Hobbykasse nr. 1 er fylt med……

Hobbykasse nr. 1 er fylt med......
Hobbykasse nr. 1 er fylt med......

Hobbykasse nr. 1 er fylt med litt av hvert

Jeg er en planlegger og liste freak, alt jeg skal huske setter jeg inn i kalenderen eller noterer ned et sted. Med unntak av en ting..... Hobbyprosjektene mine. For å være helt ærlig, så har jeg et hobbyrom fylt med så mye forskjellig at jeg ikke helt har oversikt over alt jeg har. Og når man ikke har oversikt, da er det sannelig ikke enkelt å komme igang med alle prosjektene som ligger der og venter. 

Det siste året har det imidlertid skjedd noen endringer på mitt, tja, overfylte rom. Jeg har nemlig begynt å ta i bruk mye av det jeg har liggende. Metoden jeg bruker er enkel og egentlig ganske morsom, hyggelig og effektiv på samme tid. Jeg fyller nemlig hobbykassen min med noen små hobbyprosjekter jeg har lyst til å gjøre de nærmeste to ukene. 

Fordeler med hobbykassen

Enklere å komme i gang med små hobbyprosjekt Jeg fyller hobbykassen med ting jeg har lyst å lage eller gjøre de neste to ukene. Du kan jo også velge en uke eller en måned, men det er smart om du ikke velger alt for langt tidsperspektiv. Kassen står på arbeidspulten min slik at den er synlig hver dag. Dette gjør at det blir mye enklere å ta seg tid til å gjøre noe kreativt. Er jeg litt sliten, så ligger det alltid noe i kassen som er enkelt å gå igang med, uten at det krever den helt store innsatsen. 

Ta i bruk hobbyprosjekter du hadde glemt du hadde. Jepp, den som leter han finner, og med et overfylt hobbyrom er det utrolig hvor mye spennende som dukker opp. Det kan være en ferdig hobbypakke med påskekyllinger, vakre stoffbiter du hadde tenkt å sy tøyposer av, ståltråd du skulle lage bordkortholdere av, perler du skulle lage serviettringer av, et uferdig strikkeprosjekt, en bok om kalligrafi du kjøpte en gang osv. Ved å legge et eller to av disse prosjektene i hobbykassen blir det plutselig en prioritet. 

Det som ligger i hobbykassen er prioritet. Ja, det er nesten som å legge oppgaver inn i kalenderen. Det jeg legger ned i hobbykassen er prioritet. Selv om jeg har et hode som stadig fylles med nye ideer og ting jeg har lyst til å teste ut, så skjønner jeg jo at jeg ikke kan gjøre alt samtidig. Derfor ble hobbykassen en god løsning for meg, nå prioriterer jeg tid til å være kreativ eller gjøre noe postitivt, samtidig som jeg får tatt i bruk mye av det jeg har liggende. Nå drømmer jeg ikke lenger om alt jeg har lyst til å gjøre. Jeg gjør det! 

Hobbykasse nr. 1 er fylt med......

Hobbykassen min inneholder alltid en bok

Jeg har alltid en bok i hobbykassen min. Akkurat nå er det en bok jeg fikk i julegave til en av sønnene mine som ligger der. Det er en lettlest og fin bok som tar oss med tilbake til vikingetiden ca. rundt år 1000. Her får du høre om Leiv Erikson, Eirik Raude og hans frilledatter Førydis. Boken inneholder både litt historie og fri diktning og vi får et godt innblikk i kristendommens inntog hos mennesker som hadde en helt annen gudetro. 

I tillegg har jeg lagt med te vi kjøpte på Røros før jul, som jeg enda ikke har smakt på.... Og honningen jeg fikk i julegave fra en annen sønn. Den julegaven altså, den var fylt med mange spennende smaker fra julemarkedet i Grenoble. Tenk, han hadde fått satt sammen en hel pakke med gode smaker, og tatt med seg hjem til meg. Og den veide ikke lite.... 

Hvorfor legger jeg te i hobbykassen.... Jo, fordi jeg stort sett er kaffedrikker, og når den ligger der, ja, da husker jeg at jeg skal smake på den, gjerne når jeg koser meg med å lese noen sider i boken. 

Hobbykasse nr. 1 er fylt med......

