Hobbykasse nr. 6 er fylt med strikkeinspirasjon og litt til

Hobbykasse nr. 6 er fylt med strikkeinspirasjon og litt til
Hobbykasse nr. 6 er fylt med strikkeinspirasjon og litt til

Hobbykasse nr. 6

Hobbykasse nr. 6 er fylt med strikkeinspirasjon og litt til

Hei og hå, det er ganske fullt i denne hobbykassen som jeg har dratt med meg ut i hagen. Men jeg har en plan altså, og i skrivende stund er noen av de små prosjektene nesten ferdig. Så hurra for hobbykassen som nesten kan sammenlignes med en kalender og en "to do" liste. 

Det ble noen uker mellom kasse nr. 5 og 6. Rett og slett fordi jeg har konsentrert meg om nettbutikken. Jeg har nemlig gått på kurs for å lære meg så mye som mulig om nettbutikker, og ikke minst hvordan mine kunder skal få best mulig kundeopplevelse hos meg. Og det er sannelig mye å tenke på.... Både tekniske ting og estetiske ting som farger, bilder og utseende. Ja, så mange oppgaver og så mye å tenke på at jeg måtte la hobbykassen seile sin egen sjø en liten stund, men nå er den altså fylt opp igjen. 

Solen har virkelig varmet og strålt over Trøndelag nå i mai. Jeg kan ikke huske at jeg har opplevd en så varm mai tidligere, og da er det er sannelig ikke så dumt å kunne ta med seg alle hobbytingene sine ut i hagen. Hele hobbykassen er fotografert utendørs denne gangen, med en ivrig og hjelpende hund rundt beina. Men nå skal vi se hva som har gjemt seg i kassen.

Nye sider er på plass i strikkejournalen

Strikkejournalen kommer til å være med i hobbykassen en stund framover. Jeg er nemlig i siget med strikkingen for tiden og det er rett og slett gøy å fylle strikkejournalen, side for side. Ikke bare gleder jeg meg til å legge inn sidene med ferdige prosjekter, men jeg har sannelig fått gjort en skikkelig opprydding i strikkepinner og uferdige prosjekt. 

Uferdige prosjekt

Jeg har ikke så mange "ufoer" eller uferdige prosjekt som jeg trodde jeg skulle ha, men det jeg fant er nå sortert. To strikkegensere og et påbegynt sjal kom gjennom nåløyet. Den ene genseren er fortsatt i "må tenke meg om litt til" kurven. Jeg finner nemlig ikke alle garnnøstene... og jeg er ikke sikker på om jeg vil starte med nøster fra en annen fargekode. Den andre skal strikkes ferdig, du ser den på bildene nedenfor og nå har jeg faktisk bare noen omganger igjen... Men uansett, siden med uferdige prosjekt får meg til å gjøre en vurdering på det som ligger. Enten blir det med videre og får en deadline, eller så rekker jeg opp og begynner med noe annet. 

Oversikt over strikkepinner

Strikkepinneoversikten er også klar til å settes i permen. Det tok meg ikke lang tid å bli ferdig, og du kan lese om sorterings prosessen i dette blogginnlegget. Nå gjelder det bare å finne en god oppskrift på et pinne etui jeg kan sy. Har du tips, tar jeg imot det med glede :) 

Plutselig ble jeg overrasket med nye strikkebøker

Jeg er nok en gang overbevist om at jeg har verdens snilleste mann. Her en dag fikk jeg disse to strikkebøkene i fanget, bare sånn helt uten videre. Han måtte nemlig teste ut en ny bokhandel app, en slik en der du kan bestille bøker via appen og hente på bokhandelen. Og hva bestilte han... jo disse to bøkene fylt med mange spennende strikkeoppskrifter. Mannen min leser jo både bloggen og nyhetsbrevet mitt, så det er klart han har fått med seg at det er herlig med litt inspirasjon. 

Ønskeliste

I strikkejournalen har jeg ikke bare en liste over uferdige prosjekt, jeg har også en ønskeliste over ting jeg har lyst å strikke. Jeg har allerede bladd gjennom bøkene flere ganger og snart skal jeg kose meg med å fylle ut ønskelisten. Det gir meg mulighet både til å planlegge innkjøp av garn, og hindre impulskjøp, men også til å prioritere tiden min og kjenne litt på forventningene til neste prosjekt.  

Leseglede

Jeg må alltid ha en bok liggende som jeg kan slappe av med i en ledig stund. Det fine med bøker er at jeg legger fra meg mobilen den stunden. Det er skikkelig godfølelse å dykke ned i en historie som kan være både gripende og spennende. En liten flukt fra hverdagen er godt og gir mye energi. 

Jeg har nettopp avsluttet den siste av tre bøker fra New Zealand som jeg fortalte om i Hobbykasse nr. 3.  Det er virkelig en serie å få med seg for den som liker historiske romaner. Nå ligger det en ny bok i kassen som jeg tenker å komme igang med etter 17. mai, eller kanskje allerede i kveld.... 

Hobbykasse nr. 6 er fylt med strikkeinspirasjon og litt til


Reparasjoner og montering

Reparering av tøy og andre småtterier er virkelig noe som er nedprioritert hos meg. Av en eller annen grunn glemmer jeg disse tingene og de blir liggende til ingen husker at det fantes.... Men etter at jeg tok i bruk hobbykassen, legger jeg i ting som skal repareres. Og det beste er at det blir gjort, nå går det ikke mange dager fra jeg oppdager et hull til det er reparert. 

Denne gangen har jeg en liten tovet lapp, strikket med restegarn etter tovaprosjektposene som du kan lese om her. Kan du gjette hva det skal bli? Jeg skal lage et lite blogginnlegg om det ganske snart....

Da jeg ryddet i garnhyllene fant jeg den lille sminkepungen til datteren vår. Hun fikk den av pappaen etter en reise han var på i Kina, og den vil hun gjerne ta vare på. Lukkemekanismen virker imidlertid ikke lenger, så her må det litt sying til, og snart er sminkepungen klar for bruk igjen.  

Hobbykasse nr. 6 er fylt med strikkeinspirasjon og litt til


Scrapping - på den enkle måten

Jeg har aldri scrappet på den tradisjonelle måten med lag på lag og kunstferdige sider. Men den enkle måte å scrappe på, den liker jeg og den er også veldig overkommelig med tanke på tid og kunstneriske ferdigheter. Nå ligger nemlig "Spring memories" fra A year of memories ute i nettbutikken. Dette er en av mine favoritter ettersom jeg er så utrolig glad i våren og de grønne vårfargene. 

Bloggerne i Project life Norge er i gang med å teste ut pakken og om ikke lenge så skal også jeg få printet ut vårens bilder og kommet i gang med albumsidene. For deg som har lyst til å teste ut den enkle måten og lage fotoalbum på, så kan du jo ta en titt på disse blogginnleggene. 

17. mai pynt i papir

Det er hyggelig å pynte 17. mai bordet i flaggets farger. Her har jeg printet ut flagg jeg skal ha på bordet og kaken, vimpler som skal henge i bjørkeriset og godteri/kakeposer til å putte noe godt og søtt i. Du kan lese mer om 17. mai pynten i dette blogginnlegget.

Alt kan printes ut nå med en gang og så mange ganger du vil. Jeg skal kose meg med en kopp kaffe og klippe ut pynten mens eplekaken og pavlovaen steker i ovenen ;) Så blir det pynting av bord og i morgen tidlig skal vi ut og plukke hvitveis på lufteturen med Idefix.