Halvveis i 100 dagers utfordringen – feiret med topptur

Halvveis i 100 dagers utfordringen - feiret på topptur
Halvveis i 100 dagers utfordringen - feiret på topptur

Halvveis i 100 dagers utfordringen

For 50 dager sendte jeg en utfordring til min mann. Jeg hadde bestemt meg for å sette i gang med en 100 dagers utfordring med fysisk aktivitet hver dag. Slike utfordringer er alltid best å gjøre sammen med noen og jeg ble veldig glad for at han kastet seg med på utfordringen uten betenkningstid. I dag er vi halvveis og det har vi feiret på Levangers høyeste fjelltopp, sammen med Idefix. For to uker var vi på samme tur, da var det mye snø og strålende sol. Isen lå fortsatt på fjellvannet og som du ser nedenfor, ble det litt klatring i snøfonner. 

I dag var isen smeltet på vannet, det var overskyet og vi kunne nesten gå hele veien uten å trampe i snø. Vi hadde en herlig tur og underveis spilte jeg inn en facebook live sending som du kan se på her

Halvveis i 100 dagers utfordringen - feiret på topptur

Gi bort en utfordring i gave

Hårskallen ligger 735 m.o.h og i dag ble disse kortene med til toppen. De passer nemlig perfekt om du tenker på å gi bort en utfordring i gave. Vi vet jo alle hvor viktig hverdags aktiviteten er, og anbefalingen er minimum 30 minutter hver dag. Hva med å gi bort en 7 dagers utfordring til en god venn eller venninne. Aktiviteten kan være en trimtur hver ettermiddag i 7 dager eller 3 dager i uken om det passer bedre. Du kan også invitere på 5 toppturer i løpet av sommeren, eller 10 på topp som er populært mange steder. Poenget med en slik gave er at du skal være med på utfordringen. Du kan legge opp til så mange dager du vil og som du vet kan passe inn i kalenderen til deg og mottakeren. 

Til noen du kjenner godt kan du gi bort en utfordring og legge opp til en premie når utfordringen er gjennomført. Kanskje vil det ikke alltid passe å mosjonere sammen, da kan du legge opp til en måte dere skal rapportere til hverandre slik at dere trigger til aktivitet.

Kanskje har du i lengre tid hørt ektefellen snakke om at det hadde vært gøy å prøve kajakk, komme i gang med svømmetrening eller annen type sport. En del av utfordringen og gaven kan da være billetter til svømmehallen for begge to, ​eller noen timer med kajakk instruktør. 

For deg som har små barn kan gaven være at du bringer barna i barnehagen et visst antall dager, slik at den andre kan sykle eller gå til og fra jobb. 

Ikke legg opp til noe som er for krevende

Utfordringene du kan gi bort er mange. Det kommer selvfølgelig an på formen til mottaker, så legg opp til noe som er overkommelig, og gjerne hver dag slik at formen litt etter litt bygges opp. Dette er en gave som ikke trenger koste mer enn kaloriene dere forbrenner og tiden dere får sammen. ​

​Etter 50 dager kan jeg stå smilende på toppen og vise fram kort jeg har laget. For bare ett år siden var pulsen så høy på turen opp at det stort sett bare var et slit og lite glede med turen. Hverdagsaktivitet nytter! 

Halvveis i 100 dagers utfordringen - feiret på topptur

Fjellturer er balsam for sjelen 

Jeg inviterte min mann med på 100 dager. Ettersom han gjennom jobb er en del borte, må vi også trene hver for oss. Denne utfordringen har trigget oss til å trene mer enn 30 min hver dag. Hverdagsaktivitet er mer enn hard trening. Når arbeidsdagene varer til langt på kveld er det smart å gå til og fra jobb i stedet for å kjøre. I alle fall om avstandene tillater det. ​Helgen bruker vi sammen. Vi elsker å gå i fjellet, her lades batteriene og stillheten rår. Her kan tankene løpe fritt og kreativiteten strømmer på. Etter slike turer har jeg hodet fullt av ideer til nye kort og print jeg kan lage. 

Halvveis i 100 dagers utfordringen - feiret på topptur
Halvveis i 100 dagers utfordringen - feiret på topptur
Halvveis i 100 dagers utfordringen - feiret på topptur

Be wild and free

Gi bort en utfordring til noen som elsker friluftsliv og fjellturer. Da passer dette kortet perfekt. ​Kortet er dobbelt, det er inspirert av vinter og snø og konvolutten har samme blåfarge som kortet. Du kan printe du ut på en vanlig fargeskriver så mange ganger du vil. 

Verden beste turkompiser

Jeg er fantastisk heldig. Sammen med disse to får jeg mange turer ut i frisk luft, enten det er i fjellet, i nærområdet eller på oppdagelsesferd på nye steder. Her har vi en pause halvveis i fjellturen og etter isbadingen til min kjære. Idefix og jeg holdt oss gladelig på land :) ​

Halvveis i 100 dagers utfordringen - feiret på topptur

Gleden over å strekke seg etter noen nytt

15 minutter hver dag, 30 minutter eller en time. Alt nytter. Hadde ikke jeg satt i gang 100 dagers utfordringen, hadde jeg ikke hatt nok fysisk aktivitet hver dag. Etter 50 dager har det blitt en vane, og hver dag strekker jeg meg etter noe nytt. Det kan være så enkelt som å tenke at i dag skal jeg ta nye 30 minutter. Bli bevisst at jeg planlegger tid til å gå til et møte i stedet for å kjøre. Plutselig har jeg nye 30 minutter. Kortet nedenfor passer til flere anledninger, og er helt perfekt når du skal invitere noen med på en fysisk utfordring. 

Halvveis i 100 dagers utfordringen - feiret på topptur

50 dagers turen er over

Så var turen over. Den var flott til tross for overskyet vær i dag. Vi kjenner det i beina, og vi gleder oss til å komme hjem og spise en god lunsj. Ingenting er bedre enn å kjenne at man har vært ute i frisk luft og brukt musklene. Kanskje kjenner vi oss litt stiv og støl etterpå, men det er som jeg bruker å si: Godt vondt. ​

Halvveis i 100 dagers utfordringen - feiret på topptur

Kortet med tekst du kan bestemme selv

Vel hjemme ble dette kortet gjort ferdig. I dag har det vært på topptur. Nå er det din tur. Skriv inn en tekst du mener passer til anledningen. Også teksten på skiltet kan redigeres. Skriv ut både kort og konvolutt på en vanlig fargeskriver, og gi bort en utfordring til noen du bryr deg om. ​

Halvveis i 100 dagers utfordringen - feiret på topptur

Enter your text here...