Høstkranser

 

Høstkranser
Via liljor och tulpanor

Det har vært en strålende høstdag med sommervarme midt på dagen, det er ikke mye som minner om høst enda. Men så kommer kveldene og nettene, da forstår vi at høsten er her. Fuktig og kaldt og om ikke lenge kommer vel de første minusgradene. Nå er det tid for kranser. Høsten og vinteren er liksom kransenes årstid synes jeg.

Frukt og bær som ikke skal spises, nyper og blader, grener og blomster, det er så mye som kan plukkes og brukes som pynt på kransene våre. Nå skal ikke jeg skryte på meg noen erfaring med å lage kranser, men de gangene jeg har forsøkt, blir det ikke så aller verst resultat. Jeg synes imidlertid det er veldig greit å ha noe å se etter når jeg setter igang. Det er alltid så greit med en slags mal på hva som passer sammen, hvordan du plasserer grupper med forskjellige sorter og hvor tett ting skal stå sammen.

Her har jeg samlet bilder av kranser jeg rett og slett synes er fantastisk flotte.  De fleste bildene er fra den svenske bloggen liljor och tulpanor. Hun har utrolig mange flotte og herlige kranser som hun lager selv. Fargene og komposisjonen er lekre og tyder på at dette er en dame som vet hva hun holder på med. Ta gjerne en tur innom henne og se på alt det flotte hun lager.

Men også Zita Elze har vakre kranser på bloggen sin. Du finner linken under bildet av denne flotte bladkransen.

Høstkranser
Via Zita Elze
Via liljar och tulpanor
Via liljar och tulpanor

Gi en høstkrans i gave

Kranser er ikke noe alle kan lage. Det er en kunst å sette sammen farger og former til en vakker krans. Er dette noe du kan og som du liker å lage, da har du en perfekt gave å gi bort til noen som vet å sette pris på det. Legg gjerne ved et kort hvor du forteller hva du har laget kransen av og hvor du har funnet materialet du har laget den av. En koselig liten fortelling om skogsturen du var på og hvor du fant nypene som nå lyser vakre på døren til mottakeren. Eller kanskje kan du fortelle om at du var på epleslang i naboens hage for å binde en krans til vertinnen. Kort finner du i nettbutikken og gavelapper hvor du kan skrive på en liten tekst og binde fast i kransen, finner du også der.

Via liljor och tulpanor
Via liljor och tulpanor
Via liljor och tulpanor
Via liljor och tulpanor

De fleste av materialene i disse kransene vil kunne tørke. Det er godt å vite at en krans du legger ned mye arbeid i, vil kunne glede deg i mange uker. Bruker du ferske bær og frukt som ikke holder seg over tid, kan du plassere de slik at de er enkle å bytte ut etterhvert som de blir stygge. Bind deg en krans og nyt hvordan den forandrer seg fra uke til uke etterhvert som den tørker.