Helsinki, en spennende by

Da er det endelig fredagskveld og vinterferien har startet for ungene :o) Valentinesdag er det jo også og kanskje er det litt feiring rundt omkring i kveld. Det er nesten merkelig at det er vinterferie, for hvor er liksom denne vinteren. Det er kanskje best at jeg ikke roper så veldig høyt etter den, for nå er det meldt massevis av snø over denne delen av landet. I høst var jeg i Helsinki, en helt spesiell by. Vi bodde på et hotell midt i byen, med gåavstand til det meste. Mer om hotellet finner du under fanen reisetips :o) Da jeg tok den første rusleturen i sentrum, ble jeg slått av hvor likt det er St. Petersburg. Litt gammelmodig, nesten litt dystert enkelte steder, litt slitt og samtidig storslagent på sin måte. Det er mange vakre, gamle, bygninger midt i bykjernen, men det er liksom så grått. Jeg ble nesten litt skuffet for jeg har jo hørt så mye fint om byen. Det har nok sitt å si at vi var der i oktober og da er det jo ikke akkurat sesong for fargesprakende blomster :o)  Men med en gang vi bevegde oss ut av bykjernen og ned mot havna, ja da fikk jeg en helt annen oppfatning av byen. Den er utrolig vakker :o) Bli med meg på en liten rundtur i byen og nyt vakre bygninger og natur. Første stopp er katedralen, et imponerende og vakkert byggverk som ble ferdigstilt i 1852.

DSCN5406 DSCN5401

Foran katedralen var det plantet med røsslyng og vintergrønt, vakre farger til den enorme, brosteinsbelagte plassen.

DSCN5405

Denne bygningen ligger ved siden av katedralen og ligner jo litt på slottet vårt :o) Det som er spennende med Helsinki er at det finnes utrolig mye interessant, og ikke minst forskjellig, arkitektur. Har du tid og lyst til å ta en runde og titte, ja da kan det være lurt å sjekke ut noen ruter på forhånd. Visit Helsinki har gode tips om hva du kan oppleve enten det er museum, arkitektur, design, shopping eller matopplevelser.

DSCN5410

Vi tok en liten runde rundt byen og oppdaget alle de vakre holmene som ligger rett utenfor. Det er klart at et fantastisk høstvær gjorde sitt til at det så riktig så idyllisk ut enkelte steder, men jeg hadde altså ikke ventet at det skulle være så mye sjø og vakker natur så nært sentrum :o)

DSCN5411 DSCN5412

Jeg ble utrolig fascinert av de vakre bygningene på denne holmen.

DSCN5413

Gangveier helt ned i vannkanten har jeg sett i mange store byer, det er fint å kunne gå tur et slikt sted.

DSCN5414 DSCN5417

Her ser vi så vidt snurten i et av Helsinkis badehus. I gamle dager var det jo ikke så vanlig med egne bad, og her møtte de opp og fikk vasket seg og tatt sauna til helga :o)

DSCN5419

Dette fantastiske seilskipet lå ved brygga, det er nesten så man blir satt til bake mange år….

DSCN5457

…men det varer ikke lenge, for på motsatt side ligger de store båtene som frakter turistene til byen :o)

DSCN5458

Dette er den største ortodokse katedralen i vesteuropa, den ble ferdigstilt i 1868. Med sine gylne kupler og røde mursteiner, er Uspenski Katedralen ett av de tydeligste symbolene på Russlands innvirkning i finsk historie.

DSCN5461

Hva passer vel bedre på denne Valentinesdag å avslutte innlegget mitt med et bilde fra kjærlighetens bro :o)

DSCN5471

Nå har fredagsroen senket seg over oss og tro det eller ei, her har vi feiret dagen med sjokolade og blomster….. :o) Nå skal jeg kose meg med å titte innom andre blogger og bare nyte kvelden. Håper dere alle har hatt ei fin uke, kos dere i kveld!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20