Hold oversikt over strikkepinnene med strikkejournalen

Hold oversikt over strikkepinnene med strikkejournalen

Hold oversikt over strikkepinnene

Mai har overgått seg selv med flotte og varme dager, flere steder i landet. Jeg er derfor ganske sikker på at det er flere enn meg, som har nytt gode stunder på verandaen med strikketøy og pinner. Men jeg har faktisk ikke bare strikket... Jeg har nemlig ryddet i strikkepinnene og skaffet meg oversikt over hele lageret. Resultatet overrasket meg. Jeg var overbevist om at jeg hadde dobbelt opp av flere rundpinner. Men jeg tok feil. Jeg har faktisk klart å holde meg til én av hver sort. Ja, bortsett fra et par da.... 

Jeg tok en runde rundt i huset der det kunne tenkes at et strikketøy eller pinner hadde lurt seg bort. Det ble gjensyn med guttenes uferdige strikketøy fra håndarbeidstimene på skolen. Arbeidet ble felt av og pinnene ble samlet inn. Det ble også gjensyn med mine egne uferdige prosjekt. Noen ble avsluttet med en gang. Altså: "jeg blir aldri ferdig med de slik at jeg like gjerne kan rekke de opp".  To uferdige prosjekt er med videre. Det ene legges i gjøre ferdig kurven. Det andre i "jeg må tenke meg om hva jeg skal gjøre med dette" kurven. 

Etter at alt av pinner var funnet og samlet inn, ble det en god sorteringsstund i sola. Pinnene ble målt og alle pinner, størrelser og mål ble notert ned på noen post it lapper. Systemfriken holder på og får orden på strikkesakene.... 

Lag din egen oversikt over strikkepinnene

Ettersom jeg er i gang med å fylle strikkejournalen min med det som er nyttig for meg, ble alle strikkepinne målene fylt inn i sidene som er laget for det. Overskrifter og innhold er redigerbart. Her kan du derfor legge inn de tallene og målene som passer for deg. Ettersom jeg stort sett har vanlige rundpinner, trenger jeg jo ikke notere det ned. Men, hvem vet, kanskje dukker det en magic loop eller avtagbare pinner opp i min samling også, da er det greit med en beskrivelse. 

Etter at jeg har lagt inn det jeg trenger, printet jeg ut oversikten dobbelsidig på tykt ark (160 g). Det er ikke noe problem å printe ut på helt vanlig kopipapir, men skal du ta vare på sidene lenge, kan det være greit med litt tykkere papir. Du kan også ta vare på sider du blar en del i, ved å legge de i plastlommer. 

Strikkejournalen tilpasset dine strikkebehov

Det finnes mange strikkejournaler på markedet, denne skiller seg ut ved at du kan skrive ut de sidene du selv har behov for. Mange av sidene kan du også rediger overskrifter og tekster på. En av de viktigste sidene er kanskje beskrivelse og bilde av det du har strikket. Et herlig strikkeminne over alt du lager og kjekt å se tilbake på om det er noe du har feilet med, eller du har funnet en smart løsning på en utfordring.

Nå er min strikkejournal hentet ut i solen for å bli vist fram til deg.Her ser du én av de 6 framsidene som du kan velge i. Teksten kan du redigere, slik at den passer deg. Framsiden har jeg deretter limt på en hvit ringperm. Nå er alt klart for å fylle den opp med de strikkesidene som er nyttige for meg og mine strikkeprosjekt. Kanskje må jeg skifte ut framsiden neste år, det er jo helt sikkert plass til 2019 prosjektene der også :) 

Alle sidene i strikkejournalen kan skrives ut gang på gang. Du går altså aldri tom for nye sider, det er bare å skrive ut, igjen og igjen. Her kan du lese blogginnlegget om den første strikkejournalen, som følger med som en ekstra bonus. Her kan du lese blogginnlegget om den nye strikkejournalen. 

Tips

Knips et bilde av oversikten med mobilen. Da har du alltid med deg oversikten over hvilke strikkepinner du har, når du skal på garn og pinneshopping. Det er ikke nødvendig å kjøpe inn flere pinner av samme slag dersom du ikke har behov for det. En annen sak er at du slipper å komme hjem etter impulsivt garn og oppskriftkjøp, bare for å oppdage at du ikke har pinner som passer.... 

Nå skal jeg sette mine strikkepinne oversikter inn i permen. Kjøper jeg nye pinner, er det bare å skrive inn målene med penn eller blyant.