I mormors hage

I mormors hage - staudebed

I mormors hage var det rabarbra, potetåker og et gammeldags tørkestativ som vi kunne klatre i. Der var ripsbærbusker med bær som aldri ble modne. I steinbedene vokste det hardføre stauder og på plena vokste det tusenfryd, mange tusenfryd. Mormors hage ligger langt nord i landet vårt, på Andøya, med havet på alle kanter. Nå har nye eiere tatt over og mine barndomsminner forblir nettopp det, minner om det som var. Nå koser vi oss i en ny mormorhage, et sted hvor mine barn har sine barndomsminner fra. Her vokser jordbær rabarbra som det blir nyyydelig rabarbragrøt av, og ripsene, ja de blir både store og modne. Mange liter rips er plukket og spist med sukker og vaniljesaus på. Hagen til foreldrene mine er stor, og her vokser det velpleide hekker, busker, stauder og mange sorter roser.

Staudebedet

Staudebedet ved garasjen er en pryd for øyet, og hver eneste vår sendes det bilde fra mormor til en av guttene med bildet av en staude de plantet sammen for mange år siden. I dette bedet eksperimenteres det med nye stauder, det prøves ut, deles og flyttes. Det er alltid spennende og ta en titt her for å se om det har kommet noe nytt.

I mormors hage - bye9design

Keiserkrone

Jeg tok en runde i hagen etter at regnet hadde lagt igjen sine spor. Fargene kommer så fint fram i overskyet vær, og med regndråpene tett i tett blir alt forsterket. Keiserkronen kjenner nok de fleste fra før, den er vakker med sine skarpe farger mot de mørke grønne bladene.

I mormors hage - bye9design

Kuletistel

Nå er det like før kulestistelen blomstrer. Vi skimter så vidt blånyansen som i hvert øyeblikk slår ut i full prakt.

I mormors hage - bye9design

Rosespirea og kosmos

Rosespirea og kosmos i full blomst. Det er mange sitteplasser rundt omkring i hagen hvor vi kan sitte og nyte alle fargene. Kosmos er en av mine favoritter. Gi den en stor krukke til røttene sine og nok lys og vann, da kan den bli veldig stor i løpet av sommeren. Også kosmosen kan blomstre enda mer om du kniper av visne blomster.

I mormors hage - bye9design

Salvie

Langs hvite husvegger vokser det stauder og roser i skjønn forening. Den vakre blå, salvien er vakker med sine skarpe farger og bittesmå blomster. Salvien trives både i krukker og i bed. Skal du ta vare på den i flere år er det best å plante den i et bed for å unngå at røttene fryser.

I mormors hage - bye9design

Har du lyst på en ny tur i mormors hage, så skal du snart få muligheten, mange av rosene står i full blomst og noen av disse skal du også få ta en titt på. Ikke glem å ta en titt innom andre innlegg jeg har skrevet i Hage og uteplass.