Høstlyng og smoothie

Med høsten og skolestart kommer gjerne forkjølelsen snikende, rennende neser og kriblende halser. Da tenker man kanskje straks på varm te med honning i, varme gode ullpledd å tulle seg inn i og sprakende bål i peisen. Men når det er bortimot 20 varmegrader så er det sannelig ikke enkelt å ikle seg varme klær, varm te er greit nok, men det er også godt med noe iskaldt som kjøler ned halsen. Dersom det i tillegg er sunt og godt og med masse vitaminer, ja da er det bare å si ja takk :o) Vår favoritt smoothie er laget av skogsbærblanding. I tillegg til å være god er den veldig fin å se på :o) Herlig, fristende farge som passer veldig godt nå på høsten.

DSC_3920

Jeg kjøper store poser med frossen skogsbærblanding. Fyller godt opp i blenderen og lar det stå og tine litt…..

DSC_3914

En banan eller to gjør smoothien litt søtere og mer mettende. I tillegg blir den litt tykkere i konsistensen. Vil jeg ha den enda søtere blander jeg noen spiseskjeer med vaniljeyoghurt i.

DSC_3915

I denne smoothien har jeg i tillegg blandet i kiwi som er fulle av c-vitaminer. Til slutt hadde jeg i flytende Akasie honning. Honning er blant annet kjent for å være bakteriedrepende, og kan like gjerne brukes som søtningsstoff i smoothie som i te. Husk bare på at barn under ett år ikke skal ha honning.

DSC_3926

Smoothien har vi fylt på små flasker fra Kremmerhuset, da kan den være med i skolesekken som et supplement til lunsjen. Vi har alltid en liten pose rundt flasker når de er med i skolesekken, bare sånn i tilfelle….

DSC_3929

 

Høstlyngen har fått plass i stua hos oss og puta som også er fra Kremmerhuset er en god fargematch :o) Jeg elsker disse lillafargene og med en akkurat passe dose av disse fargene ønsker jeg høsten velkommen innendørs.

DSC_3928

I tillegg til disse små flaskene har jeg fylt smoothie på en stor flaske som får stå kaldt. På sommeren hender det vi blander vaniljeis inn i skogsbærblandingen, det er utrolig godt….

DSC_3938 DSC_3936 DSC_3907

 

Nå sitter jeg her og skriver mens jeg titter ut i hagen. Himmelen er blå med hvite letter skyer. Sola gjør sitt beste for å tørke opp duggen etter natta. Nå skal jeg gjøre siste forberedelser og pakking før toppturen. Ja, jeg vet, det har vært mye snakk om denne turen på bloggen i det siste, men jeg er så spent :o) Klokken 13 i dag bærer det av sted, og i morgen skal fjellskoene snøres på og over 70 glade damer legger i vei :o) Smoothie blir det ikke i sekken, men annet småtteri, det har jeg med :o) Håper dere alle får en superduper fredag, tenk at det sannelig er helg igjen. Kos dere masse!!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

4 thoughts on “Høstlyng og smoothie

 1. Reidunn Kristiansen says:

  Den smoothien så veldig god ut. Takk for godt tips:)
  Kjempefine bilder du viser. Det så veldig fristende ut!!
  Så spennende med toppturen du skal på. Tenker det skal bli livat med så mange damer på tur!!
  Ønsker deg GOD TUR og kos deg masse:)
  God klem fra Reidunn

 2. Toves Sammensurium says:

  Wow Nina – dette var lekkert!!Så flotte bilder du har tatt!!!!! SMoothies liker vi også,men det har blitt lite av sorten etter maskinen gikk til dunders.Men det går jo fint an å bruke en kjøkkenmaskin også….egentlig drømmer jeg jo om en skikelig juicer.For inn i mitt hode skal jeg til stadighet bli enda flinkere å lage sunne drikker og sunn mat . Er ikke så verst nå heller,men bedre kan man alltids bli :)

  Håper du har hatt i deg masse næringsrik drikk og mat nå da du også og er klar ofr helgen – God Tur!!!

  Toveklem .)

Comments are closed.