Hva du kan gjøre i San Sebastian

Du vil ikke kjede deg i San Sebastian, her finner du massevis av tilbud enten du vil ligge på stranda, trene, shoppe klær eller interiør, gå i museum,spise et enkelt måltid eller spise et gourmet måltid. Kanskje du rett og slett vil nyte naturen, ja det er også fullt mulig, rett utenfor bykjernen :o) Er du i San Sebastian bare må du ta den den obligatoriske rundturen fra bar til bar i gamlebyen, der får du smake på mange varianter av Pinchos og drikke vin fra området :o) Den lokale hvitvinen er lett boblende og syrlig, vil du heller ha rødvin så vit at Rioja ligger rett sør for San Sebastian :o) Er du ute etter gourmemat så finnes det flere restauranter som har fått Michelinstjerne. Nå skal du få bli med en liten tur til San Telmo Museum…..Vi går inn hovedinngangen som ligger i den grå bygningen.

IMG_9861

Den eldste bygningen er fra 1600 tallet og var opprinnelig et kloster. I det 20. århundre ble det så bygd en ny del som er topp moderne og skiller seg totalt fra den gamle klosterbygningen. Her kan du se nåtidens kunstutstillinger før du beveger deg over i den gamle delen.

IMG_9862

Se nøye på disse veggene, ser du alle de små hullene? Her skal det etterhvert vokse ut små planter. Noen er allerede på plass som du kanskje også ser. Bake veggene er det laget et avansert vanningssystem. Ideen er at dette skal se ut som bergveggene du finner rundt byen, der plantene klamrer seg fast i skrentene. Helt fascinerende 

IMG_9864 IMG_9866

Her møter gammelt nytt. Deler av klosterveggen står igjen her og er bygd inn i skillet mellom gammelt og nytt.

IMG_9867

Her kan vi ta en liten sniktitt inn i klosterhagen. Det er jo bare vakkert dette her :o)

IMG_9871

Klosterkirken var under restaurering da vi var der, men den er vel verdt et besøk. De nydeligste maleri pryder vegger og tak. I tillegg vises et spektakulært lys “show” som forteller historien om denne kirken. Et spennende besøk med andre ord :o)

IMG_9873

Har du lyst på et annerledes spaopphold eller nyte en kald hvitvin etter ei deilig treningsøkt på stranda, så vil jeg absolutt anbefale La Perla. Trykk på navnet så får du se det vakre anlegget. Bildet nedenfor er fra terassen og er lånt fra Trip Advisor.

l

Fotball er kultur for meg og derfor kommer jeg ikke utenom San Sebastians eget fotballag  Real Sociedad :o) For dere som ikke er så bevandret i fotballens verden spiller laget i samme serie som Valencia, Real Madrid, Barcelona og Atletico Madrid for å nevne noen av de kjente :o) Her ser dere den flotte stadion…..

IMG_9830

Back Camera

Og her sitter da VIP gjestene når det er kamp :o)

IMG_9836

For de som lurer, San Sebastian ligger nord i Spania og klimaet er ikke så varmt som vi er vant med ellers i Spania. Vinteren kan være kald og det er “mye vær” i dette området. Jeg reiser mer enn gjerne tilbake til denne fantastiske byen 

bilde (5)

Ta gjerne en titt inn på gårdagens innlegg der du får se flere bilder fra San Sebastian. Dette siste bildet er tatt på toppen av Monte Igeldo. Som jeg fortalte i går, kan du ta taubane opp til den 300 meter høye toppen. Der kan du kose deg på et gammeldags og noe slitt tivoli, eller rett og slett bare ta turen opp og nyt utsikten og tusle litt rundt og se deg om.  Jeg ønsker dere alle sammen en strålende ukestart!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

 

2 thoughts on “Hva du kan gjøre i San Sebastian

 1. Reidunn says:

  Så stilig å lage huller i en vegg og plante der for at veggen skal se ut som en bergvegg!! Genialt:)
  Du tar oss med på en flott reise Nina!!
  Takk for at du deler de fine bildene:)
  Ha en fin start på ei ny uke!!
  Klem Reidunn

 2. Sommerhuset i bakken says:

  For noen herlige reisebrev fra San Sebastian! Det ser – og høres – utrolig flott ut der. Kan tenke meg dere storkoser dere! Artig å få tips til hva man gjøre og hva man bør se ;-)

  Ha en fantastisk uke!

Comments are closed.