Hobbykasse nr. 2 er fylt med….

Hobbykasse nr. 2 er fylt med….
Hobbykasse nr. 2 er fylt med….

Hobbykasse nr. 2 er fylt med vinterferie ting

Nå har jeg fylt en ny hobbykasse med massevis av prosjekter jeg skal kose meg med i vinterferien. Jeg har nemlig tenkt å ta helt fri noen dager, og da er det tid for hobbyer. Fikk du forresten med deg Hobbykasse nr. 1? I det innlegget forteller jeg hva en hobbykasse er for meg, og hvordan jeg bruker den. Etter at jeg tok i bruk hobbykassen,  ble det ikke bare mindre ting på hobbyrommet, men det ble også langt flere ferdige hobbyprosjekter som jeg har gått og drømt om å få tid til. Kan det bli bedre..... 

Men nå skal vi ta en titt på innholdet i denne hobbykassen. Jeg har nemlig fylt den med ting jeg har tenkt å gjøre ferdig i løpet av vinterferien. Klart kan det skje ting som gjør at jeg ikke får gjort alt jeg har planlagt, men da skal tingene få ligge over til neste gang. Jeg fyller nemlig hobbykassen hver 14.dag. Dersom jeg ikke får gjort det jeg tenker i løpet av to uker, lar jeg prosjektet ligge med inn i en ny to ukers periode. Hobbyprosjekter jeg ikke kommer i gang med innen en viss tid, blir enten gitt bort eller sendt på gjenbruk. 

"Endelig har jeg skjønt at innkjøp av hobbyprodukter er en egen hobby. Å ta i bruk hobbyproduktene er en helt annen hobby". 

Hobbykasse nr. 2 er fylt med….


Kalender for mars

Hver måned er et av prosjektene mine å printe ut kalenderen som ligger i biblioteket, og fylle den med hobbyprosjekter eller andre fritidsaktiviteter. Det er faktisk ikke så dumt å ha en kalender der bare de morsomme tingene står opplistet. Jeg har erfaring med at det jeg legger inn i kalenderen, det blir gjort. Derfor fyller jeg gjerne denne kalenderen etter at MÅ oppgavene er lagt inn. Her ligger altså både hobbyer og fysisk aktivitet, mens den andre fylles med jobbeoppgaver, møter og annet som er viktig å huske på. 

Kalenderen kan du printe ut så mange ganger du vil, gratis fra biblioteket. Husk at du må melde deg på fredagshilsenen for å få tilgang til biblioteket. Jeg legger ut neste måned ca. den 15. i hver måned. Fredagshilsenen sendes på epost til deg hver uke. Her får du hobbyinspirasjon fra Bye9design og oppdateringer på nye print fra nettbutikken. 

Vil du heller printe ut en kalender for et helt år, finne du det i nettbutikken. 

Fotoalbum

2018 er det året jeg skal ta vare på fotominner og skrive ned små historier fra familiens hverdag. Jeg er kommet godt i gang, og i hver eneste hobbyboks vil det ligge klar ferdige print fra mine egne design, som jeg skal bruke til å ta vare på minnene sammen med bilder. Denne gangen ligger det klar print fra januarpakken som skal brukes til de siste sidene for januar, og februarpakken, som er den nyeste printpakken i nettbutikken. Jeg digger de friske fargene i februarpakken og gleder meg til å komme i gang med å lage albumsider med disse. 

For deg som også har lyst til å "oppdage fotoalbumet på nytt" så har jeg startet en egen serie her på bloggen om nettopp å komme i gang med bilder og album. I tillegg legger jeg fortløpende ut inspirasjon til deg om egne album etterhvert som de blir ferdige. 

Hobbykasse nr. 2 er fylt med….
Hobbykasse nr. 2 er fylt med….

Bøker

Bøker er jeg nødt til å ha i hobbykassen. Jeg sluker bøker, og selv om jeg på langt nær får lest så mye som jeg kunne tenkt meg, blir det noen bøker i løpet av et år. Jeg leser mye engelsk og når sønnene kjøper bøker til meg, da er det som oftest engelsk. Jeg har så vidt kommet igang med "Elizabeth is missing", og det ser lovende ut. Etter tilbakemeldingene å bedømme, skal det vistt bli vanskelig å legge den fra seg. 

Selv om jeg liker å lese på engelsk, er det langt enklere å lese norske bøker, og nå gleder jeg meg til å komme i gang med bok nr. 2 i New Zealand trilogien. Bok nr. 1 fenget meg virkelig og liker du historiske romaner, da vil jeg anbefale deg å teste ut i alle fall den første boken.

Hobbykasse nr. 2 er fylt med….

Reparasjon av klær

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg har en lei tendens til at klær som kun trenger å få sydd i en knapp eller lappet et lite hull i en søm, blir liggende lenge, veldig lenge. Det ble det slutt på da jeg startet med hobbykassen. For i stedet for å gjemme unna klesplagget til en gang jeg har tid og lyst, legger jeg det i hobbykassen. Ettersom alt som ligger i hobbykassen skal gjøres ferdig før jeg den på nytt.... Ja, da blir det gjort før det har gått 2 uker. Akkurat nå ligger genseren til datteren min her, en søm har gått opp og trenger bare noen sting med en sytråd, så er den hel og fin igjen. 

Hobbykasse nr. 2 er fylt med….
Hobbykasse nr. 2 er fylt med….

Strikkegarn i friske farger

Jeg er igang med å teste ut en ny garntype, og dette skal det bli friske kluter av. Herlige, fargerike kluter som er til å bli glad av, det trengs sannelig når oppvasken og ryddingen av kjøkkenet skal gjøres etter måltidene. Denne gangen har jeg også lagt med ruteark, jeg har nemlig veldig lyst til å lage mine egne mønstre. Selv om dette fargesprakende garnet godt kunne vært strikket uten mønster, er det så morsomt med litt struktur som gjør klutene enda finere. Dessuten er det jo så gøy å strikke mønster og en ypperlig anledning til å teste ut og lære seg noe nytt. 

Jepp, det var denne hobbyboksen, og om to uker kommer jeg ut med nr. 3. Har du også en hobbyboks? Det hadde vært spennende å høre hva du fyller den med. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en epost. Ha en flott uke!