Hvordan male rutete gulv

Det er mandag og høstferie her i huset. Jeg har fri i dag, men kan dere skjønne hvordan jeg klarte å legge tannlegetimen min til denne dagen…… Men ok, jeg trengte uansett ikke stå opp så tidlig i dag som jeg må til vanlig, og når jeg er ferdig kan jeg skynde meg hjem og ha fri igjen :o) Etter at gulvet til et av soverommene ble malt hvitt i sommer, titter jeg til stadighet rundt meg for å se om det er noen andre gulv som kan fornyes på samme måte :o) Jeg titter også etter inspirasjon for å finne mønster og farger som kan passe her hos oss. Ruter, kan det passe med ruter her mon tro….

802d13cf43f9fb5f055f64035c0cdb4d 987c783bb262df5ce9008996fb736a76 8382b6682f52c2517ca65cc271f64be8 c7a986abd53adb7b5b10fedff2b78b4b c85b6fead340d929a7b4b363cedc2c37

 

Foto: Pinterest.

Det er stilig med ruter og når jeg titter rundt er det utallige andre mønstre som også benyttes på gulvene. Det er bare fantasien som setter grenser. Altihemmet.se har en egen artikkel om hvordan rutene kan males på gulvet. Det er sikkert mange bloggere som har vist fram hvordan de har gjort dette, men her kommer altså tips om hvordan du maler ruter på gulvet :o)

Steg-för-steg-guide:

1. Grundmåla golvet

Penselmåla golvet med en grundfärg som kapslar in hartser och kvistar. Penselstryk och dra ut färgen i plankornas riktning. Måla sedan golvet på samma vis i en bottenkulör, till exempel vitt. När det torkat och är övermålningstorrt, skissa upp rutmönstret tunt med en blyertspenna.

 steg1

2. Tejpa rutorna

Kör tejptricket! Skissa med blyertspenna först och tejpa upp rutorna utmed blyertslinjerna.

 steg2golv

3. Måla på tejpen

Därefter målar du med den färg som först är målad på golvet – på tejpkanten. Har du exempelvis målat med vitt, måla även vitt på tejpen. Då kommer den vita färgen krypa in under tejpen, men eftersom hela golvet är målat i vitt kommer det sedan inte att synas. Sedan torkar den till ett skyddande lager. När du därefter målar rutorna i dekorationsfärgen, till exempel i grått, och drar bort tejpen, får du en rak, snygg kant.

 steg3golvet

4. Låt golvet vila

Måla färdigt alla rutor på samma sätt och ta bort tejpmarkeringarna. Låt golvet härda ordentligt, i ungefär en vecka, innan du ställer in tunga möbler eller går på det.

 steg4golv
Se hele artikkelen hos Altihemmt.se.
Da skal jeg stikke avgårde til tannlegen, så får vi se hva dagen vil bringe av små prosjekter :o) En ting er i alle fall sikkert, i ettermiddag blir det kinobesøk sammen med to av ungene for å se Gåten Ragnarok. Vi er spente på hvordan denne norske actionfilmen er, gleder meg :o) Ha en herlig dag alle sammen. Det er så koselig å se at så mange titter innom meg :o)

4 thoughts on “Hvordan male rutete gulv

 1. Fabelaktig says:

  Dette så ikke ut som noe for meg, frøken utålmodig – men akk så kult!

  Fin ukesstart, søte deg!
  klem

 2. Toves Sammensurium says:

  Å jaså ja…du begynner uken med DEN du!!!!Den ene fristelsen som jeg sliter sååå veldig med,for hvor kan JEG ha rutete gulv???Drømmer og fantaserer som deg….foreløbig er alt bare i hodet…men en dag sier jeg bare!!!!!!!!!Skal det bli!!!!
  SÅ lurt å ta med tips for hvordan man gjør det,kjekt å vite når DAGEN kommer :)))

  Håper det gikk bra med tannlegen,kanskje du til og med fortjener premie,hihi :)

  GOd ny uke!!!

  TOveklem:)

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   He, he, he, nå må jeg le av deg :o) Jeg håper virkelig at du en gang får til å ordne det rutete gulvet ditt!! Nå holder jeg på å undersøker hvordan det kan bli om man maler på gulvbelegg, og det skal være mulig det….. Vanlig kontroll til tannlegen og premien er gode tenner :o) Herlig ny uke til deg og! Klem

Comments are closed.

Translate »
%d bloggere liker dette: