Herlig sommerlektyre – Blomstenes hemmelige språk av Vanessa Diffenbaugh

Leter du etter en lett sommerlektyre som passer godt til glade feriedager, da kan jeg anbefale denne herlige boka på det varmeste. Jeg ble oppslukt fra første side og gledet meg til enhver mulighet jeg hadde til å ta fram boka å lese litt igjen. Blomstenes hemmelige språk er en rørende, god, vemodig og lett roman. Jeg tror nok kvinnelige lesere vil kose seg mest med denne boken :)

Blomstenes hemmelige språk

Her kan du lese hva forlaget Aschehoug skriver om boka:

Victoria har tilbrakt hele barndommen i forskjellige fosterfamilier og har aldri latt noen få komme nær innpå seg. Blomstene og deres betydning er blitt hennes måte å kommunisere med verden på. Som 18-åring bor hun i en liten avsidesliggende park i byen, der hun har skapt sin egen hemmelige hage. En dag møter hun blomsterhandleren Renata som blir imponert over Victorias kunnskaper om blomsterspråket og evnen til å sette sammen vakre og talende buketter. Hun tar Victoria med til blomstermarkedet, der Victoria møter en mystisk ung mann som skal vise seg å ha forbindelse med fortiden hennes. Snart må Victoria ta et farlig valg – tør hun å satse alt for å finne lykken?

Vanessa Diffenbaughs roman er en rørende og medrivende historie om kjærlighet, håp, frykt og ufravikelig vilje – og den gir et fascinerende innblikk i det viktorianske blomsterspråket.

Blomstenes hemmelige språk - boktips - read

Min mening:

Jeg ble fanget av boken fra første side. Hovedpersonen Victoria, et barnehjemsbarn som virker å være et håpløst barn og oppgitt av alle. Et lite barn som ikke har lært å elske noen eller stole på noen. Trygghet synes å ha vært mangelvare, sinne og avvisning av mennesker som forsøker å komme henne imøte er hennes våpen mot følelser hun ikke tørr kjenne på. Helt til Elisabeth kommer inn i hennes liv. Victoria er 10 år og flytter inn hos Elisabeth på hennes vingård. Endelig møter den lille jenta en voksen person som vil kjempe for hennes tillit. Det er hos denne damen Victoria lærer blomsterspråket.

Hun lærer hvordan blomstene ser ut og hun lærer hvordan hun kan sette ord på sine følelser uten å bruke ord. Et nytt liv åpner seg for for den sky og vanskelige piken. Blomstene blir hennes liv, det er de som holder henne opp og det er de som driver henne framover. Det er også blomstene som fører til at hun møter blomsterdamen Renata, hvor hun får utfolde sitt talent med de vakreste buketter.

Blomstenes hemmelige språk

Men blomstene fører hennes også fram mot vanskelige valg, hun oppdager at blomstene kan ha ulik betydning og tilliten til de menneskene hun har lært å stole på settes på prøve.

Boken skifter på å ta oss med inn i opplevelsene til den voksne Victoria og opplevelsene til barnet Victoria. Jeg liker måten historien er bygd opp på og jeg hadde rett og slett ingen formening om hvordan boken ville slutte før siste side var lest.

Romanen er absolutt blitt en av mine favoritter og jeg venter i spenning på om det snart kommer ut flere bøker av denne forfatteren. De skal garantert leses! Blomstenes hemmelige språk er Vanessa Diffenbaughs debutroman og originalen ble utgitt i 2011.

Blomstenes hemmelige språk - lesetips

 

Det har vært så godt og varmt de siste dagene. Jeg elsker å sitte utendørs i hagen og lese i ei bok mens kveldssola skinner :) Det er sannelig godt å være til da :) Håper dere har hatt en flott mandag så langt!

Klem fra Nina