Hobbykasse nr. 5 er fylt med…..

Hobbykasse nr. 5 er fylt med.....
Hobbykasse nr. 5 er fylt med.....

Hobbykasse nr. 5 er fylt med noe nytt og noe uferdig

Påsken er over og det er på tide å finne fram nye hobbyprosjekter. Ingen uke uten en hobby er mitt motto... Det er alltid så gøy å planlegge nye prosjekter. Noen ganger går det imidlertid ikke helt som planlagt, og da må noen prosjekter være med litt lenger. Dette skjedde faktisk både med strikketøyet og bøkene jeg hadde tatt med meg på hytta. Det ble en skikkelig utepåske, med skiturer og lange trimturer med Idefix. Bøker og strikketøy måtte derfor vente. I tillegg har jeg jobbet mye for å få strikkejournalen helt ferdig og klar for utgivelse. Juhu, og det har jeg klart. 

Nå er imidlertid kasse nr. 5 klar til bruk, og her er det mye spennende å henge fingrene i de neste to ukene. Fortsatt ligger det to bøker igjen i kassen. Jeg viser de ikke fram her, men du kan lese om dem i Hobbykasse nr. 4. Boken "Elisabeth is missing" ble jeg ferdig med. En gripende bok hvor vi følger en eldre dame og hvordan hun opplever å miste hukommelsen. I tillegg følger vi en krimgåte på nært hold, og vi kastes fra den ene tidsepoken til den andre på kort tid. Boken er både trist, morsom, gripende og interessant. 

Hobbykasse nr. 5 er fylt med.....

Strikkejournalen og strikkeposer

Jeg er utrolig fornøyd og glad over å ha lansert den nye strikkejournalen. Det er både rørende, spennende og morsomt at så mange allerede har tatt den i bruk. Nå er det min tur og det første jeg har lagt fram er en helt hvit A4 ringperm. I den kan jeg samle alle ferdige journalsider, strikkepinnesider, oversikten over garnlageret mitt og alt det andre som er nyttig å finne igjen av strikketing. 

Det andre jeg har gjort er å finne fram en bunke med papir på 160 gram. Jeg liker at arkene er litt tykke, da holder sidene godt over lengre tid. Noen sider legger jeg også inn i en plastlomme ettersom jeg vet at de vil bli brukt mye. 

Det tredje jeg har gjort er å velge meg en framside. Jeg har lagt inn den teksten jeg synes passer i år og printet ut. Nå er den klar til å limes foran på permen. I den nye utgaven er det hele fem forskjellige framsider å velge i, og teksten kan redigeres slik at den passer til din strikkejornal. 

Strikkeposene er nesten ferdige

I hobbykasse nr. 4 la jeg nedi fritidsgarn i disse herlige fargene. To små "poser" er snart ferdige og klar for toving. Underveis i dette strikkeprosjektet har jeg hatt med meg en av mine notatsider fra strikkejournalen. Der har jeg notert ned hva jeg har gjort, endringer i oppskriften jeg har brukt, og annet jeg vil huske på. Når posene er ferdig, er det klart for å knipse et bilde som jeg kan legg inn direkte i journalarket med ferdige strikkeprosjekt. I tillegg legger jeg inn opplysninger om garn, fargekoder, strikkefasthet, toving osv.  

Det er også greit å printe ut en journalside med en gang og legge alt av notater inn der mens du strikker. Etterpå kan du lime på et bilde og garnprøver før du setter det i permen din. Jeg bare digger tanken på å kunne sitte å bla i en perm over alt jeg har laget. I tillegg kan jeg bruke den som oppslagsverk når det er noe jeg lurer på. Alt ligger samlet på en plass, og jeg printer bare ut det jeg trenger :) 

Pst. bilder av de ferdige posene og link til oppskriften kommer..... 

Hobbykasse nr. 5 er fylt med.....

Jeg er bitt av fotoalbum basillen

Lite ante jeg at det skulle bli så gøy å lage fotoalbum igjen. Jeg har derfor printet ut enda flere bilder og journalkort fra marspakken, og holder på med nye sider i fotoalbumet. Jeg var litt spent på hva ungdommene i huset syntes om fotoalbumprosjektet.... Det er jo lenge siden det har vært papirbilder her i huset. Men reaksjonen gjorde meg varm i hjertet. Det var ren og skjær glede å se i ansiktene deres da de satte seg ned og tittet i albumet som lå der. De bladde fram og tilbake, leste på tekstene og lurte på om jeg skulle lage flere album fra tidligere år.... "Det hadde vært så gøy mamma". 

Ja, den digitale fotoalderen har gjort det mye enklere å knipse bilder, mange bilder og fine bilder. Men den har ikke gjort bildene lettere tilgjengelig for de som virkelig har glede av å se på de. Historiene rundt bildene blir ikke fortalt, og det er ikke alltid like lett å huske det som skjedde for fire år siden. Mange bruker sosiale medier for å dele bilder, men et fotoalbum er privat, der kan du notere ned det som kun er tenkt for familien, og det blir der.....

Hobbykasse nr. 5 er fylt med.....

Jeg lager meg et lite lager av kort.... 

Selvfølgelig har jeg et lite lager av kort, det skulle bare mangle, jeg lager jo kort tenker du vel. Men kortene jeg trykker opp skal sendes til kunder over hele landet og noen ganger har jeg rett og slett glemt å printe ut til eget bruk. Derfor er det så lurt å sette av litt tid til å printe ut noen av de kortene jeg vet kommer til å bli mest brukt framover. Nå er det jo snart konfirmasjonstid, det er bursdager som skal feires og så er det jo morsomt å sende et kort i posten, sånn helt uten videre.

Det er ikke ofte det kommer koselige hilsener i postkassen lenger. Det er nok mange som tenker at det tar alt for lang tid, dyrt er det jo også med porto og det hele. Men vet du hva, ingenting slår følelsen av å finne en personlig hilsen i postkassen. Med håndskrift og noen hyggelige ord. 

Nå skal det derfor printes ut kort og konvolutter slik at jeg har et lite lager liggende når jeg trenger det. Jeg tror sannelig at jeg skal sette meg ned og skrive på noen ord på et av de nye kaffekortene og sende av sted.... 

Hobbykasse nr. 5 er fylt med.....

Kaffekortet du kan teste ut gratis

Hvis du følger nyhetsbrevet mitt, fredagshilsenen, da har du tilgang til et bibliotek med gratis print. Her ligger dette kaffekortet med konvolutt som du kan printe ut. Til selve kortet vil jeg anbefale papir på 250 gram. Til konvoluttene kan du bruke helt vanlig kopipapir, eller litt tykkere om du vil ha enda bedre kvalitet. 

Hobbykasse nr. 5 er fylt med.....

Gratis april kalender

Den 15. i hver måned legger jeg ut kalenderen for neste måned. Den kan du som følger nyhetsbrevet/fredagshilsenen, laste ned og skrive ut gratis. Nå er min kalender printet ut, og denne gangen skal jeg fylle den med hobbyprosjekter, middagsmeny og online kurs jeg har lyst til å ta. Les mer om kalenderen her.

Gratis april 2018 kalender

Gratis april 2018 kalender