“Happy” – fotoalbum og scrapping kit – månedens tema i juni

"Happy" - fotoalbum og scrapping kit - månedens tema i juni

"Happy" - fotoalbum og scrapping kit - månedens tema i juni

"A year of memory", et år med minner. Juni er godt i gang og et nytt tema er klart for fotoalbumet. Med et bestemt tema i bakhodet, blir det enklere å plukke ut bilder og sette sammen bilder i fotoalbumet. Ja, kanskje kan du til og med planlegge bildene du skal skal knipse, med bakgrunn i temaet. "Happy" er månedens tema for juni, rett og slett fordi dette er en måned som gjør mange så glade. 

Det er mye å glede seg over, det er mye å glede seg til, og det gjør oss glad. Da jeg designet månedens fotoalbum og scrapping kit, tenkte jeg mye på hva som gjør oss mennesker glade. Jeg googlet, sjekket # på instagram og lette etter happiness på Pinterest. Hva er det som gjør oss glade? For noen er det enkle ting som en kopp kaffe i solveggen, helt alene. For andre er det større ting som en ferietur de gleder seg til, eller en ting de skal kjøpe. For andre er det en middag sammen med gode venner, en badetur med ungene, en fjelltur eller en god bok på stranda. Enten det er opplevelser eller ting som gjør oss glade, smått eller stort, dyrt eller billig, det er alltid plass i fotoalbumet til disse historiene. 

Og du.... det aller beste med fotoalbumet er at det er ditt. Det er ikke noe du må dele med andre. Du trenger ikke bevise noe, eller forklare noe, eller unnskylde deg, eller noe som helst. Det er dine minner, dine historier. Logg av sosiale medier en stund, finn fram bildene dine fra de siste ukene, print de ut og lag noen album sider med det som gjør deg glad. 

Happiness is an inside job - Don´t assign anyone else that much power in your life                                          -   Mandy Hale

Slik kan du bruke "Happy" temaet

Noen ganger er det enkelt å skrible ned ting vi har opplevd, minner vi vil ta vare på og finne fram bilder som hører til historien. Andre ganger er det greit med litt inspirasjon for å komme i gang.  Jeg elsker å lete etter inspirasjon, lære meg nye teknikker og ikke minst dele de med deg. Når månedens tema designes, har jeg alltid hodet fullt av bilder og situasjoner jeg vil bruke journalkortene og tagsene på. Juni er en måned som er super hektisk for mange, men samtidig full av opplevelser og forventninger som gjør oss glad. 

Stikkordene nedenfor kan hjelpe deg til å tenke på hvilke bilder du skal ta, eller hvordan du kan gruppere og sette sammen bilder du allerede har. Husk at det er helt greit å tenke annerledes enn å sette alle bilder inn i kronologisk rekkefølge. 

  1. Hva gleder du deg til som gjør deg glad, som får deg til å smile når du tenker på det, eller som får deg til å kjenne den boblende gleden av forventning? Eks. sommerferie, skoleslutt, ferdig med eksamen, nyvasket hus, et besøk, ta av gipsen, en treningstur, et teaterstykke, en middagsinvitasjon, nytt garn, en lesestund. 
  2. Hvem eller hva gjør deg glad? Eks. Hagen din, blomstene, ungene, kjæresten, hunden, katten, soloppgang, bølgene som slår mot stranden, solen som varmer i ansikten, kaffe i sola og litt fri. 
  3. Kan du fortelle en historie med bildene dine? Eks. bilder som viser glede, latter, farger, former, nærbilder, detaljer, oversiktsbilder, bilder som gjør deg "Happy" når du ser på dem. 

Min egen "Happy" side i fotoalbumet

Jeg føler at jeg har veldig mye å være "Happy" for. Derfor er det ikke så vanskelig å lage en Happy side i mitt album. Her er jeg i full gang med å sette inn bilder fra noen av mat og sightseeingturene vi hadde i Grenoble. Jeg har plukket ut noen av bildene som alle har sin egen lille historie. For eksempel har bildet av maten en morsom historie i forkant og hvordan vi fant restauranten. Bildet av meg og tre av ungdommene mine har også sin egen lille historie. Turen vi var på i forkant, hva vi spiste og drakk, og hvorfor vil valgte akkurat denne restauranten. 

Tacorestauranten med fransk taco var noe vi hadde gledet oss til lenge.... Det må inn i albumet med sin lille historie. Og bildene med og uten trikk, ikke forsto vi hva vi ble utsatt for da vi skulle foreviges, men også her har vi vår lille historie det er gøy å ta vare på. 

Jeg har også planer om å lage en helt egen Happy side fra hagen min, kaffekoppen og strikketøyet når jeg koser meg som bare det med å klippe ut journalkort og tags til fotoalbumet. Og fra fjellturene mine, med mannen min og Idefix, og de gangene ungdommene også er med. Journalkortene fyller jeg ut med små historier om det vi har opplevd, snakket om og gledet oss over. Minner er viktige å ta vare på.  

Dette inneholder månedens fotoalbum og scrappe kit

Juni pakken "Happy" er en del av serien "A year of memories". Hver måned tar for seg et nytt tema og når året er omme, er fotoalbumet fylt med minner fra hele året. Temapakkene er laget med tanke på at du skal få satt inn bilder fra ulike situasjoner i livet ditt. Enten det er morsomme, triste, fantastiske, uforglemmelige, kjedelige, eller helt vanlige hverdagsøyeblikk. Farger og mønster er satt sammen slik at det finnes variasjoner i hver eneste pakke. Samtidig skal du kunne bruke pakkene på tvers, og plukke kort og merker som passer for fargene og temaene i dine bilder. 

Juni pakken inneholder 119 tags og journalkort av forskjellige størrelser. Noen friske farger, noen duse, noen i sort og hvitt. Du kan printe de ut i faktisk størrelse, eller du kan redusere størrelsen ved å skrive ut to eller flere sider på samme ark. Se alle bildene og motivene i pakken her. 

Junipakken sendes som pdf fil på epost til deg umiddelbart. Den kan printes ut på hvilket som helst papir, men jeg anbefaler minimum 160 grams papir. Du får kjøpt bunker med slikt papir på bokhandlere, hobbybutikker og i nettbutikker. Fordelen med å printe ut selv, framfor å kjøpe en ferdigtrykt pakke, er at du kan printe ut gang på gang. Du kan klippe, lime, pynte og gjøre det du selv vil, og hele tiden ha tilgang på nye kort. Det går ikke tomt før skriveren er tom for blekk og papir. Dette får du: 

  • 12 pdf ark med 119 forskjellige journalkort og tags
  • Alle produktene er laget med tanke på å passe inn i standard Project Life® album/ pocket scrapping
  • 32 journalkort 3×4″ – (7,6 cm x10,2 cm)
  • 4 journalkort 6×4″ – (15,2 cm x10,2 cm)
  • 4 journalkort 4×4″ – (10,2 x 10,2 cm)
  • 2 journalkort 3×8″ – (7,6 cm x 20,3 cm)
  • 67 forskjellige sirkler, piler, kvadrater osv med tekst og motiv
Er du nybegynner med fotoalbum, eller elsker du inspirasjon, da finner du tips, inspirasjon og lignende artikler her.