Notatboken min - den kan du lage selv

Notatboken med "Mine mål" ligger i hobbykassen fordi jeg skal lære meg Bullet journaling. Dette er en måte å planlegge på som skal være både morsomt og kreativt, samtidig som du faktisk får planlagt. Kanskje dukker det opp blogginnlegg her inne hvis dette er noe jeg finner ut av. 

Hvis du digger notatbøker og aldri får nok av dem, kan du ta en titt på dette blogginnlegget. Der viser jeg deg en superenkel metode å lage små og store notatbøker på. Vil du ha et mønster som det jeg har på min, så finner du dette designarket i nettbutikken. Vil du teste ut et gratis designark, ja da finner du det i biblioteket. For å få tilgang til det, melder du deg på fredagshilsen under dette blogginnlegget. I tillegg til gratis kort og print i biblioteket, sender jeg deg hver fredag en hilsen på epost, der du blir oppdatert på nye blogginnlegg og hobbytips. 

Hobbykasse nr. 1 er fylt med......

Print ut kalenderen

Hver måned er et av prosjektene mine å printe ut kalenderen som ligger i biblioteket, og fylle den med hobbyprosjekter eller andre fritidsaktiviteter. Det er faktisk ikke så dumt å ha en kalender der bare de morsomme tingene står opplistet. Jeg har erfaring med at det jeg legger inn i kalenderen, det blir gjort. Derfor fyller jeg gjerne denne kalenderen etter at MÅ oppgavene er lagt inn. Her ligger altså både hobbyer og fysisk aktivitet, mens den andre fylles med jobbeoppgaver, møter og annet som er viktig å huske på. 

Kalenderen kan du printe ut så mange ganger du vil, gratis fra biblioteket. Husk at du må melde deg på fredagshilsenen for å få tilgang til biblioteket. Jeg legger ut neste måned ca. den 15. i hver måned. 

Vil du heller printe ut en kalender for et helt år, finne du det i nettbutikken. 

Hobbykasse nr. 1 er fylt med......

Innhold til fotoalbumet

Jeg er bitt av fotoalbum basillen. Eller project life som det også kan kalles på engelsk. Med kort jeg printer ut i vinterens farger, bilder fra januar, fotopapir til å printe ut enda flere bilder, er jeg klar for å lage nye sider også denne helgen. 

Etter at jeg oppdaget albumene med plastlommer, og kort med farger og tekst som passer til bildene, da ble det plutselig veldig enkelt og morsomt å ta vare på bildeminnene. Trenger du inspirasjon til å komme i gang med å lage fotoalbum selv? Ta en titt på dette blogginnlegget. Her får du mange tips til hvordan du kommer igang og det er bare å glede seg til enda flere etterhvert som jeg fyller albumsidene med nye kort og ideer. 

Hobbykasse nr. 1 er fylt med......

Nålefilting

Dette er min dårlige samvittighet, samtidig er jeg så utrolig nysgjerrig på dette håndarbeidet. Jeg har kjøpt inn tre små ulldotter i vinterfarger og en hel pakke med nåler og skumgummi jeg kan stikke i. Det jeg mangler for å komme igang er et trehylster å sette i enden av nålene slik at jeg ikke ødelegger hendene når jeg stikker. Jeg har lagt det i kassen, rett og slett fordi det av og til tar veldig laaaaaang tid å komme i gang med ting jeg ikke kan. Men nå er det prioriet og da må jeg sette meg ned og prøve. 

Hobbykasse nr. 1 er fylt med......

Ble du inspirert, eller har du kanskje en lignende kasse selv?

Jeg fyller som regel hobbykassen min med nye prosjekter hver 14.dag. Det er et passende intervall for meg. Av og til hender det jo at jeg blir ferdig med ting litt raskere enn jeg tenkte, bøker for eksempel, og da er det jo bare å fylle på igjen. Det skjer også at jeg ikke blir ferdig, eller kommer i gang med ett av prosjektene. Da lar jeg det ligge over en gang til, er jeg fortsatt ikke igang med det, ja da vurderer jeg om er på tide å kaste eller gi bort tingene til noen som har lyst til å fullføre det. 

Hvordan kommer du igang med nye prosjekter? Har du et system som gjør at du tar i bruk ting du har kjøpt for lenge siden? Det hadde vært kjempegøy å høre hvordan andre hobbyglade gjør det!