Høstens gele er i hus

Jeg har vært ute å plukket rognebær fra skogen bak huset. Det var ikke så enkelt som jeg trodde, det er virkelig sant det jeg har hørt om disse bærene. Høyt henger de og sure er de :o) Jeg sto på tå og strakte meg etter grener, mens jeg passet meg vel for det stikkende og brennende krattet som på et eller annet vis måtte omgi hele treet. Altså bringebærkratt og brennesle. Men nå er min bukett med rognebær i hus, og kun til pynt. Jeg har ingen planer om å lage rognebærgele selv om de som kan det mener det er det beste :o) Jeg har nemlig sikret meg et glass meg slik gele, fra nettopp noen som kan det :o)

DSCN5083

Rognebærgele kan godt brukes som en liten aperitif på en brødbit, men aller best smaker den til høstens viltmiddager :o)

DSCN5074 DSCN5081 DSCN5085 DSCN5087

I dag er jeg sent ute med innlegget mitt og jeg har fått forespørsel fra en jeg kjenner godt om hvor det blir av :o) Jeg skriver jo daglige innlegg og legger disse vanligvis ut på morgenen, men før jobb i dag måtte jeg legge papir på noen skolebøker jeg glemte i går….og så var det plutselig tid for avgang. Nå koser jeg meg med bloggskriving og vaffelsteking. Vaffel til middag… går det an da… Det er vel nesten det samme som pannekaker tenker jeg da og lar det stå til. Snart skal jeg være med en gjeng unger og se Percy Jackson og Monsterhavet på kino. Jeg gleder meg vilt, førstefilmen, Lyntyven har jeg sett to ganger…. Jada, det er en barne/ungdomsfilm, men artig læll. Ha en strålende ettermiddag alle sammen! Søndag trekker jeg min giveaway så skynd deg å bli med :o) Linken finner du øverst til høyre.

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

6 thoughts on “Høstens gele er i hus

 1. Millas blåbærtua says:

  Du er jo kjempeflink,flott å lage til og sikkert godt og:))skjønne små glass!du er flink som lager daglige innlegg,blir ikkje så ofte her men kommer oftest annenhver dag:)
  Nyt kvelden!
  Klem fra Lillian

 2. Rosehagen says:

  Hei på deg;)
  Den rognebærgeleen er jo bare nydelig;) Mange av de andre produktene fra Romstad Gård er også nydelige;)
  Så kjekt å se at flere glemmer ting;)) Her er det ingen som kommer med bøker som skal ha bokpapir.

  God torsdagskveld;)

  Klem fra Ann-Mari

 3. Tove says:

  Rognebærgele….hmmm,kan det være godt da?Høres veldig spennende ut faktisk,men jeg tror jeg nøyer meg med å pynte med Rognan jeg også!Har gått og kikket på de flotte bærene når jeg går tur og det har kriblet i hode og hender etter å dekke et fint høstbord.I helgen kanskje?? :)

  Her er heldigvis bokpapirinnbindingen overstått….må si første skoleuke var heftig med alt som skulle gjøres.Men godt å komme i gang med h erfaren igjen – og derfor godt for de heldige hos deg som får seg kinosuksess til kvelden :)

  Her venter vi på Smurfene 2… Kanskje den har kommet for det var vel i desse dager den skulle komme.Koslig med kino,men akkurat i kveld gleder vi oss til Fredagskos og The Voice B.l.a :)

  Men aller først nå er det å komme seg ut av sengen og få ungene avsted på ukas siste skoledag!

  Ha en deilig helg og kos dere på kino’
  Toveklem :)

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   Skolestart er hektisk ja, med x antall bøker som skal ha papir på, i tillegg er det nye timeplaner å sette seg inn i :o) Kinoen var suksess med popcorn og brus på bakerste benk, bare gled dere :o) Rognebærgele er veldig godt til vilt, du må prøve det. Masse godt å få kjøpt hos småskalaprodusentene :o) Herlig dag til deg! Klem :o)

Comments are closed.