Har du ikke vært i Geiranger sa du…..

Har du ikke vært ikke Geiranger sa du…. nei da er det sannelig på tide. Det stedet i Norge som trolig har størst oppmerksomhet fra utenlandske turister, der hvor enorme cruiseskip legger til kai. Der hvor fjord, fjell og himmel møtes, helt naturlig. Og tar du turen ut i Geirangerfjorden, da er du rett og slett omsluttet av disse elementene, helt uten forstyrrende veier, biler og boligfelt. Tenk å være nordmann og ikke ha opplevd det da du….. Jeg har vært en slik nordmann, helt til i år. Endelig tok vi sjansen og la opp til en skikkelig Norgesferie med Vestlandet og Sørlandet som reisemål. Selv om Trollstigen ble høydepunktet for meg når det gjelder naturopplevelser, så kommer Geiranger på topp tre :) Hva som kom på andre plass…. Jo, det er noen vakre og spektakulære steder rundt Stryn, jeg jobber med et eget innlegg om det :) Men nå skal dere få noen innblikk i mine opplevelser av Geiranger, vakkert ikke sant?

Geiranger - visit Norway

Etter å ha lagt Trollstigen og flere naturopplevelser bak oss, tok vi turen ned Ørneveien. Det ble nok en tur på svingete, smale veier, noe vi ikke var helt forberedt på. Og plutselig dukket dette opp. Stedet vi har sett på så mange bilder, i turistbrosjyrer, postkort og sosiale medier. Tenk, nå var jeg endelig her, og så vi da, som nesten bare kjørte rett forbi dette utkikkspunktet for å nå ferga… Vi lot ferge være ferge og stoppet for å nyte utsikten. Hurtigruta er akkurat på tur inn til Geiranger, og nederst i høyre hjørne ser du litt av det kunstige fossefallet som er laget på utkikkspunktet.

Geiranger - visit Norway

Langt der nede ligger Geiranger, og der ligger også ferga som vi kunne ha rukket. I stedet ble det godt over en time å vente. Men hva gjorde vel det i godværet :) Geiranger - visit NorwayDet jeg ikke tenkte på da jeg tok dette bildet var at jeg om ikke lenge skulle sitte i en båt som skulle ta meg med utover i denne fjorden :)

Geiranger - visit Norway

Geiranger er et lite sted, innerst i en fjord, med høye fjell rundt på alle kanter. Det tar ikke lang tid å bli kjent med stedet, og vi var nok innom det som fantes av spisesteder før vi fant noe som ungdommene våre syntes var ok å spise. Det manglet ikke på norsk mat, og hver for seg ville nok mye av det som ble servert falt i smak, men noen av matrettene ble rett og slett for “kreativ” og vi tuslet litt rundt for å finne noe mer “normalt” :) Her er noe av det flotte vi fikk se :)
Geiranger - visit Norway Geiranger - visit Norway Geiranger - visit Norway

Etter oppdagelsesferden og litt mat, ble det kaffepause med denne nydelige utsikten.

Geiranger - visit Norway

Der ute kommer ferga, og gjett hvem som sto først i køen…..

IMG_9382

For de som ikke vet det, så er det mulig å kjøre over Strynefjell i stedet for å ta fergen slik vi gjorde. Men for oss var det å ta båten langs Geirangerfjorden en del av en fantastisk naturopplevelse vi ønsket å få med oss. Vi ble ikke skuffet, disse stedene ser du ikke fra bilvinduet, eneste måten å oppleve dette på er via båt. Underveis fikk vi informasjon om stedene rundt oss. Det som gjorde mest inntrykk på meg var denne gården. Høyt oppe på en fjellhylle ligger den. Tett oppe ved fossene, “de syv søstre”. På denne gården ble barnet bundet fast i tau da de var utendørs…. Jeg har hørt om det før, men aldri sett en slik gård. For ca 100 år siden ble gården fraflyttet på grunn av rasfare. En stor stein truet med å falle ned og gården ville ha blitt knust. Steinen, ja den henger der fortsatt den….

Geiranger - visit Norway Geiranger - visit Norway

Har du vært i Geiranger? Kanskje vet du om en god restaurant eller har hørt mer om historien om disse gårdene som ligger høyt oppe i fjellet. Det hadde vært veldig flott om du kan dele det her på bloggen. Link til kommentarfeltet finner du øverst på innlegget eller om du trykker deg inn på innlegget, så ligger kommentarfeltet helt til slutt :) Ha en herlig søndag!

Klem fra Nina