gå knask eller knep sammen med vennene sine, nå er det vel mer eller mindre slutt på å gå ut, men vi koser oss likevel inne med litt pynt og godteri. Det klør nesten i fingrene etter å pynte litt når jeg ser så masse flotte bord :o)

9b4eb298874d3ad33c1de0b79b2a9e87

Foto: Between naps on the porch

Lekkert med sølv, sort og disse ravnene :o)

82edba7a3efd6870e30c21441c3ecdff

Foto: Between naps on the porch

Her er det duken som har fått en makeover. Enkelt å lage selv av et svart laken og sølvtusj. Litt oransje pynt og vips…. :o)

0432593166f78ffffb6f36b5b9b2ad94

Dette var rett og slett råstilig :o) For dere som liker hodeskalle stilen….. nå er det bare å finne fram det dere har :o)

e15acb1c0f200be7f44b33f0ba78c215

Nå gjenstår det bare å finne halloween mat så er festen i boks :o) De siste to bildene er hentet fra pinterest, men jeg har dessverre ikke funnet fram til opphavet. Nå skal jeg kose meg med litt kaffe og sinnasnekkeren :o) Fotballfesten til datteren min er vel unnagjort og nå skal vi bare slange oss i sofaen resten av kvelden. Herlig! :o) Håper dere alle får en god høstkveld, midt i uka :o)

 

 

 

 

 

4 thoughts on “Halloweeeeeen bordpynt

  1. Toves Sammensurium says:

    Fikk nesten prestasjonsangst her jeg sitter…her er det Halloweenparty som regel hver 2.November – slik blir det med en gutt som har bursdag så nært halloween og som elsker skumle skikkelser,sverd og ufyseligheter!!! Det kunne i grunnen ikke vært mer perfekt,for det finnes jo så mye å kjøpe,og mere og mere blir det visst hvert år!!!Veldig greit å kjøpe litt etterhvert,nå har vi heldigvis litt remedier som vi kan bruke!Men så gjennomført som det du viser på bildene er det nok ikke.Men…de skumle gjestene alias gutta boys ser ut til å være strålende fornøyde så da så.Det er det viktigste :)
    TOveklem:)

    • Hverdagsliv Det gode liv says:

      Hi, hi, ja det må jo være midt i blinken med et slikt bursdagsselskap til den unge herremannen :o) Nei, det er vel de færreste av oss som har det så gjennomført som dette. Jeg har en liten eske med noe småtteri som vi setter på bordet, og datteren vår som er mest opptatt av dette er også veldig godt fornøyd :O) Klem

Comments are closed.