Høstfarger og strikketøy

Høstfarger og strikketøy
Stripegenser fra Sandnes garn

God fredag til deg! Tenk at vi nå skriver september, høsten er et faktum. Jeg er ikke lei meg av den grunn, forhåpentligvis vil det bli mange flotte godværsdager også denne måneden. Akkurat nå er imidlertid trønderværet så grått og vått at det aller beste er å sitte inne og kose seg med noe hyggelig. Som strikking for eksempel….. Når høsten gjør sin innmarsj, ser vi også at fargevalgene våre endrer seg. Vi griper gjerne tak i mørkere, lunere og varme farger og legger bort pastellene og de lyse sommerfargene for en stund.

Stripegenser

En av mine favorittfarger er blå og da disse dype, litt støvete fargene. Da jeg så den stripete genseren i Alpakka silke dyp blå og Alpakka Mohair grå, falt jeg pladask. Denne oppskriften er en del av et hefte som du får kjøpt.

Genser til alt

I samme heftet finner du flere flotte høst plagg, også “Genser til alt” i denne vakre, røde fargen. Strikket i Alpakka. Strikk den i favorittfargen din og du har bokstavelig talt, en genser til alt.

Høsfarget strikketøy
Genser til alt fra Sandnes garn

En god strikkejakke er perfekt til barna i en årstid der temperaturen svinger mellom varmt og kaldt. Det er ikke nødvendig å kneppe igjen alle knappene, og da er det enkelt å ta av og på etter behov. For små fingre er det aller best med store, gode knapper, og knappehull som det er enkelt å tre knappene gjennom. Fra Sandnes garn finner du et hefte med gensere og jakker til gutter og jenter, alle med et eller annet fisketema. Strikket i mini Alpakka.

Not fra Sandnes garn

Stavanger

Høstfarger og strikketøy, her er genseren som har kledd seg i naturens farger. Hele 9 ulike farger finner du i denne genseren og luen som er strikket i Alpaca. For deg som liker glade farger, er det bare å skifte ut bunnfargen i en friskere farge, og genseren vil få et helt annet utseende.

Høstlige farger strikketøy
Stavanger fra Drops design

Forest dance

Slike kjolegensere som dette er både praktisk og god for en liten frøken. De får pyntet seg og holder samtidig varmen. Det gjør ikke noe at den blir for kort, da den kan brukes både til skjørt og bukser etterhvert som barnet vokser. Leggisene er kjempegode å ha utenpå en tights eller strømpebukse. Forest Dance er strikket i Karsima.

Høst strikk
Forest Dance via Drops

Ta en titt i arkivet og se om du finner andre spennende oppskrifter til høstens strikketøy.