Hobbykasse nr. 3 er fylt med…..

Hobbykasse nr. 3 er fylt med.....
Hobbykasse nr. 3 er fylt med.....

Hobbykasse nr. 3 er fylt med morsomme hobbyprosjekter

Velkommen mars og fargerike vårprosjekter. Ute viser gradestokken 20 minusgrader og sola skinner fra skyfri himmel. I hagen er det så mye snø at vi har ryddet stier til Idefix. En 5 kg liten Bichon Frisé har ikke så mye å stille opp med når snømengden ruver høyt over han. Likevel, han elsker snøen og baser veldig gjerne rundt i den, selv om det er bitende kaldt.

Det er flott turvær og etter en frisk trimtur utendørs, er det ekstra godt å sette seg ned med noen morsomme hobbyprosjekter. Hver 14. dag fyller jeg hobbykassen min med prosjekter jeg har lyst til å gjennomføre. Denne uken er hobbykasse nr. 3 fylt med nye ting. Felles for alt jeg putter i kassen, er at det skal være mulig å gjennomføre alt på to uker. Skulle det skje noe som gjøre at jeg ikke rekker over alt, da blir det med over i neste 2 ukers periode.  Her finner du de to andre hobbykassene.

Hobbykasse nr. 3 er fylt med.....

Et nytt strikkeprosjekt med applikering

Et av formålene med hobbykassen, er å ta i bruk ting jeg har liggende på hobbyrommet. Garn og fargerike stoffer er noe jeg har samlet på og nå er det på tide å ta det i bruk. En hobby er å handle inn hobbyprodukter, men det er en helt annen hobby å ta det i bruk.... Vinterferiekassen min var fylt med flere garnnøster, selv om jeg fikk strikket endel, ble det ikke så mye som jeg hadde tenkt, og nå har dette garnnøstet fått bli med videre. 

Dette strikkeprosjektet er jeg litt spent på ettersom jeg ikke har mønster, men kun en idé om hva jeg vil det skal bli... I tillegg har jeg funnet en bit med stoff som jeg synes passer så godt til fargene i garnet. Dette skal applikeres på, men hvilken form har jeg enda ikke bestemt meg for. Går det som jeg håper, blir det både bilder av sluttresultatet og oppskrift i et blogginnlegg. Så følg med på strikkefredagene framover. 

Hobbykasse nr. 3 er fylt med.....

Gratis kalender mars 2018

Hver måned den 15. legger jeg ut en gratis kalender i bloggens bibliotek. Dette er en gave til alle mine følgere som mottar fredagshilsen på epost hver uke. Kalenderen er en pdf fil som du kan skrive ut så mange ganger du vil. Jeg måtte le litt da jeg oppdaget av fargene jeg hadde valgt til kalenderen, passet perfekt til fargene på garnet og tøybiten. Favorittfarger for tiden.

Ettersom du kan skrive ut så mange kalendere du vil, kan du lage deg flere oppsett. Pass bare på og koordinere avtalene dine.... Jeg bruker den blant annet som en kreativ kalender hvor jeg legger inn strikke eller sy prosjekter, scrappedager eller andre kreative ting jeg vil prioritere å fylle dagene med. Min kalender kan ofte bli ganske fylt med slike prosjekter, ettersom jeg nesten ikke ser tv. 

Kalenderen har store, gode ruter å skrive i, den passer derfor også veldig godt til å planlegge kommende middager... 

Hobbykasse nr. 3 er fylt med.....

Bok nr. 3 i New Zealand trilogien

Jeg har ikke mange kapitlene igjen i bok nr. 2 i denne serien, og jeg kommer til å kaste meg over bok 3 med en gang. En virkelig leseverdig og underholdende serie. Bøkene er tykke, men de er lettleste og jeg bare elsker slike historiske romaner. Om du har lyst til å lese samme serien, vil jeg anbefale å starte med bok nr. 1 ettersom historiene i bøkene bygger på hverandre. Hadde jeg ikke allerede lest disse ferdig før påske, ville jeg definitivt pakket de med i veska for underholdende lesing på påskefjellet. 

Hobbykasse nr. 3 er fylt med.....

Fotoalbum - pocket scrapping

Det er ikke bare garnnøstene som ble med over fra hobbykassen i vinterferien. Februarpakken med fargerike kort og tags til fotoalbumet, ble også med over. Ettersom dette er en hobby jeg kun gjør hjemme, ble det ikke prioritert i vinterferien. Til gjengjeld ble det mange flotte bilder fra en uke i Grenoble hvor vi besøkte en av sønnene våre som studerer der. Og avslutningen på hytte i gnistrende vintervær førte til enda flere bilder, så nå er det nok å ta av når jeg skal printe ut bilder til albumet. Print til fotoalbum og scrapping får du kjøpt i nettbutikken min. Februarpakken finner du her. 

Har du lyst til å komme i gang med fotoalbum, da kan du ta en titt på disse blogginnleggene. Her er det tips og inspirasjon både er for nybegynnere og for deg som har holdt på en stund. 

Hobbykasse nr. 3 er fylt med.....

Reparasjon av klær

Jeg innrømmer gladelig at reparasjon av klær ikke har vært høyest på prioriteringslista mi.... Det kan gå både måneder og år før jeg plutselig kommer på at jeg skulle stoppe et lite hull, eller sy i en knapp. Da ungene var små, kunne tøy ligge så lenge at de hadde vokst ut av klærne før de ble reparert. Det er reparasjoner som tar noen minutter å gjennomføre, men som av en eller annen grunn utsettes og utsettes. Det kan være en søm som har revnet på en skulder, under ei arm eller en knapp som har løsnet. Fullt brukbare plagg legges til side i påvente av en liten reparasjon.... 

Nå har sannelig hobbykassen bli redningen her i huset. Jeg passer alltid å legge et plagg i kassen hver gang jeg fyller på nytt innhold, og det fungerer like godt hver eneste gang. Plutselig er det ikke lang ventetid på reparasjoner av fullt brukbare plagg. Herlig følelse rett og slett. Denne gangen er det en bukse som skal flikkes litt på og snart er den klar til bruk igjen.